MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Θοδωρής Γκόνης και Χρίστος Θεοδώρου: Παρουσίασαν τον νέο δίσκο τους στο Gazarte

Οι εντυπώσεις μας από την παρουσίαση του νέου άλμπουμ του Θοδωρή Γκόνη και Χρίστου Θεοδώρου που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στο Gazarte.

author-image Ανδρομάχη Αρβανίτη

Κόντρα στους δυσκολους καιρούς που ζούμε, τη Δευτέρα το βράδυ θυμηθήκαμε πόσο σημαντικό και όμορφο είναι να στηρίζουμε την κυκλοφορία νέων ελληνικών τραγουδιών. Ώρα 20:30, στον ζεστό χώρο του Gazarte στο Γκάζι, ο Θοδωρής Γκόνης και ο Χρίστος Θεοδώρου παρουσίασαν τον νέο τους δίσκο ‘Δεν ήμουνα ποτέ εδώ’ και εμείς με τη σειρά μας ήμασταν δίπλα τους σε αυτό νέο μουσικό ταξίδι που εγκαινίασαν.                                                                         

Ο Θοδωρής Γκόνης, ο Χρίστος Θεοδώρου και ο Παρασκευάς Καρασούλος μιλούν για την έκδοση.

Η φωτεινή αυτή εκδήλωση που οργανώθηκε από την Μικρή Άρκτο ξεκίνησε με τον Θοδωρή Γκόνη, τον Χρίστο Θεοδώρου και τον Παρασκευά Καρασούλο στη σκηνή του Gazarte να μας εισάγουν στο πνεύμα του δίσκου. Για τον Χρίστο είναι η πιο απαιτητική και ολοκληρωμένη μέχρι στιγμής μουσική παρακαταθήκη του, ενώ για τον Θοδωρή το στιχουργικό έργο του προέκυψε αυθόρμητα από τα βιώματά του ως παρατηρητής του έξω κόσμου.

Από πού να προκύπτει άραγε ο τίτλος του άλμπουμ ‘Δεν ήμουνα ποτέ εδώ’;

Η απορία μας αυτή λύνεται, αρκεί να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στα λόγια του στιχουργού: «Τα τραγούδια, τα λόγια για τα τραγούδια αυτά, όπως και ό,τι άλλο προσπαθώ να γράψω, γράφτηκαν στον δρόμο, είναι του δρόμου, αυτός μου τα σιγοψιθυρίζει, μου τα υπαγορεύει και εγώ σαν γραμματέας του τα σημειώνω. Βέβαια έχω το προνόμιο να υπάρχω κι εγώ κάπου εκεί σε μίαν άκρη των ιστοριών που ακούω κι αυτό είναι που με κάνει να «γυρνώ» τις ιστορίες αυτές σε στίχους και τραγούδια. Έτσι μόνος, άεργος και περιπατητής, σαν τον άνθρωπο που δεν έχει να κάνει και τίποτα το σοβαρό, περπατώ, εκτελώντας χρέη τοπιογράφου, ξεναγού και ιστορικού, γυρνώντας από σοκάκι σε σοκάκι, από πλατεία σε πλατεία, πολυσύχναστους δρόμους, από την αγορά ως τις ερημιές της επαρχίας ή της μεγάλης πόλης, χαζεύοντας, ακούγοντας, κλέβοντας λόγια και ιστορίες. Τί άλλο χρειάζεται κανείς για να γράψει τραγούδια; Δεν ξέρω.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Theodore μάς χάρισε ένα μουσικό ταξίδι στο διάστημα12.09.2018

Πράγματι, στιχουργικά, ο δίσκος ήταν ένα κολάζ καθημερινών εικόνων των οποίων η μουσική αφήγησή μας ταξίδεψε, όπου έλεγε το κάθε τραγούδι. Μουσικά, μιλάμε για μία ολοκληρωμένη και ζωηρή ενορχήστρωση. Μαζί με τις υπέροχες ερμηνείες του Πάρι Κιμιωνή και της Χριστίνας Μαξούρη, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας πολύ σημαντικός σύγχρονος έντεχνος και λαϊκός δίσκος.

Ο δίσκος ‘Δεν ήμουνα ποτέ εδώ’ του Θοδωρή Γκόνη και Χρίστου Θεοδώρου αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει ένα κομμάτι της αναγέννησης του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και ελπίζουμε να βρει την ανταπόκριση που πολύ του αξίζει.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b