MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο, Δημήτρη Μακαλιά, θα αντέξουμε την επιστροφή του “Κάψε το Σενάριο Reloaded”;

Λίγο πριν την τελευταία τους παράσταση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Φισφή, τον Ζήση Ρούμπο και τον Δημήτρη Μακαλιά για όλους και για όλα (ή και όχι).

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 01.07.2021

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ο Λάμπρος Φισφής, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Δημήτρης Μακαλιάς μάς έκαναν παρέα μέσα από livestream παραστάσεις και διαδικτυακά special -και αν αυτό δεν μας έφτανε, τότε απλά ανατρέχαμε στα κανάλια τους στο YouTube και παίρναμε έτσι τη “δόση” μας.

Προφανώς, τώρα που το lockdown αποτελεί μακρινή (λέμε τώρα) ανάμνηση, τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό. Εξάλλου, όποιος έχει δει live τους τρεις κωμικούς, γνωρίζει καλά πόσο αξίζουν οι παραστάσεις τους -οι οποίες μέχρι τώρα έχουν γίνει όλες sold out.

Ο Λάμπρος Φισφής, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Δημήτρης Μακαλιάς, λοιπόν, επέστρεψαν δριμύτεροι και ανανεωμένοι από την καραντίνα, με το “Κάψε το Σενάριο Reloaded”, στο οποίο ανεβαίνουν στη σκηνή και απλά… υπακούν τις εντολές του κοινού. Και αυτό μόνο αρκεί, αφού χωρίς σενάριο, χωρίς πρόβες, χωρίς τίποτα, το μόνο που χρειάζονται οι τρεις αγαπημένοι μας κωμικοί για μία απολαυστική παράσταση είναι ο αυτοσχεδιασμός, ο οποίος φυσικά πάντα καταλήγει σε ξεκαρδιστικά σενάρια.

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι για το ανατρεπτικό comedy show των Φισφή-Μακαλιά-Ρούμπου, τότε έχετε άλλη μία ευκαιρία να τους απολαύσετε, το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Λίγες ημέρες πριν από τις τελευταίες τους παράσταση στην Αθήνα, εμείς μιλήσαμε με τους τρεις κωμικούς για όλους και για όλα -ή και όχι.

Κάψε το Σενάριο με τους Δημήτρη Μακαλιά, Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο

Κάψε το Σενάριο με τους Δημήτρη Μακαλιά, Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο

Λάμπρο, Ζήση και Δημήτρη πώς την παλέψατε στην καραντίνα;

Λάμπρος Φισφής: Εξαρτάται το season. Ξεκάθαρα το season 1 ήταν όπως όλα τα season 1: μια μοναδική εμπειρία. Από ’κεί και πέρα, κάθε season γινόταν όλο και χειρότερο.

Δημήτρης Μακαλιάς: Ήταν η απόλυτη ευκαιρία να κάνω ενδοσκόπηση και να βρω τον πραγματικό μου εαυτό. Επιτέλους, είδα για πρώτη φορά το παιδί μου μετά από τρία χρόνια και συνειδητοποίησα τις αισθητικές αλλαγές που έκαναν όλοι μου οι φίλοι. Διάβασα πάρα πολύ και έκανα γιόγκα. Επίσης, έμαθα να μαγειρεύω και να τρώω υγιεινά. Ναι, έγινα και vegan. Πέταξα την τηλεόραση και έβαλα στη ζωή μου την καθημερινή γυμναστική.

Ζήσης Ρούμπος: Εκτός από τις περιπτώσεις που δεν την πάλεψα (οι οποίες ήταν και αρκετές, οπότε έστελνα 6 και έβγαινα γυμνός στους έρημους δρόμους ουρλιάζοντας), την πάλεψα χάρη στον μικρό μου και τη γυναίκα μου. Με τον μικρό μου παίζαμε lego και με την γυναίκα μου στέλναμε 6 και τρέχαμε γυμνοί στους δρόμους ουρλιάζοντας.

Ζήσης Ρούμπος και Λάμπρος Φισφής

Ζήσης Ρούμπος και Λάμπρος Φισφής

Πώς έχετε κρατήσει ζωντανή τη φιλία και τη συνεργασία σας όλα αυτά τα χρόνια; Πείτε αλήθεια: Ποιο σκοτεινό μυστικό σας δένει;

Λ.Φ.: Το μυστικό είναι εξ αρχής να μην γίνεις φίλος με τους άλλους. Μην πας ποτέ για καφέ. Μην μιλήσεις ποτέ για τα προσωπικά. Οριακά πρέπει να μισείς τον άλλον. Αυτό έχουμε καλλιεργήσει με τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια με τεράστια επιτυχία. Δεν περνάμε καλά στα παρασκήνια αλλά αυτό δεν βγαίνει προς τα έξω.

Δ. Μ.: Ακριβώς. Ένα είναι το βασικό: Το χρήμα. Αν βρούμε κάποιον που θα μας φέρνει ακόμα περισσότερα, τότε θα διώξουμε τον πιο αδύναμο κρίκο και θα τον αναπληρώσουμε. Στις μέρες μας δεν υπάρχουν φιλίες. Όποιος λέει ότι έχεις φίλους είτε λέει ψέματα στους άλλους είτε στον εαυτό του.

Μετά τα όσα έχουμε περάσει σαν πλανήτης με την πανδημία, πώς να αντέξουμε την εκρηκτική επιστροφή του “Κάψε το Σενάριο”; Έχετε καμία συμβουλή;

Λ.Φ.: Το «Κάψε το Σενάριο» είναι ο ορισμός του τι πρέπει να κάνει ο πλανήτης μετά από αυτά που περάσαμε. Να μην σχεδιάζει τίποτα, να μην έχει κάτι έτοιμο, να μην περιμένει τίποτα. Όπως και στον αυτοσχεδιασμό, απλά δημιουργείς κάτι εκείνη τη στιγμή αντιδρώντας σε ό,τι γίνεται. Τέλειο!

Ζ.Ρ.: Παραδοθείτε στο χάος. Μουάχαχα!

Κάψε το Σενάριο με τους Δημήτρη Μακαλιά, Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο

Κάψε το Σενάριο με τους Δημήτρη Μακαλιά, Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο

Στις παραστάσεις σας αυτοσχεδιάζετε με το κοινό. Θυμάστε ποιο είναι το πιο κουλό πράγμα που σας έχουν ζητήσει να κάνετε;

Λ.Φ.: Εγώ θυμάμαι ότι ένας κύριος ζήτησε από τον Ζήση να κάνει κάποιον που «χέζει από τα μάτια». Αυτό. Και το έκανε.

Ζ.Ρ.: Προφανώς και ο Λάμπρος θα έλεγε αυτή την ιστορία. Εγώ θυμάμαι ότι μια φορά κάναμε την αναπαράσταση της κηδείας κάποιου από το κοινό. Δεν πήγε πολύ καλά. Ήταν πολλά χρόνια πριν, ελπίζω ο άνθρωπος να είναι καλά….

Δ.Μ.: Σίγουρα το χέσιμο από τα μάτια έχει στιγματίσει τη μνήμη μας για πάντα. Αλλά εγώ κρατάω τη θετική χροιά του αυτοσχεδιαστικού «Κάψε»: Ζευγάρι που σηκώθηκε να παίξει μαζί μας στη σκηνή και ο άντρας έκανε πρόταση γάμου. Αν τελικά χώρισαν, ίσως στιγματίσει και αυτό τη μνήμη μας για πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCity Drive-in στο Lunar Space: Μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές με σινεμά, παραστάσεις και live events12.09.2018

Σενάριο: Δεν υπάρχει, Σκηνικά: Δεν υπάρχουν, Κουστούμια: Δεν υπάρχουν, Σκηνοθεσία θα κάνει το κοινό. Εσείς τι θα κάνετε;

Λ.Φ.: Θα κάνουμε ότι ξέρουμε τι κάνουμε.

Δ.Μ.: Και θα σας χαρίσουμε μια από τις πιο αστείες βραδιές της ζωής σας. Ή έστω μια βραδιά της ζωής σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι τελευταίες παραστάσεις για το “Κάψε το Σενάριο Reloaded” με τους Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά και Ζήση Ρούμπο, θα γίνουν την Πέμπτη και το Σάββατο 3 Ιουλίου στο Lunar Space, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Την Κυριακή 4 Ιουλίου η παράσταση παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» και ακολουθήσει περιοδεία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b