MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ξύπνα Βασίλη, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Θέατρο Ιλίσια

Το «Ξύπνα Βασίλη» σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, η παράσταση-επιτυχία που έδωσε νέα πνοή στην αγαπημένη διαχρονική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά, παρουσιάζεται τη σεζόν 2021-2022 στο Θέατρο Ιλίσια.

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας
Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας
Monopoli Team

Μετά από δύο sold out σεζόν στο Εθνικό Θέατρο, το «Ξύπνα Βασίλη» σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, η παράσταση-επιτυχία που έδωσε νέα πνοή στην αγαπημένη διαχρονική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά, προστίθεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζεται τη σεζόν 2021-2022 στο Θέατρο Ιλίσια.

Γνωστός για τη σύγχρονη ευρηματική ματιά του, τη σύζευξη σύγχρονων μουσικών τάσεων και οπτικής τεχνολογίας, και την ψυχαναλυτική και υπαρξιακή ανάγνωση των κειμένων, ο Άρης Μπινιάρης καταθέτει εδώ μια ατμοσφαιρική παράσταση σε 60’s διάθεση που αναδεικνύει και απογειώνει τις αρετές του έργου, αποκρυπτογραφεί το ιδιότυπο ύφος του συγγραφέα που μιλά για τα «σοβαρά» μπλέκοντας το γέλιο με το σφίξιμο στο στομάχι και φωτίζει μοναδικά τη συνάφεια του έργου με το σήμερα.

Ξύπνα Βασίλη, φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Ξύπνα Βασίλη, φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Η πετυχημένη συνταγή που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο δύο συνεχόμενες σεζόν με τα εισιτήρια να γίνονται αυτόματα ανάρπαστα, καθιστώντας την παράσταση «άχαστη» έρχεται ανανεωμένη στο Θέατρο Ιλίσια με ένα εξαιρετικό καστ: Λαέρτη Μαλκότση, Ελένη Ουζουνίδου, Άνδρη Θεοδότου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Ηλία Μουλά, Λυδία Τζανουδάκη, Μαρία Μαντώ Γιαννίκου, Θανάση Ισιδώρου, Γιάννη Λατουσάκη.

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Πλοκή:

Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και το πνεύμα της νέας εποχής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑρης Μπινιάρης: Φοβάμαι πολύ μην καώ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Λαέρτης Μαλκότσης, Ελένη Ουζουνίδου, Μαρία Μαντώ Γιαννίκου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Θανάσης Ισιδώρου, Γιάννης Λατουσάκης, Λυδία Τζανουδάκη, Άνδρη Θεοδότου, Ηλίας Μουλάς, Δημήτρης Αδάμης. Μουσικοί επί σκηνής: Μιχάλης Βρέττας, Αντώνης Μαράτος

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 20 ευρώ, Μειωμένο: 17 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Τετάρτη 13 Οκτωβρίου μέχρι Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021
Πληροφορίες: Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα, Τηλ. 21 0721 0045
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 18:00, Πέμπτη και Κυριακή στις 21:00 και Παρασκευή στις 18:30
Διασκευή: Άρης Μπινιάρης, Θεοδώρα Καπράλου
Βοηθός Σκηνοθετη: Δώρα Ξαγοράρη
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/xypna-vasili/
Πληροφορίες Χώρου: Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα, Τηλ. 21 0721 0045
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b