MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Status Update: Vassilina, μουσικός

Η avant-pop μουσικός Vassilina μάς μιλά για την μουσική της, το νέο τραγούδι της “Bad Omen” και τα όνειρά της.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 26.04.2021

Η Vassilina γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες, ενώ η “βάση” της πλέον είναι στο Λονδίνο. Η μουσικός, παραγωγός, στιχουργός και τραγουδίστρια της avant-pop/electronic είναι πρωτοπόρος της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, δημιουργώντας κομμάτια -κυρίως με αγγλικό στίχο- που ισορροπούν ανάμεσα στην ποπ αισθητική με έντονες τις επιρροές από την electronic.

Φοίτησε στο τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, ενώ οι σπουδές της στη μουσική είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Μεταξύ άλλων έχει σπουδάσει μουσική θεωρία και τζαζ τραγούδι, το 2014 φοίτησε στο Berklee Music College της Βοστώνης, ενώ το 2016 συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική παραγωγή και βιομηχανία στην Ακαδημία Σύγχρονης Μουσικής στα Metropolis Studios στο Λονδίνο. Μάλιστα, το 2017 ξεκίνησε μεταπτυχιακό πάνω σε Popular Music Studies στο Goldsmiths University of London.

Τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, με τίτλο In-Sōma, ενώ ακολούθησαν τα singles Pain και “Blue House“. Μέσα στο 2019 ολοκλήρωσε τις πρώτες ευρωπαϊκές της περιοδείες, πραγματοποιώντας συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα. Η τελευταία δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο “Fragments” έρχεται από την Inner Ear Records στις 28 Μαΐου 2021.

Το Bad Omen (“Κακός Οιωνός”), που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021 μαζί με ένα βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Πανόπουλου, είναι το πρώτο single του “Fragments” που μας δίνει μια μικρή γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ της. Με αφορμή την νέα δισκογραφική της δουλειά, εμείς μιλήσαμε με τη Vassilina για τη μουσική της, το νέο της τραγούδι και φυσικά τα όνειρά της.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες.

Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση πρέπει να ήταν όταν ήμουν 4-5 χρόνων. Οι γονείς μου είχαν πάει ταξίδι στο Λονδίνο και μου έφεραν για δώρο το CD από το Φάντασμα της Όπερας. Θυμάμαι ότι ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που για μήνες το άκουγα πρωί-βράδυ. Τότε είπα στους γονείς μου ότι εγώ θα γίνω τραγουδίστρια. 

Δεν θυμάμαι πότε συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω μουσικός.

Από πολύ μικρή τραγουδούσα και έγραφα μουσική, επομένως δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο.

VASSILINA, φωτογραφία: Ευτυχία Βλάχου

VASSILINA, φωτογραφία: Ευτυχία Βλάχου

Πήρα την απόφαση να μετακομίσω στο Λονδίνο,

για να συνεχίσω τις μουσικές μου σπουδές. Βέβαια πάντα ήθελα να μετακομίσω στο Λονδίνο. Όλα τα μουσικά μου ακούσματα προέρχονταν από την Βρετανία.

Μια συναυλία μου που δεν θα ξεχάσω ποτέ;

Από τις πιο συγκινητικές για μένα συναυλίες ήταν αυτή στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Αθήνα. Ίσως γιατί ήταν η πρώτη μας συναυλία στην Ελλάδα και η αρχή της πρώτης μας περιοδείας. Ήταν πραγματικά μαγική νύχτα για εμάς.

Το “Bad Omen” είναι εμπνευσμένο από τα όνειρα που έβλεπα στο lockdown.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι γράφτηκε στην διάρκεια του πρώτου lockdown. Την περίοδο εκείνη βρισκόμουν στο Λονδίνο και μπορώ να πω πως βίωσα αρκετά έντονα την καραντίνα. Ένα βράδυ ονειρεύτηκα το “Bad Omen” και το επόμενο πρωί το έγραψα. 

Από τις μεγαλύτερες μουσικές επιρροές μου είναι η Sevdaliza, η Bjork και η FKA twigs.

Παρ’ όλα αυτά, νομίζω πως έχω επηρεαστεί αρκετά από την French synth pop και την post punk. Η συνεργασία των ονείρων μου θα ήταν με την Arca ή την Bjork ή ιδανικά και τις δυο μαζί.

VASSILINA, φωτογράφηση του Bad Omen

VASSILINA, φωτογράφηση του Bad Omen

Είμαι πάντα αφηρημένη και ερωτευμένη.

Αυτά είναι δύο χαρακτηριστικά μου για τα οποία οι φίλοι μου λένε “κλασική Vassilina”.

Από τις αγαπημένες μου ασχολίες

είναι να κάνω collage και mood-boards στο photoshop. Παρ’ όλα αυτά, μου αρέσει πολύ και να μαγειρεύω. Πάντα έλεγα ότι αν δεν γίνω μουσικός θα ήθελα να γίνω σεφ. Ευτυχώς δηλαδή έγινα βέβαια μουσικός, γιατί με την αφηρημάδα μου σίγουρα θα έβαζα φωτιά στο εστιατόριο μου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Λένα Μποζάκη, ηθοποιός12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Bad Omen είναι το πρώτο single από το πρώτο προσωπικό album της VASSILINA, «Fragments», που θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου από την InnerEar.

Μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ!

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b