MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Mandalorian επέστρεψε και μας προετοιμάζει για την πιο δυνατή περιπέτειά του μέχρι τώρα

Το αγαπημένο δίδυμο Mando και Grogu επέστρεψε στο Disney+ και οι Τετάρτες μας έχουν και πάλι νόημα. Τι είδαμε (και κυρίως τι θα δούμε) στην τρίτη σεζόν του The Mandalorian;

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 15.03.2023

Σχεδόν δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που είδαμε τη σειρά-σταθμό του Star Wars, The Mandalorian, και όλον αυτό τον καιρό περιμέναμε υπομονετικά για να απολαύσουμε ξανά τις περιπέτειες του αγαπημένου μας δίδυμου σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά…

Ε, λοιπόν, η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε την 1η Μαρτίου στο Disney+ και από τότε οι Τετάρτες μας έχουν και πάλι νόημα. Ο Mandalorian (Pedro Pascal), κατά κόσμο Ντιν Τζάριν, επέστρεψε με τον Grogu (ή όπως τον αποκαλούμε οι περισσότεροι, Baby Yoda) στο πλευρό του και όλα δείχνουν ότι μαζί θα ξεκινήσουν μία νέα συναρπαστική περιπέτεια, η οποία θα είναι καθοριστική για το μέλλον τόσο των ίδιων, όσο και όλων των Mandalorians.

Προς το παρόν, έχουμε δει δύο από τα οχτώ επεισόδια του The Mandalorian – σήμερα μπήκε και το τρίτο επεισόδιο στην πλατφόρμα – τα οποία κατά κάποιον τρόπο “χτίζουν” τα όσα θα δούμε σε μία σεζόν, που προβλέπεται πιο συναρπαστική και από τις δύο προηγούμενες σεζόν, οι οποίες ήταν, με μία λέξη, καθηλωτικές.

Photo: ©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Το The Mandalorian επιστρέφει με νέο επεισόδιο κάθε Τετάρτη στο Disney+, Photo: ©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Τι είδαμε στα δύο πρώτα επεισόδια του The Mandalorian;

Στις δύο προηγούμενες σεζόν είδαμε τον Ντιν Τζάριν και τον Γκρόγκου να δένονται, να γίνονται η οικογένεια που ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι θα γίνουν, μέχρι που ο μικρός ακολούθησε τον Luke Skywalker (με έναν “νέο” Μαρκ Χάμιλ ίσως στο καλύτερο CGI που έχουμε δει στην τηλεόραση) για να μάθει να ελέγχει τη Δύναμη – και όλοι θυμόμαστε το συγκινητικό φινάλε της δεύτερης σεζόν, όπου ο Mandalorian βγάζει το κράνος του (μέγα λάθος) για να αποχαιρετίσει τον Γκρόγκου.

Ευτυχώς, στην πρώτη σεζόν του The Book of Boba Fett, η μεγαλύτερη ελπίδα μας έγινε πραγματικότητα, όταν ο Grogu αρνήθηκε τον Luke Skywalker και τον δρόμο των Jedi, προκειμένου να γυρίσει στον “μπαμπά” του, Ντιν Τζάριν.

Ο Γκρόγκου σε νέες περιπέτειες. Photo: ©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Ωστόσο, αυτή η κίνηση του Ντιν Τζάριν να αφαιρέσει το κράνος του ήταν και αυτή που τον έβαλε σε μπλεξίματα με τους “δικούς του”, τους σκληροπυρηνικούς Μανταλόριανς, που θεωρούν ότι δεν ανήκει πια μαζί τους. Κάπως έτσι ξεκινάει και η πρώτη περιπέτεια της τρίτης σεζόν, η οποία δεν είναι άλλη από το να εξιλεωθεί ο Ντιν Τζάριν. Πώς θα γίνει αυτό; Η απάντηση βρίσκεται στον εγκαταλελειμμένο, ρημαγμένο από την Αυτοκρατορία πλανήτη των Mandalorians, τον Mandalore, ο οποίος μάς δίνει μία ακόμη ματιά στην ταραγμένη ιστορία των Mandalorians.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε άλλη μία σημαντική λεπτομέρεια από το φινάλε της δεύτερης σεζόν. Ο Ντιν έχει πλέον στην κατοχή του, το Darksaber, το αρχαίο μαύρο φωτόσπαθο που λέγεται ότι έχει τη δύναμη να ενώσει τους Mandalorians στην πατρίδα τους – και αυτό είναι κάτι που τον φέρνει από τα πρώτα κιόλας επεισόδια της τρίτης σεζόν σε αντιπαράθεση με την Bo-Katan, η οποία συνεχίζει φυσικά να πιστεύει ότι είναι δικαιωματικά η ηγέτιδα του λαού των Mandalorians.

Όλα δείχνουν ότι το Darksaber θα είναι το “κλειδί” για την τύχη των Mandalorians, Photo: ©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Τι να περιμένουμε από την τρίτη σεζόν;

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της τρίτης σεζόν (με τον πολύ αποκαλυπτικό τίτλο “Κεφάλαιο 17: Ο Αποστάτης”), ο Ντιν Τζάριν βλέπει από τη μία την παλιά του “οικογένεια” να του γυρνά την πλάτη, από την άλλη αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα πλέον τον Γκρόγκου σαν θετό του γιο, σαν μέλος της οικογένειάς του, που φυσικά πρέπει να μάθει να ζει ως Μανταλόριαν.

Παράλληλα, μπορεί ο Γκρόγκου να διέκοψε σύντομα τα μαθήματα του με τον Λουκ, αλλά πρόλαβε να καλλιεργήσει σε σημαντικό βαθμό την Δύναμη μέσα του. “Μπορεί να ήταν πάντα ευαίσθητος με τη Δύναμη, ωστόσο χρειαζόταν την εξάσκηση για να μπορέσει να γίνει χρήσιμος όταν βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις” είχε αναφέρει ο δημιουργός της σειράς, Τζον Φαβρό, για τα όσα μεσολάβησαν από το The Book of Boba Fett μέχρι την τρίτη σεζόν του The Mandalorian.

Photo: ©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Αυτή η νέα ευχέρεια του Γκρόγκου με τη Δύναμη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον θα ακολουθεί τον δρόμο των Mandalorian, θα είναι κάτι που θα κάνει την τρίτη σεζόν πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αφού ο Baby Yoda θα έχει πιο ενεργό ρόλο στη δράση – σίγουρα ανυπομονούμε να δούμε περισσότερες σκηνές μάχης στο πλάι του Ντιν Τζάριν.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι περιμένουμε ακόμα να μάθουμε τις “ρίζες” του, αλλά και ποιος τον έσωσε από την οργή του Anakin Skywalker μετά τη Διαταγή 66. Αυτό όμως, δεν είναι το μοναδικό ζήτημα που θα μας απασχολήσει στην τρίτη σεζόν του The Mandalorian. Τα δύο πρώτα επεισόδια έχουν ήδη καλλιεργήσει το έδαφος, στο οποίο τόσο ο Ντιν Τζάριν όσο και η Μπο-Κατάν θα αναγκαστούν να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει να είσαι Μανταλόριαν.

Η Katee Sackhoff επιστρέφει στον ρόλο της Bo-Katan Kryze, photo: ©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Η Katee Sackhoff επιστρέφει στον ρόλο της Bo-Katan Kryze, photo: ©2023 Disney και οι συνδεδεμένες με αυτή εταιρείες

Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, η τρίτη σεζόν θα ασχοληθεί κυρίως με το πώς λειτουργεί η σχεδόν εξαφανισμένη, σχεδόν κατεστραμμένη κουλτούρα και θρησκεία των διχασμένων Mandalorian, αλλά και με το πώς θα διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος. Η Μπο-Κατάν θα θελήσει σίγουρα να χαράξει ένα νέο μέλλον για τον λαό της, το οποίο όμως κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκάσει τον Ντιν να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και την σέκτα του.

Ένα είναι σίγουρο. Αυτή θα είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια του αγαπημένου μας κυνηγού επικηρυγμένων και του μικρού, πράσινου φίλου του. Και εμείς ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε την συνέχεια, κάθε Τετάρτη στο Disney+.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b