MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη.

Monopoli Team

Το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ» ανεβαίνει από την ομάδα «Εν τώ άμα», στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη και μετάφραση Θέμελη Γλυνάτση.

Μακμπέθ: Λίγα λόγια για το έργο

Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Θέμελης Γλυνάτσης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης

Σκηνικά: Γιάννης Κατρανίτσας
Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Μουσική: Αλέκος Βασιλάτος
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Παίζουν: Θάνος Τοκάκης, Εύη Σαουλίδου, Κώστας Κουτσολέλος, Κώστας Ξυκομηνός, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι). Σάββατο: 18 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας). Κυριακή: 16 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας).
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 4 Νοεμβρίου έως 30 Ιανουαρίου 2022
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη: 20.00, Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο: 20.30 και Κυριακή: 20.00.
Βοηθός Σκηνοθετη: Κυβέλη Δραγούμη, Μάγδα Καφκούλα, Νικόλας Λαμπάκης
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/texnis-karolou-koun/macbeth/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706 (Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00)
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b