MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

70 χρόνια Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς η Λίλιμπετ έγινε η μακριοβιότερη μονάρχης στην Ιστορία της Βρετανίας

Χαράς ευαγγέλια στη Βρετανία καθώς ξεκινούν κι επίσημα οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς κλείνει 70 χρόνια στον θρόνο – Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη όταν εν μία νυκτί χριζόταν μονάρχης.

Πηγή: Associated Press
Monopoli Team

«Σας συστήνω την αγαπημένη μας κόρη. Δείξτε την πίστη και την αφοσίωση σας για το μεγάλο και μοναχικό ρόλο που έχει κληθεί να υπηρετήσει. Θα χρειαστεί τη προστασία και την αγάπη σας». Με αυτά τα λόγια, μεταξύ άλλων, στις 17 Φεβρουαρίου του 1952 η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ παρουσιάζει την κόρη της στον βρετανικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ρόμπερτ Ουίλσον σκηνοθετεί τον Οθέλλο του Βέρντι για τη Λυρική Σκηνή12.09.2018

Δύο μέρες πριν η χώρα είχε κηδέψει το σύζυγο της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ που πέθανε από καρδιακή προσβολή στον ύπνο του, στις 6 Φεβρουαρίου. Σήμερα συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο του αλλά και από τότε που ανέλαβε τον θρόνο η πρωτότοκη κόρη του Ελισάβετ – Αλεξάνδρα – Μαρία κατά κόσμο βασίλισσα Ελισάβετ η Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαίρη Σέλλεϋ: Η συγγραφέας που άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες στην λογοτεχνία τρόμου12.09.2018

Η Λίλιμπετ, όπως χαϊδευτικά την αποκαλούσαν οι δικοί της άνθρωποι, σαν σήμερα πριν ακριβώς από 70 χρόνια βρίσκονταν στην Κένυα σε μια περιοδεία σε χώρες της κοινοπολιτείας στο πλαίσιο προετοιμασίας για τα μελλοντικά τής καθήκοντα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b