ΣΥΝΤΑΓΗ
Αγροτικά κουλουράκια (νηστίσιμα) από το food blog Semina’s Home Recipes
Αυτά είναι τα πιο εύκολα νηστισιμα κουλουρακια που θα φτιάξουμε φέτος, χωρίς κόπο!

Monopoli Team
05.04.2023
A
A
Υλικά:
- 3 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ⅓ κ.γλ. σόδα
- 2 φλυτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
- ½ φλυτζάνι του καφέ λικέρ ρόδι (ή ότι έχετε)
- 2 φλυτζάνι του καφέ νερό
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν.
Χτυπάμε καλά το λάδι τη ζάχαρη το λικέρ και το ξύσμα.
Ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί στο υπόλοιπο μείγμα (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια).
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζυμη τα πλάθουμε σε κορδόνια ενώνουμε τις δύο άκρες για να σχηματιστεί ένα κουλούρι. Ενώνουμε στη μέση σχηματίζοντας ένα μικρό 8 σχηματίζοντας ένα φιογκάκι.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου μία λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚουλουράκια της μαμάς από το food blog Semina’s Home Recipes12.09.2018
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές από το food blog Semina’s Home Recipes εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πρωτομαγιά στην Αθήνα: Στα πάρκα της πόλης για βόλτες, πάρτι και πικ-νικ
Το UP FM Festival επιστρέφει στην Πάτρα με Παύλο Παυλίδη, Εθισμό και ελεύθερη είσοδο
Eurovision 2025: Ποιος θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας στον τελικό
Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων: Ξεκινά την Πρωτομαγιά με πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος – Όσα θα δούμε την 1η εβδομάδα
Μπαίνει στα δημοτικά το μάθημα της λογοτεχνίας
Πώς θα κάνεις το νερό σου σύμμαχο ευεξίας;
Όρνιθες: Η παράσταση του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα
Ο Χορός των Πυρσών: Το μουσικό οδοιπορικό του Βασίλη Ρακόπουλου στο Μέγαρο
Πού και πότε θα γίνουν τα ανοιξιάτικα street parties του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων
Στέγη: Ο Χιλιανός συγγραφέας Benjamin Labatut σε μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου