MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ευφυής, Αντισυμβατικός και Φυγάς: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον John McAfee πριν δείτε το ντοκιμαντέρ του Netflix

Όλοι έχουμε ακουστά το όνομα John McAfee -τουλάχιστον όσοι έχουμε anti-virus στον υπολογιστή μας. Πόσοι όμως γνωρίζουν την πραγματικότητα για τη ζωή και τον θάνατο του πρωτοπόρου επιστήμονα;

author-image Κατερίνα Τσιακαράκη

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν το “Tiger King” και το “Keep Sweet: Pray and Obey”, το Netflix επενδύει και πάλι στα true crime ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά με μία πολύ ιδιαίτερη αληθινή -φυσικά- ιστορία, εκείνη του πρωτοπόρου της τεχνολογίας anti-virus, John McAfee.

Μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησε το επίσημο trailer του ντοκιμαντέρ, που θα έχει τίτλο “Running with the Devil -The Wild World of John McAfee” ή όπως είναι στα ελληνικά “Τζον ΜακΆφι: Ευφυής, Αντισυμβατικός και Φυγάς” -και όλα δείχνουν ότι αυτά είναι πράγματι τα πιο ταιριαστά επίθετα για να περιγράψει κανείς την αμφιλεγόμενη αυτή προσωπικότητα.

Σύμφωνα με το trailer, λοιπόν, το ντοκιμαντέρ θα επιχειρήσει να ρίξει φως στη δολοφονία του Gregory Faull, θεωρώντας τον John McAfee, βασικό ύποπτο για την ανθρωποκτονία! Μαλιστα, θα δούμε μέρη συνεντεύξεων από άτομα που τον γνώριζαν προσωπικά, καθώς και πλάνα όπου ο επιχειρηματίας έχει δραπετεύσει -πλάνα που κατέγραψε ο ίδιος ο John McAfee στο ταξίδι του μεταξύ Μπελίζ και Γουατεμάλας.

Το ντοκιμαντέρ έρχεται στις οθόνες μας στις 24 Αυγούστου. Μέχρι τότε, εμείς ρίχνουμε μια ματιά στην εξωφρενική ζωή (και τον θάνατο) του ιδιοφυή John McAfee.

Credits: Netflix

Ποιος ήταν ο John McAfee;

Γεννημένος στην περιοχή Forest of Dean της Αγγλίας, βρέθηκε στη Βιρτζίνια της Αμερικής σε πολύ νεαρή ηλικία. Δύσκολα παιδικά χρόνια, ανεπούλωτα τραύματα, νέες ιδέες και πολλά λεφτά. Στοιχεία που χαρακτήριζαν τη ζωή του ιδρυτή του λογισμικού προστασίας από ιούς, που μάστιζαν τους υπολογιστές ήδη από τα πρώτα χρόνια της εφεύρεσης τους. Οι δυσκολίες όμως με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος ήδη από την εφηβεία του δεν τον εμπόδισαν από το να πετύχει στην επαγγελματική του πορεία. Έχοντας πτυχίο μαθηματικών, πραγματοποίησε μία σύντομη θητεία στο Apollo για τη NASA και συνέχισε να εργάζεται για εταιρείες όπως η Lockheed και η Xerox.

Το 1987 ο McAfee ίδρυσε την McAfee Associates, μια εταιρεία προστασίας από ιούς υπολογιστών. Ο ίδιος το 1989, έφυγε από τη Lockheed και άρχισε να εργάζεται με πλήρη απασχόληση στη McAfee Associates. Αρχικά εργαζόταν από το σπίτι του στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. Το 1992 όμως η εταιρεία μεταφέρθηκε και επίσημα στο Ντέλαγουερ και ο McAfee παραιτήθηκε το 1994. Δύο χρόνια αφότου η McAfee Associates εισήλθε στο χρηματιστήριο, ο McAfee πούλησε το υπόλοιπο μερίδιό του στην εταιρεία.

Η αρχή του τέλους για τον σπουδαίο επιστήμονα

Για πολλά χρόνια, ο σχετικά άγνωστος αυτός επιστήμονας δεν απασχολούσε τα μέσα. Είχε αποφασίσει να στραφεί στην δημιουργία δικών του project, πολλά από τα οποία είχαν και κοινωνικό χαρακτήρα. Ωστόσο το 2008, έγινε γνωστό πως έχασε τα 96 από τα 100 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του.

Έτσι αποφάσισε να πουλήσει οτιδήποτε είχε στην κατοχή του και να φύγει προς την Κεντρική Αμερική. Έκτοτε, προσπάθησε να ασχοληθεί ακόμη και με τον χώρο των αντιβιοτικών -για ανθρώπους αυτή τη φορά. Ωστόσο, μία δημοσίευση του “Vice” με μία φωτογραφία του McAfee και του αρχισυντάκτη του Vice, Rocco Castoro πρόδωσαν την τοποθεσία που βρισκόταν ο επιχειρηματίας. Έτσι, συνελήφθη από τις αρχές της Γουατεμάλας και τον απέλασαν με επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Τα δύσκολα τελευταία χρόνια και η αυτοκτονία

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο επιχειρηματίας είχε αλλάξει εντελώς. Το παρουσιαστικό, το ντύσιμό και η συμπεριφορά του δεν θύμιζαν καθόλου τον μεγιστάνα που γνώριζαν όλοι πριν.

Μάλιστα το 2012 θεωρήθηκε ύποπτος για φόνο, με αποτέλεσμα να οργανώσει την απόδραση του -με αυτόν τον τρόπο έφυγε και από το Μπελίζ.

Τελικά, όπως λέγεται, στις 23 Ιουνίου το 2021 ο John McAfee άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 χρονών, στο κελί του στις φυλακές της Βαρκελώνης. Τα στοιχεία έδειχναν πως επρόκειτο για αυτοκτονία καθώς όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος δεν άντεχε άλλο στη φυλακή.

Ο θάνατός του προκάλεσε αμέσως διάφορες θεωρίες συνομωσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο McAfee είχε στην πραγματικότητα δολοφονηθεί. Εν μέρει αυτές οι θεωρίες ξεκίνησαν μετά από μερικές προηγούμενες δηλώσεις του επιστήμονα και επιχειρηματία, ο οποίος είχε δηλώσει πολλές φορές ότι αν τον έβρισκαν ποτέ κρεμασμένο, θα σήμαινε ότι τον είχαν δολοφονήσει. Την ημέρα μετά τον θάνατό του, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι όσο κρατούσε επαφή μαζί του, δεν είχε δείξει ποτέ πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του. Η σύζυγός του επιβεβαίωσε αυτά τα λεγόμενα και ζήτησε “λεπτομερή” έρευνα.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2022, το δικαστήριο κατέληξε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Αυτό βέβαια δεν καθησύχασε τους φίλους του, αλλά και τους συνωμότες, οι οποίοι επιμένουν ότι κάτι κρύβεται πίσω από τον θάνατό του.

Αυτήν την σκηνοθετική ζωή γεμάτη οικονομικά σκάνδαλα, αποδράσεις, ίντριγκες, αλλά και τον θάνατό του, πραγματεύεται το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο θα δούμε στις οθόνες μας στις 24 Αυγούστου.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNobody: Έρχεται sequel με τον Bob Odenkirk;12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b