MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Celebrate Your Scars: Η υπέροχη πρωτοβουλία που δίνει ξανά χαμόγελο σε γυναίκες με μαστεκτομή

Το Celebrate Your Scars αποτελεί πρωτοβουλία της tattoo artist Ρεβέκκα Γιαννοπούλου, που θα προσφέρει δωρεάν αποκατάσταση της θηλής στις γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού.

Monopoli Team

Ως γνωστόν, ο Οκτώβρης είναι ο Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και όσοι έχουν βιώσει τον πόνο του καρκίνου του μαστού ενώνουν τις δυνάμεις τους με ειδικούς -και όχι μόνο- για να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες για τον πολύ συχνό αυτό κίνδυνο, που κάθε χρόνο προσβάλλει περίπου 1,5 εκατομμύριο γυναίκες στον κόσμο.

Περιττό να πούμε ότι η σωστή ενημέρωση σώζει χιλιάδες ζωές, αφού η πρόληψη και η αυτοεξέταση είναι το μόνο μέσο για την πολύ σημαντική έγκαιρη διάγνωση.

Στην Ελλάδα, πολλοί είναι οι οργανισμοί και οι δράσεις που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τις γυναίκες για τη σημασία της πρόληψης, αλλά και να δώσουν ένα χαμόγελο στις γυναίκες που νόσησαν με καρκίνο του μαστού. Μία τέτοια δράση είναι το Celebrate Your Scars, της tattoo artist Ρεβέκκα Γιαννοπούλου που στέκεται δίπλα στις γυναίκες που προχώρησαν σε μαστεκτομή, αποκαθιστώντας τις θηλές τους με την βοήθεια των medical tattoo, ώστε να μοιάζουν όπως ήταν πριν την επέμβαση.

Η γυναίκα πίσω από το Celebrate Your Scars

Όπως αναφέρει και η ίδια η Ρεβέκκα στην επίσημη ιστοσελίδα του Celebrate Your Scars, όλο αυτό ξεκίνησε όταν μία φίλη και συνεργάτιδα της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή.

Δεν ήθελε να κάνει τατουάζ στις θηλές της. Ο σκοπός της ήταν να γυρίσει σε μία κανονική ζωή, όσο το δυνατόν συντομότερα, «για τα παιδάκια της». Εξάλλου, «δεν είχε πια στήθος, γιατί να ασχοληθεί πλέον μ’αυτό;» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ρεβέκκα είχε όμως άλλη άποψη και δεν ήθελε να αφήσει την φίλη της να χάσει την αυτοπεποίθησή της. Έτσι, πρότεινε να της κάνει tattoo τις θηλές της και τελικά η Μαίρη δέχτηκε.

«Έζησα, λοιπόν, την εμπειρία του σοκ όταν βίωσα μαζί της την πρώτη της νύχτα στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση. Τον συνδυασμό της ακύρωσης του εαυτού της σαν γυναίκα, όταν θεώρησε πλέον, ότι, όντας ψεύτικο, δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθεί με το στήθος της, και την 180 μοιρών αλλαγή της ψυχολογίας της, όταν ζωγράφισα με τατουάζ την θηλή της. Όσο ζωγράφιζα το στήθος της, δεν περίμενα ποτέ την έκπληξή της και τη χαρά της όταν το κοίταξε πρώτη φορά στον καθρέφτη. Εγώ νόμιζα ότι έκανα μια απλή ζωγραφιά, κάτι συνηθισμένο. Ενώ εκείνη ξαφνικά είδε το στήθος της πριν από όλα αυτά», λέει η Ρεβέκκα περιγράφοντας την εμπειρία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSex Education και Stella McCartney ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία διαφορετική καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού12.09.2018

Από τότε, ήξερε πως αυτό το χαμόγελο ήθελε να το δει σε όλα τα πρόσωπα των γυναικών που παλεύουν με αυτή τη νόσο και ίδρυσε το Celebrate Your Scars.

Η δράση του Celebrate Your Scars – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Το Celebrate Your Scars είναι μια μέρα όπου η αναδόμηση θηλής γίνεται δωρεάν! Συγκεκριμένα, στις 25 Οκτωβρίου, tattoo artists ενώνονται και προσφέρουν στις μαχήτριες την τέχνη τους, με αντάλλαγμα μόνο την χαρά τους.

Με μόλις 10€ μπορούμε όλοι να προσφέρουμε λίγη αγάπη στην πρωτοβουλία αυτή, με στόχο να μπορέσουν οι tattoo artists να παρέχουν σε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούν, μία δωρεάν αναδόμηση θηλής. Αγοράζοντας λοιπόν ένα εισιτήριο των 10€ για το 2ο Ευρωπαϊκό Online Συνέδριο Medical Tattoo, δίνουμε την ευκαιρία σε μία μαχήτρια του καρκίνου του μαστού να πάρει πίσω αυτό που της στέρησε η δύσκολη αυτή νόσος.

Το Celebrate Your Scars δεν είναι όμως μία δράση που γίνεται μία μόνο μέρα. Συμβάλει ενεργά στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την βοήθεια των γυναικών. Και φέτος, για 3η χρονιά θα μοιράσουν αφιλοκερδώς την αγάπη τους, περιμένοντας να λάβουν ως επιβράβευση πολλά χαμόγελα.

Ακολουθούν επιπλέον δράσεις του Celebrate your Scars:

23 Οκτωβρίου, έκθεση φωτογραφίας

Μια καινούργια συνεργασία του Celebrate Your Scars με τον Λεωνίδα Βασιλόπουλο ξεκινά.

Ο κοινός τους θαυμασμός για τον άνθρωπο και η ιδιαίτερα απλή και ωμή ματιά του Λεωνίδα, δημιουργούν ένα φωτογραφικό project που θα αποκαλυφθεί στις 23 Οκτωβρίου 2021.

24 Οκτωβρίου, Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ιατρικού Τατουάζ

Εμπνευσμένους και ευαισθητοποιημένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα σας αποκαλύψουν νέες μεθόδους και ιδέες που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις υπηρεσίες σας.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ταυτόχρονης μετάφρασης στα αγγλικά.

Διαλέξτε απλά το ανάλογο link.

25-28 Οκτωβρίου, Δωρεάν αποκατάσταση θηλής με medical Tattoo σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιωάννινα αντίστοιχα

Παράλληλα, 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή του Celebrate your Scars. Όπως αναφέρεται: “Από το 2014, κάθε χρόνο, περιμένουμε με ανυπομονησία την ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού για να μπορέσουμε να προσφέρουμε. Γινόμαστε μία αγκαλιά, φέρνει ο καθένας ότι έχει, είτε είναι η τέχνη του, είτε είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί ξανά και θέλει να το δωρίσει στην επόμενη ηρωίδα. Γιορτάζουμε όλοι μαζί τις ουλές μας, εσωτερικές η εξωτερικές, με δωρεάν αναδόμηση θηλής με ιατρικό τατουάζ και πολλές άλλες εκπλήξεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟκτώβριος: Ο μήνας Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b