MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπορεί η κατανάλωση ορισμένων τροφών να επιδεινώσει τους πόνους περιόδου;

Νέα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η διατροφή θα μπορούσε να συνδέεται με περισσότερους ή λιγότερους πόνους περιόδου, ειδικά στις έφηβες γυναίκες.

Yuris Alhumaydy/Unsplash
Monopoli Team

Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα, ωστόσο πολλά δεδομένα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων, γαλακτοκομικών και ψαριών θα μπορούσε να είναι ευεργετική για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν επώδυνες περιόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚερσετίνη: Τι είναι και γιατί είναι καλό να την εντάξετε στη διατροφή σας12.09.2018

Μια ανάλυση μελετών που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ ορισμένων τροφών και τους πόνους περιόδου. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε έφηβες και δεν περιλαμβάνει πόνο περιόδου που οφείλεται σε μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση όπως η ενδομητρίωση. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι η μόνη μελέτη που έδειξε σύνδεση μεταξύ της διατροφής και του πόνου της περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 καθημερινές συνήθειες που φαίνονται υγιεινές, αλλά μπορεί να μην είναι12.09.2018

Ο εμμηνορροϊκός πόνος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της εμμήνου ρύσεως σε έφηβες και νεαρές γυναίκες, με το 50% έως 90% αυτών να αντιμετωπίζουν επώδυνες περιόδους. Ενώ οι πόνοι της περιόδου μπορεί να προέρχονται από παθήσεις όπως η ενδομητρίωση, οι περισσότερες έφηβες πονάνε στην περίοδο, χωρίς να έχουν κάποια πάθηση και αυτό που ονομάζεται πρωτοπαθής δυσμηνόρροια.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr. 

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b