MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Status Update: Μιρέλα Πάχου, μουσικός

Η Μιρέλα Πάχου βλέπει τη μουσική ως έναν ισχυρό συναισθηματικό καταλύτη. Έχει μοιραστεί τη σκηνή με σπουδαίους μουσικούς, μεταξύ άλλων όμως ξεχωρίζει τη μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο. Επιστρέφει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, για να γεμίσει τις Παρασκευές του χειμώνα με χρώμα, φως και κυρίως αισιοδοξία.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 22.12.2022

Η μουσική μπήκε στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία.

Αυτό νομίζω ότι ισχύει για τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Όμως κάποια στιγμή, γύρω στα πέντε, ζώντας σε ένα περιβάλλον γεμάτο μουσικές, συνειδητοποίησα ότι μπορώ και να εκφραστώ μέσα από τη μουσική. Τότε ξεκίνησε η σχέση μου με το πιάνο.

Οι μουσικές στο σπίτι ήταν βασικά ερεθίσματα

για να αγαπήσω, αλλά και για να μάθω μουσική. Τα πρώτα μου ακούσματα ήταν διαφόρων ειδών μουσικές: ροκ, νησιώτικα, έντεχνα, παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα.

Σήμερα οι μεγαλύτερες μουσικές επιρροές μου είναι

η Latin μουσική και τα παραδοσιακά τραγούδια από τα Δωδεκάνησα. Αυτή η σύνθεση αποτυπώνεται και στο δίσκο που θα κυκλοφορήσει!

Η πρώτη φορά που βρέθηκα στη σκηνή,

ήταν με τον Βασίλη Καζούλλη στο «Ρυθμός Stage» πριν από μια δεκαετία περίπου. Θυμάμαι ότι είχα υπερβολικό άγχος, αλλά χάρη στον Βασίλη, μπόρεσα τελικά να το διαχειριστώ!

Είναι πολλά τα highlights της πορείας μου μέχρι σήμερα.

Είχα την τύχη, τη χαρά και την τιμή να βρεθώ στη σκηνή με κάποιους από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες. Θάνος Μικρούτσικος, Διονύσης Σαββόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Βασίλης Καζούλλης, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς. Θα σταθώ στη μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Καλλιμάρμαρο, στο αφιέρωμα του Διονύση Σαββόπουλου «Μάνος Χατζιδάκις τώρα» στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην κυκλοφορία του πρώτου μου προσωπικού δίσκου.

Νιώθω τόσο τυχερή για τις μέχρι σήμερα συνεργασίες μου.

Δε θα μπορούσα να ευχηθώ τίποτε άλλο!

Οι “Ανεμώνες” είναι μια πανέμορφη, τρυφερή, ονειρική μπαλάντα.

Υμνεί τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της αλληλεγγύης. Οι δύο δημιουργοί, ο συνθέτης Θάνος Μόσχος και η στιχουργός Νέλλη Μπρέστα, καθώς η εξαιρετική παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτό το όμορφο τραγούδι, που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, με σκοπό τη στήριξη και την προβολή του έργου και των δράσεων του ανθρωπιστικού φορέα Karkinaki για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Το γέλιο και γενικά το χιούμορ έχουν βασικό ρόλο στη ζωή μου.

Γελάω σχετικά εύκολα με τα απροσδόκητα αστεία, με τα έξυπνα πειράγματα, με ιστορίες που είναι -ή για κάποιο λόγο μου φαίνονται- αστείες. Όμως προφανώς δεν θα γελάσω ποτέ (αντίθετα θα θυμώσω) με ό, τι παραπέμπει σε προσβολή, ειρωνεία και γελοιοποίηση.

Η μουσική είναι για μένα -και για όλους ελπίζω- ένας ισχυρός συναισθηματικός καταλύτης.

Με βοηθά να ανταπεξέλθω σε αρνητικά συναισθήματα.

Για εμένα η μουσική με λίγες λέξεις είναι

Ανάγκη. Επικοινωνία. Ταξίδι. Γλώσσα. Δημιουργία. Χαρά. Λύπη. Έκφραση.

Ο νέος μου δίσκος

προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις αρχές της καινούργιας χρονιάς από το Ogdoo Music Group. Περιλαμβάνει δικές μου συνθέσεις, δημιουργίες αγαπημένων μου καλλιτεχνών καθώς και κάποια παραδοσιακά τραγούδια και θα έλεγα ότι συνοψίζει τις επιρροές μου από διαφορετικά μεν, αλλά πάντως πολύ αγαπημένα μουσικά είδη.

Οι παραστάσεις στο Σταυρό του Νότου

ξεκινούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν τις επόμενες Παρασκευές. Είναι ένα πρόγραμμα που καλύπτει πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς χώρους και έχει ως βασικό κορμό τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών, κομμάτια από τη δισκογραφία μου αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από τον υπό έκδοση δίσκο μου. Το κοινό θα έχει ενεργό συμμετοχή στην παράσταση. Μια ιδέα που στην πραγματικότητα δεν είναι καινούργια, γιατί πάντα τραγουδώ κάποια τραγούδια παρέα με το κοινό. Όμως αυτή τη φορά υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση, έτσι ώστε η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη και ο θεατής να γίνει συντελεστής της παράστασης και να ανέβει στη σκηνή να τραγουδήσει μαζί μου το τραγούδι που εκείνος θα επιλέξει.

Αυτή τη στιγμή τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι

τα καινούργια μου τραγούδια (γέλια). Ανυπομονώ να τα μοιραστώ μαζί σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μιρέλα Πάχου στον Σταυρό του Νότου Plus12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Μιρέλα Πάχου θα εμφανίζεται στον Σταυρό του Νότου Plus τις Παρασκευές 16, 23 & 30 Δεκεμβρίου 2022 και 6 & 13 Ιανουαρίου 2023.
Ώρα Έναρξης: 22.30
Γενική Είσοδος: 13€ (Αφορά την είσοδο στον χώρο)
Προπώληση εισιτηρίων.

Σταυρός του Νότου Plus, Φραντζή & Θαρύπου 35-37

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b