MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Σίλια Κατραλή συναντά στη σκηνή του Red Jasper μάγισσες και ξωτικά

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις, συγγραφέας Σίλια Κατραλή μάς μιλά για τη νέα της παράσταση και τα δισκογραφικά της βήματα, με αφορμή το «Book of Spells» που ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Red Jasper Cabaret Theatre.

KEIMENO: Monopoli Team | 14.02.2023

Όταν την πρωτογνωρίζεις αντικρύζεις ένα εύθραυστο ντελικάτο κορίτσι. Τίποτα δεν μαρτυρά τον δυναμισμό που κρύβει η ερμηνεία της. Η Σίλια Κατραλή μεταμορφώνεται πάνω στη σκηνή και για του λόγου το αληθές μπορείτε να το ανακαλύψετε και από μόνοι σας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου στο Red Jasper.

Όλα ξεκίνησαν με ένα «Ελεύθερο κάμπινγκ». Η Σίλια Κατραλή επέλεξε να συστηθεί στο κοινό διασκευάζοντας το «Χαμογέλα» του Μανώλη Φάμελλου, και ξεχώρισε αποκαλύπτοντας ένα δικό της ηχόχρωμα και μια πολύ ιδιαίτερη μουσική ματιά. Με τα επόμενα δικά της τραγούδια «Προορισμός», «Εγώ πιστεύω στην αγάπη» και «Μια Εδέμ με χαμηλό ενοίκιο» έδωσε το στίγμα μιας τραγουδοποιού που ήρθε για να μείνει.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη να παρουσιάσει πλούσιο καλλιτεχνικό έργο. Απόφοιτος της δραματική σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου, είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας καθώς γράφει η ίδια τα θεατρικά έργα που ανεβάζει. Ωστόσο η μουσική κατέχει ένα ξεχωριστό χώρο στη θέση της καρδιάς και φαίνεται να αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να εκφράζει σκέψεις και συναισθήματα.

Το πρώτο της album με τίτλο «Ελεύθερο Κάμπινγκ» κυκλοφόρησε από τη Walnut entertainment το 2020 και με τις ζωντανές της εμφανίσεις μας συστήνει το ύφος του δεύτερου album της και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την προσωπική της Εδέμ. Φέτος τηλεοπτικά ανήκει στην επιτυχημένη σειρά του Alpha στον «Παράδεισο των κυριών» καθώς υποδύεται τη γραμματέα του Λάζαρου Γεωργακόπουλου. Η συζήτησή μας όμως δεν μπορούσε να μην ξεκινήσει από τις επικείμενες εμφανίσεις της…

Το “Βιβλίο με τα ξόρκια” λοιπόν έρχεται στις 17 και 26 Φεβρουαρίου στο Red Jasper. Μίλησε μας για αυτό.

Για να μην παρεξηγηθούμε αυτή δεν είναι μία επιστημονική παράσταση. Είναι μια μουσικοθεατρική αφηγηματική συνάντηση μαγισσών. Θα βρεθούμε εκεί με την Ερασμία Τσίπρα και τον Βαγγέλη Κουκουνια για μια καλειδοσκοπική εξέταση των ονείρων. Θα μείνουμε λίγο σε ένα κύμα κάτω από το νερό όπου γοργόνες και αλλά θαλάσσια πλάσματα θα μας εκμυστηρευτούν τις αρχαίες γνώσεις τους κι έπειτα θα βάλουμε μπρος για τη Σελήνη. Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό ενσταντανέ που τοποθετείται ακριβώς εκεί που η πραγματικά συναντά τη φαντασία ή η φαντασία δημιουργεί την πραγματικότητα με έναν δικό της παράδοξο τρόπο. Το φαντάζομαι άρα υπάρχει! Θα κάνουμε και μαγικά… αλλά αυτό ας μείνει μεταξύ μας.

Τα βίντεο και τα τραγούδια σου κινούνται και αυτά σε ένα τέτοιο «παράδοξο» σύμπαν. Τι να περιμένουμε στο δεύτερο άλμπουμ;

Μία συνέχεια των τριών πρώτων τραγουδιών που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Θεματολογικά πράγματι έχω ασχοληθεί περισσότερο με μυθικά πλάσματα και λιγότερο με ρεαλιστικές αφηγήσεις, όμως σε κάθε περίπτωση είναι μια συνέχεια του προηγούμενου που ας πούμε ακροβατεί λίγο παραπάνω.

Θα δούμε κάποια ακόμη διασκευή και στο δεύτερο άλμπουμ;

Στο δεύτερο άλμπουμ όχι. Αλλά καθόλου απίθανο να συμβεί στο μέλλον.

Είναι η Εδέμ ένας δίσκος πιο εσωστρεφής στο σύνολο του; Τι έχει αλλάξει από το “Ελεύθερο κάμπινγκ”;

Είναι ένα άλμπουμ που ο κύριος άξονας του είναι η χιουμοριστική μελαγχολία. Κατά βάση εξιστορούνται απαισιόδοξα πράγματα στις αφηγήσεις αυτές όμως φέρνουν στο φως το πυρήνα της ευτυχίας που κρύβεται πίσω από τα πέπλα του πόνου. Είναι πολύ πιο ώριμη δουλειά από το κάμπινγκ και σίγουρα πολύ πιο συγκεκριμένη στον ήχο της.

Τα τραγούδια σου κινούνται πίσω από ένα κοινωνικό πλαίσιο αλλά γυρίζουν πάντα γύρω από τον έρωτα. Πιστεύεις στον έρωτα;

Εγώ ναι, αν και τις περισσότερες φορές φαίνεται πως εκείνος δεν πιστεύει σε μένα. Ο έρωτας είναι δύσκολο πράγμα. Τοποθετούμαστε επι του θέματος εκτενώς και στην παράσταση. Δε νομίζω πως η πίστη σε αυτόν μπορεί να έχει διάρκεια. Είναι μια κατάσταση που διαρκώς μεταβάλλεται και αλληλοαναιρείται κάπως έτσι όμως δεν είναι και η ζωή ολόκληρη;

Πότε περιμένουμε το δεύτερο άλμπουμ;

Μέσα στους πρώτους ανοιξιάτικους μήνες του 23 θα βρίσκεται στις οθόνες σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Σίλια Κατραλή και η Ερασμία Τσίπρα παρουσιάζουν το “Book of Spells” στις 17 και 26 Φεβρουαρίου στο Red Jasper Cabaret Theatre (Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη / τηλ. 2108822551)
Είσοδος: 10€
Ώρα έναρξης: 21:30

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b