ΣΥΝΤΑΓΗ
Τυροπιτάκια & λουκανοπιτάκια από την food blogger @faganoula.gr
Είναι αφράτα, είναι πεντανόστιμα και ταιριάζουν κάθε ώρα της ημέρας – τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια με ζύμη εύκολη και αφράτη που θα την τρώγατε και σκέτη!
Monopoli Team
24.01.2023
Υλικά:
- 300 γρ. γάλα χλιαρό
- 150 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 αυγό
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 αυγό και 2 κ.σ. γάλα για το άλειμμα
- Τριμμένη φέτα με πάπρικα ή λουκάνικα Φρανκφούρτης με μουστάρδα – κέτσαπ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα βάζοντας τελευταίο το αλεύρι και συνεχίζουμε ζυμώνοντας με το χέρι. Η ζύμη θα γίνει μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο (πάχους περίπου 1 εκ.) και γεμίζουμε με τυρί ή λουκάνικο. Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια.
- Αλείφουμε με το μείγμα αυγού – γάλακτος και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Μαρίνας Ζαφείρη στην σελίδα της faganoula.gr.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCupcakes με επικάλυψη κρέμας σοκολάτα από τη food blogger @faganoula.gr12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Enigma S/S 2024: Η νέα συλλογή Liana Camba μάς ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των ονείρων
I Am Falling In Love – Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα, του Γιώργου Βαλαή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Αφρικανική σκόνη: Η Αθήνα από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως για το δέρμα
O Monsieur Minimal επιστρέφει στο Roof Stage του Gazarte
CoGNiMUS Collektiv: Ρέκβιεμ του Μότσαρτ και Ηπειρώτικο Μοιρολόι στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Μαρίνα Σάττι: Το καλοκαίρι σε Τεχνόπολη και Μονή Λαζαριστών
Citrus: Το νέο e-shop μάς προσκαλεί σ’ ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων
Χρόνος Χώμα Νερό, της Βίλιας Χατζοπούλου στο Θέατρο Μπέλλος
Where flowers are singing: Έκθεση της Βασιλικής Κούκου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
H Apivita παρουσιάζει limited-edition πακέτα περιποίησης προσώπου για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας