MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κερσετίνη: Τι είναι και γιατί είναι καλό να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η κερσετίνη είναι ένα είδος φυτικής χρωστικής που είναι γνωστή ως φλαβονοειδές. Βρίσκεται φυσικά σε μια ποικιλία τροφίμων και ροφήματος, ενώ διατίθεται επίσης σε μορφή συμπληρώματος.

Monopoli Team

Η κερσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη δράση, γι αυτό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Η έρευνα δείχνει ότι η συμπληρωματική κερσετίνη μπορεί επίσης να προστατεύσει την υγεία του εγκεφάλου, να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να βοηθήσει την υγεία του εγκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι καλύτερες τροφές για την υγεία του κόλπου12.09.2018

Οφέλη για την υγεία

Η κερσετίνη έχει μελετηθεί για μια ποικιλία καταστάσεων. Η έρευνα δείχνει ότι το φλαβονοειδές – μέσω της φλεγμονής και των αντιοξειδωτικών του επιδράσεων – μπορεί να έχει μια σειρά από οφέλη, από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έως τη μείωση του κινδύνου ασθενειών.

Έχει αντιοξειδωτική δράση

Ως μέρος του φυσιολογικού μεταβολισμού, το ανθρώπινο σώμα παράγει ενώσεις που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα υγιή κύτταρα, πυροδοτούν γονιδιακές μεταλλάξεις, επιταχύνουν τη γήρανση και αυξάνουν τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαλειμματική νηστεία: Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εντέρου12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b