MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Social battery: Μήπως αισθάνεσαι συχνά ότι μένεις από… μπαταρία;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί φίλοι σας, νιώθετε να σας κουράζουν παρότι τους έχετε συμπεριλάβει στον στενό σας κύκλο; Ο όρος που περιγράφεται ως “social battery”, θα μπορούσε να εξηγήσει εύκολα το γιατί.

Πηγή: Pexels
Πηγή: Pexels
Monopoli Team

Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο εσωστρεφείς κι εξωστρεφείς τύπους. Ή, μήπως όχι; Όλοι λατρεύουμε να περνάμε χρόνο με φίλους μας, αλλά έρχονται στιγμές που θέλουμε να μείνουμε μόνο με τον εαυτό μας και αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει με τον αν είμαστε κλειστοί ή ανοιχτοί χαρακτήρες. Έχει να κάνει με την ανάγκη να επαναφορτίσουμε τον εαυτό μας, κάθε φορά που εξαντλείται από… τους άλλους.

Όπως φαίνεται, η ενέργειά μας τελικά λιγοστεύει όταν μας περιβάλλουν άτομα που την απορροφούν. Και ναι, τα άτομα αυτά μπορεί να προέρχονται από τον φιλικό μας κύκλο. Σύμφωνα με την συγγραφέα και ψυχολόγο, Dr Meg Arroll, αυτό έχει να κάνει με τα “social batteries” και το πώς αυτά εξαντλούνται στην καθημερινότητα. Αρκεί να θυμηθείτε τις φορές που νιώθετε ότι μένετε από μπαταρία και είστε στο 1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μαχάτμα Γκάντι μέσα από τα σπουδαία λόγια του12.09.2018

Αν χαζεύετε ώρες στο TikTok, ξέρετε καλά τον όρο που παρομοιάζεται με μια κανονική μπαταρία, η οποία κάποτε ξεμένει, όπως ακριβώς και εμείς, όταν οι σχέσεις μας είναι σε λάθος δρόμο. «Όλοι έχουμε από μια τέτοια μπαταρία, η οποία εξαντλείται και επαναφορτίζεται όταν αλληλεπιδρούμε με συγκεκριμένα άτομα και καταστάσεις», εξηγεί η Dr Arroll.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛουτρά Πόζαρ: Το φυσικό σπα της Βόρειας Ελλάδας12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b