MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

The Office: 10 λόγοι που είναι η καλύτερη σειρά για binge-watching στο Netflix αυτή τη στιγμή

Μία από τις καλύτερες sitcom σειρές όλων των εποχών, το The Office, βρίσκεται πλέον στο Netflix και εμείς είμαστε έτοιμοι για ατελείωτο binge-watching.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Η σειρά φαινόμενο που «σάρωσε» σε παγκόσμιες προβολές κατά την διάρκεια του lockdown, το The Office, μόλις κατέφτασε στο Netflix για να μας θυμίσει τις ωραίες εκείνες στιγμές… binge watching, που ίσως και να μας έχουν λείψει.

Το Office είναι μια αμερικανική τηλεοπτική κωμική σειρά 9 κύκλων, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από 8 χρόνια. Κι όμως, η υποχρεωτική παραμονή όλων στο σπίτι, εν μέσω πανδημίας, ανέβασε το sitcom αυτό στην κορυφή των προτιμήσεων. Και καθόλου περίεργο δεν μας φαίνεται, καθώς όποιος έχει δει έστω και λίγα επεισόδια της σειράς μπορεί να καταλάβει γιατί μας κρατούσε την καλύτερη παρέα.

Με συνολικά 188 επεισόδια, η δημοφιλής αυτή κωμική σειρά μας παρουσιάζει την καθημερινή ζωή των υπαλλήλων του παραρτήματος της εταιρίας χαρτιού Ντάντερ Μίφλιν, στο Σκράντον της Πενσυλβάνια. Η σειρά προβλήθηκε στο NBC από τις 24 Μαρτίου 2005 έως τις 16 Μαΐου 2013 και ήταν βασισμένη στην ομώνυμη βρετανική σειρά του BBC (2001–2003).

Παρόλο που η σειρά ήταν προγραμματισμένο να παραμείνει πιστή στην πρωτότυπη και να σταματήσει στους 3 κύκλους, η δημοτικότητα και η αγάπη του κοινού στους χαρακτήρες της, την κράτησαν ζωντανή για ακόμα 6 χρόνια. Την διασκευή της είχε επιμεληθεί ο βετεράνος Αμερικανός σεναριογράφος, Γκρεγκ Ντάνιελς και το επιτυχημένο αυτό sitcom που έμοιαζε με ένα αστείο ντοκιμαντέρ, έγινε η αρχή για όλες τις υπόλοιπες κωμωδίες αυτού του είδους.

Αν λοιπόν ψάχνετε για μία σειρά αρκετά μεγάλη, αλλά ταυτόχρονα καθόλου κουραστική, και αν πάλι θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας, τότε το The Office είναι η κατάλληλη επιλογή. Και αν αυτά που είπαμε ήδη, δεν σας έχουν πείσει, τότε συγκεντρώσαμε δέκα λόγους για να την βάλετε άμεσα στην λίστα του Netflix σας και… καλή προβολή!

#1 Οι χαρακτήρες
Το καστ του The Office. Photo Credits: NBC

Το καστ του The Office. Photo Credits: NBC

Όλοι τους μοναδικοί και όλοι τους συμπαθητικοί με τον δικό τους τρόπο. Στην σειρά αυτή δύσκολα θα υπάρξει χαρακτήρας που να μην ταυτιστεί κανείς μαζί του, έστω και για λίγο! Ο Μάικλ Σκοτ (Στιβ Καρέλ) είναι ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος, οποίος είναι αρκετά ανασφαλής και προσπαθεί να γίνει αγαπητός σε όλους. Ο περίεργος Ντουάιτ (Ρέιν Γουίλσον) είναι ο μοναδικός που σέβεται και καλοπιάνει μόνιμα τον Μάικλ, περιφρονώντας παράλληλα τους συναδέλφους του, “καρφώνοντάς” τους. Αυτή του η συμπεριφορά τον βάζει στο στόχαστρο του Τζιμ (Τζον Κραζίνσκι) ο οποίος του κάνει συνεχώς φάρσες. Ο Τζιμ βέβαια, είναι ερωτευμένος με την συνάδελφό του, Παμ (Τζένα Φίσερ) η οποία όμως είναι αρραβωνιασμένη με τον επίσης συνάδελφό τους Ρόι (Ντέιβιντ Ντενμαν).

Το friendzone στο οποίο βρίσκεται ο Τζιμ είναι αρκετά βασανιστικό, αλλά αυτός είναι διατεθειμένος να την περιμένει. Ακόμα, η συνεχώς κακόκεφη Άντζελα (Άντζελα Κίνσεϊ) έχει πάντα κάτι κακό να πει για όλα, ενώ ο γλυκός και αρκετά ατσούμπαλος Κέβιν (Μπράιαν Μπαουμγκάρτνερ) είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας όλων. Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι η γλυκιά και ευγενική Φίλις (Φίλις Σμιθ), η αστεία και κάπως αφελής Κέλλυ (Μίντι Κάλινγκ), η κάπως… αλκοολική Μέρεντιθ (Κέιτ Φλάννερυ), ο ευέξαπτος Ράιαν (Μπέντζαμιν Τζ. Νόβακ), ο ιδιόρρυθμος Κριντ (Κριντ Μπράτον) αλλά και ο Στάνλεϊ (Λέσλι Ντέιβιντ Μπέικερ), που μάλλον μισεί την δουλειά του και σίγουρα τα αστεία του Μάικλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPoser: Μια ταινία με φόντο το Κολόμπους του Οχάιο, την Indie Art Capital της Αμερικής12.09.2018

#2 Τα επεισόδια είναι σύντομα και ευχάριστα
Photo Credits: NBC

Photo Credits: NBC

Τα περισσότερα επεισόδια έχουν διάρκεια περίπου 20 λεπτών, επομένως είναι εύκολο να παρακολουθήσετε ένα ή δύο όταν δεν έχετε πολύ χρόνο. Βέβαια, τώρα που το The Office έφτασε στο Netflix, είναι εξίσου εύκολο να πείσετε τον εαυτό σας να συνεχίσει να παρακολουθεί «ένα ακόμη μικρό επεισόδιο», έως ότου χαθεί το μέτρημα, οπότε θέλει προσοχή!

#3 Τα αστεία της σειράς είναι κρύα, αλλά μας αρέσουν!

Υπάρχουν τόσοι πολλοί αστείοι διάλογοι στην σειρά που ποτέ δεν χάνουν την διαχρονικότητά τους. Ακόμα και σήμερα, βλέπουμε πάρα πολλές από τις ατάκες αυτές σε διάφορα memes. Ο κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του χιούμορ και μας κάνει να γελάμε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Και φυσικά, οι φάρσες του Τζιμ στον καημένο τον Ντουάιτ είναι αυτές που περιμένουμε κάθε φορά να δούμε. Είναι από τα κλασικά sitcom που θα νιώσεις άβολα και θα γελάσεις ταυτόχρονα. Έχει και αυτό το συναίσθημα την χάρη του!

#4 Υπάρχει και ρομάντσο!

Κωμωδία χωρίς λίγο ρομαντισμό δεν γίνεται και το The Office έχει φροντίσει για αυτό. Μας κάνουν να χαμογελάμε αλλά και λίγο να αγωνιούμε για το αν θα συνεχιστεί το ειδύλλιο ή θα ναυαγήσει. Υπάρχουν φυσικά, ο Τζιμ και η Παμ, που αγωνιούμε με την δική τους περίεργη κατάσταση η οποία είναι ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά love story, ο Μάικλ και η Χόλι με την δική τους περίεργη και αξιολάτρευτη σχέση και ο Ντουάιτ με την Άντζελα, που τα σκαμπανεβάσματα τη σχέσης τους είναι περισσότερα και από τρενάκι στο λούνα παρκ! Και όμως η σειρά έτσι μας δείχνει πως όλοι έχουμε μία αδερφή ψυχή, αρκεί να υπάρχει υπομονή και προσπάθεια.

#5 Δεν γίνεται να μην ταυτιστείς με κάποιον χαρακτήρα

Αυτοί οι χαρακτήρες είναι τόσο φυσιολογικοί! Έχουν μία απλή καθημερινότητα, μία φυσιολογική ζωή, τις δικές τους δυσκολίες, προβλήματα που προσπαθούν να λύσουν. Και όλα αυτά παρουσιάζονται στην σειρά, και εμείς σκεφτόμαστε τι θα κάναμε, αν ήμασταν στην θέση τους. Οι ιστορίες της σειράς σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πόσο αληθινοί και ανθρώπινοι είναι αυτοί οι χαρακτήρες και πόσο εύκολα μπορείς να τους συναντήσεις στην ζωή σου. Άλλο που αυτοί είναι όλοι μαζεμένοι σε ένα γραφείο! Μετά από κάποια επεισόδια, τα πειράγματά που κάνουν μεταξύ τους γίνονται και δικά σου και νιώθεις ότι είσαι κι εσύ μέλος του The Office.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVenom 2-Eternals-Spiderman: Όσα πρέπει να ξέρετε για τις νέες ταινίες Marvel που έρχονται μέσα στο 202112.09.2018

#6 Ίσως οι χαρακτήρες είναι λίγο πιο τρελοί από ότι θα έπρεπε

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι κάπως τρελοί και έχουν τα δικά τους θεματάκια που προσπαθούν να λύσουν. Ο Άντι έχει προβλήματα διαχείρισης του θυμού, ο Κριντ θα μπορούσε να είναι και… δολοφόνος ή μέλος αίρεσης, ο Ντουάιτ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, η Άντζελα είναι τρελά επικριτική με όλους, ο Μάικλ χαρακτηρίζεται από αμηχανία και ανωριμότητα, την Κέλι την λες και ασταθή συναισθηματικά και η Μέρεντιθ πίνει πολύ παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Και όλα αυτά τα ψεγάδια των χαρακτήρων είναι που κάνουν την σειρά αστεία με τον τρόπο της, ρεαλιστική αλλά και πολύ εύκολη για να ταυτιστεί κάποιος με τις ιστορίες της.

#7 Οι απίστευτοι guest stars

Με 9 σεζόν και συνολικά 188 επεισόδια θα ήταν αδύνατον να μην βρεις έστω και έναν από τους αγαπημένους σου ηθοποιούς να κάνει μια guest εμφάνιση. Από τον Τζιμ Κάρεϊ μέχρι τον Ίντρις Έλμπα, από τον Γουίλ Φέρελ έως την Έιμι Άνταμς, σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της κωμωδίας, και όχι μόνο, έχουν κάνει μία όμορφη έκπληξη στο κοινό του The Office.

#8 Τα 4 Emmy της σειράς μιλούν από μόνα τους

Ο Στιβ Καρέλ μπορεί να κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του ως Μάικλ Σκοτ, αλλά και συνολικά η σειρά έχει κερδίσει τέσσερα Primetime Emmy Awards, συμπεριλαμβανομένου ενός για την καλύτερη κωμική σειρά το 2006. Και όπως είναι γνωστό, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος με μία σειρά που έχει κερδίσει Emmy!

#9 Υπάρχει ο Κέβιν

Ο Κέβιν (Μπράιαν Μπαουμγκάρτνερ) είναι ένας τόσο αστείος και γλυκά αδέξιος χαρακτήρας, που δεν μπορείς παρά να τον αγαπήσεις. Στην πραγματικότητα δεν ξέρει τι κάνει σχεδόν… ποτέ, αλλά οι πράξεις του έχουν τελικά μεγάλη σημασία. Ό, τι και να πει, θα το κάνει να φαίνεται τόσο αστείο. Τόσο που, ακόμα και σήμερα, οι ατάκες και οι εκφράσεις του προσώπου του χρησιμοποιούνται ως meme, με τα οποία ταυτίζονται σχεδόν όλοι!

#10 Η Μίντι Κάλινγκ είναι ξεκαρδιστική ως Κέλλυ Καπούρ

Μιλώντας για επιτυχημένους χαρακτήρες, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την Μίντι Κάλινγκ. Η ταλαντούχα ηθοποιός υποδύεται την Κέλλυ Καπούρ, μία εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών στο υποκατάστημα Scranton του Dunder Mifflin. Σαρκαστική, αστεία, λίγο αυθάδης και σίγουρα φλύαρη υπόσχεται μπόλικο γέλιο κάθε φορά που εμφανίζεται στην οθόνη. Μάλιστα, η ηθοποιός επιμελήθηκε και αρκετά επεισόδια της σειράς ως σεναριογράφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑYou: Η πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν της σειράς του Netflix επέστρεψε πιο ανατρεπτική12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b