MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TIPS

Εξεταστική: 5+1 tips για μεγαλύτερη συγκέντρωση στο διάβασμα

Ξεκινάει η εξεταστική και έχετε αγχωθεί; Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα ενισχύσετε την συγκέντρωσή σας για ένα πιο αποδοτικό διάβασμα!

Monopoli Team

Ξεκινάει η περίοδος της εξεταστικής και το άγχος σας «χτυπάει κόκκινο»; Ακολουθούν 5+1 tips για το πώς να οργανώσετε καλύτερα το διάβασμά σας, πώς θα πετύχετε μεγαλύτερη συγκέντρωση και κατ’ επέκταση πώς θα κάνετε πιο αποδοτικό τον χρόνο που αφιερώνετε στο διάβασμα.

#1 Οργανώστε τον χώρο σας

Αρχικά επιλέξτε ένα συγκεκριμένο σημείο για το διάβασμά σας – έναν δικό σας χώρο που θα συνδυάζεται πάντα στο μυαλό σας με τη διαδικασία αυτή. Να έχετε πάντα δίπλα σας οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της μελέτης, έτσι ώστε να μην διακόπτετε συνέχεια και αποσπάται η προσοχή σας. Φροντίστε ο χώρος αυτός να είναι ήσυχος και καλά φωτισμένος!

#2 Οργανώστε τον χρόνο σας

Σίγουρα ξεκινήστε με το να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα με την ύλη που έχετε να διαβάσετε, έτσι ώστε να μπορέσετε μετά να αξιοποιήσετε σωστά κάθε λεπτό της ημέρας. Επιπλέον, θα βοηθήσει να βρείτε πότε είναι η καλύτερη ώρα για εσάς, αυτή που είστε πιο αποδοτικοί για να διαβάσετε. Κατά τη διάρκεια του διαβάσματος φροντίστε να κάνετε μικρά διαλείμματα, ωστόσο κατά τη διάρκεια αυτών, μην είστε σε μία οθόνη, αλλά να βγείτε ίσως μια βόλτα για να πάρετε καθαρό αέρα ή να φάτε κάτι μικρό.

#3 Βρείτε τον τρόπο διαβάσματος που σας ταιριάζει

Διάβασμα δυνατά: Με αυτό το τρόπο και τα βλέπετε και τα ακούτε, οπότε η πληροφοριά εισέρχεται με δυό τρόπους στον εγκέφαλο.

Διαβάζετε και γράφετε: Μπορεί να σας παίρνει περισσότερη ώρα, όμως η όλη διαδικασία βοηθάει στην καλύτερη αποτύπωση των πληροφοριών.

Κρατήστε σημειώσεις: Πάντα να κρατάτε σημειώσεις με τα πιο σημαντικά θέματα του κεφαλαίου και να διατυπώνετε, έπειτα, ερωτήσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά την εξέταση του μαθήματος.

Επαναλήψεις: Να κάνετε συχνά επαναλήψεις ανάλογα με τον χρόνο σας, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχετε φτιάξει ένα πλάνο, όπως προείπαμε.

#4 Να τρώτε καλά και να ξεκουράζεστε

Να μην παραμελείτε τις ανάγκες του οργανισμού σας. Η ξεκούραση, ο καλός ύπνος και μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητα για ένα αποδοτικότερο διάβασμα. Επίσης, φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένοι. Να έχετε πάντα ένα μπουκάλι με νερό δίπλα σας και να πίνετε συχνά.

#5 Λίγη μουσική βοηθάει

Φυσικά, δεν εννοούμε να παίζουν στη διαπασών όλα τα νέα χιτ του ραδιοφώνου. Όμως λίγη κλασική μουσική στο backround, σε χαμηλή ένταση ή λίστες με τραγούδια στο YouTube που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να βοηθήσουν την συγκέντρωσή σας στο διάβασμά, δεν είναι κακό. Πάντα, όμως, σε χαμηλή ένταση!

#6 Ανταμείψτε τον εαυτό σας για την προσπάθεια

Μπορείτε να υποσχεθείτε στον εαυτό σας μια έξοδο ή οτιδήποτε άλλο θα σας έδινε χαρά και θα σας αποσυμπίεζε, μετά από μια δύσκολη μέρα διαβάσματος, αφού όμως έχετε ακολουθήσει το πλάνο και έχετε αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο στο διάβασμα της ημέρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπερσύχρονα κτίρια, εντυπωσιακές υποδομές: 5 βιβλιοθήκες που αποδεικνύουν ότι η Φινλανδία είναι η “καρδιά” του βιβλίου12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b