MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή: To πρόγραμμα των παραστάσεων μέχρι το τέλος του χρόνου

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στις κλειστές αίθουσες και ανακοινώνει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Δέσπω του Παύλου Καρρέρ, Εθνική Λυρική Σκηνή, φωτογραφία: Valeria Isaeva
Δέσπω του Παύλου Καρρέρ, Εθνική Λυρική Σκηνή, φωτογραφία: Valeria Isaeva
Monopoli Team

6ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής για όλη την οικογένεια

Η Αρκούδα και ο Βαρύτονος σε άλλους πλανήτες έρχεται στην GNO TV από 23 Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Ιουλίου 2022

Οι προβολές του φεστιβάλ είναι δωρεάν

Τρεις νέες παραγωγές μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια φέρνει το 6ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις οθόνες μας, μέσω της GNO TV. Οι παραγωγές θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στο GNOTV.

  • Παραμύθια της Αρκούδας  «Ο σκίουρος που εξαφάνισε ένα δάσος»

Πρεμιέρα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 | θα παραμείνει online έως 30/4/2022

Ένας σκίουρος, η γυναίκα-σκοτάδι και ένα δέντρο που περπατάει συναντιούνται σε ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα. Stop motion animation και σύγχρονη μουσική φτιάχνουν ένα μαγικό δάσος ήχων και εικόνων, εμπνευσμένων από το έργο της Σοφίας Γκουμπαϊντούλινα Musical Toys (1969).

Μουσική επιμέλεια (μουσικό κολάζ, αυτοσχεδιασμός) – Πιάνο, keyboard: Ανν Κριστίν Σωφρονίου • Πρωτότυπο κείμενο – Λιμπρέτο: Αντριάνα Μίνου • Εικονογράφηση – Animation: Χριστίνα Σπανού • Αφήγηση – Τραγούδι: Μαρία Κατριβέση

  • Bridget Planet Μια ιστορία για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Πρεμιέρα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 | θα παραμείνει online έως 31/7/2022

Το Bridget Planet δημιουργεί έναν κόσμο από το μηδέν. Περιγράφει τη ζωή μοναχικών ανθρώπων. Η καθημερινότητά τους φαντάζει ανιαρά επαναληπτική. Ακραία καιρικά φαινόμενα, περιβαλλοντικές μολύνσεις και μοναξιά συνθέτουν τον κόσμο μέσα στον οποίο οι χαρακτήρες μοιάζουν σαν εγκλωβισμένοι. Το μόνο που μπορεί να επιφέρει τη λύτρωση είναι η μουσική μέσω της οποίας η φαντασία των παιδιών αφυπνίζεται και δημιουργεί τις γέφυρες που θα ενώσουν καθετί απομονωμένο και κομματιασμένο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα Γερογιάννη • Animation: Μαρινίκη Μπακάλη • Μουσική: Γιώργος Ταμιωλάκης

  • Τα παπούτσια του Βαρύτονου του Δημήτρη Μπασλάμ

Τα παπούτσια του Βαρύτονου του Δημήτρη Μπασλάμ

Πρεμιέρα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 | θα παραμείνει online έως 31/7/2022

Μια μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ. Ο Κύριος Χαρίτονος ήταν Βαρύτονος, όχι μάγειρας, ράφτης, μπάτλερ, επιπλοποιός αλλά ένας καλοστεκούμενος, ευγενικός και πάντοτε καλοντυμένος Βαρύτονος. «Χαρίτονος Φουξ, χαίρομαι ιδιαιτέρως!» έλεγε με μια υπόνοια στόμφου όταν συστηνόταν, κάνοντας βέβαια και τη σχετική υπόκλιση. «Λυρικός Βαρύτονος!» συνέχιζε. «Όχι μελωδικός, λυρικός!» συμπλήρωνε τονίζοντας τη διαφορά και αν κάποιοι τον ρωτούσαν: «Αλήθεια, ποια η διαφορά, Κύριε Χαρίτονε;», αυτός τους απαντούσε: «Είναι απλώς θέμα ρεπερτορίου!». Για τον Κύριο Χαρίτονο βέβαια, ήταν απλώς θέμα ακρίβειας… Ένας αφηγητής, ένας χορευτής και τρεις μουσικοί-ερμηνευτές βρίσκονται επί σκηνής ενσαρκώνοντας όλους τους χαρακτήρες του έργου. Κινούνται, επικοινωνούν, χορεύουν, για να γίνουν τελικά ο Βαρύτονος κ. Χαρίτονος Φουξ.

Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ • Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρθα Φωκά • Χαρίτονος Φουξ – Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης • Αφήγηση: Μιχάλης Βαλάσογλου • Βιόλα, βιολί: Φώτης Σιώτας • Rhodes: Ορέστης Μπενέκας • Τσέλο: Δέσποινα Σπανού

H δημιουργία της GNO TV αποτελεί έναν νέο άξονα προγραμματισμού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων:

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραγωγές Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021 της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 (η προπώληση για το ρεσιτάλ της Σόνιας Γιόντσεβα θα ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου) από τα Ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00), την ticketservices.gr και τα καταστήματα Public.

Σημειώνεται ότι οι αίθουσες της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ θα λειτουργούν, βάσει του ΦΕΚ 4214/Β΄/13.09.2021, ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, στο 85% της χωρητικότητάς τους (οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο σχετικό πιστοποιητικό). Τα παιδιά έως 11 ετών θα προσκομίζουν δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου. Για παιδιά από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b