MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Πηνελόπη Αναστασιάδου: Το χαρούμενο κορίτσι του YouTube που αγαπά το «mindful living»

Αν αγαπάτε το «wellness» και το «mindful living» τότε η Πηνελόπη Αναστασιάδου είναι το κορίτσι που πρέπει να ακολουθήσετε στα social media. Για πολλούς λόγους.

Κωνσταντίνα Μπεκάϊ | 24.04.2021

Οι περισσότεροι από εμάς τη γνωρίζουμε μέσα από το κανάλι της στο YouΤube, μέσα από το οποίο μοιράζεται όλα όσα αγαπά. Αυτό που ίσως κάποιοι να μην ξέραμε είναι ότι έχει σπουδάσει  Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στη μαγειρική. «Μου αρέσει να φτιάχνω όμορφα, χαρούμενα πιάτα με καλά συστατικά που νιώθω ότι βοηθούν το σώμα μου να λειτουργεί καλύτερα αλλά μου φτιάχνουν και τη διάθεση», μάς λέει η ίδια.

Την ίδια στιγμή απολαμβάνει πολύ ό,τι έχει να κάνει με χειροτεχνίες, DIY, ζωγραφική και καλλιγραφία, ενώ ασχολείται πολύ με το «wellness» και το «mindful living», για τα οποία μοιράζεται πολύ συχνά προβληματισμούς αλλά και συμβουλές με το κοινό της στο κανάλι της στο YouTube αλλά και στο Instagram.

Η μάχη της με τα κιλά ήταν αυτή που στάθηκε καθοριστική για την πορεία που πήρε το κανάλι της, το οποίο μετρά ήδη τρία χρόνια παρουσίας στο YouTube. Τι είναι αυτό που απολαμβάνει περισσότερο στο κομμάτι των social media; Τελικά μπορείς στην Ελλάδα να βιοποριστείς από το YouTube και ποιο είναι το καλύτερο μήνυμα που έχει λάβει από follower της; Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την Πηνελόπη Αναστασιάδου. 

Ποια δική σου προσωπική ανάγκη σε οδήγησε στο να ξεκινήσεις το δικό σου κανάλι στο YouTube; Πότε πήρες αυτή την απόφαση;

Χωρίς πολλή σκέψη το ξεκίνησα στο πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο. Δεν έκανα συχνά βίντεο, ούτε είχα πρόθεση να το κυνηγήσω επαγγελματικά (δεν ήξερα καν ότι γίνεται αυτό). Απλώς άνοιγα που και που την κάμερα και μιλούσα για θέματα που με ενδιέφεραν και ήθελα να μοιραστώ με αυτά τα 100, 200, 300 άτομα που παρακολουθούσαν. Μια μέρα αποφάσισα να μιλήσω για την ιστορία μου και την μάχη μου με τα κιλά και τότε άρχισε το κανάλι να παίρνει μια άλλη πορεία. Ο κόσμος ταυτίστηκε πολύ μαζί μου και με ακολούθησε σε αυτό το ταξίδι. Μαζί, εδώ και 3 χρόνια, ταξιδεύουμε προς έναν καλύτερο τρόπο ζωής απαλλαγμένο από δίαιτες και ζυγαριές.

O κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ έντονα όταν άρχισα να μοιράζομαι την αλήθεια μου στο κανάλι μου.

Ποιος είναι ο στόχος σου μέσα από τη δημιουργία του καναλιού σου;

Το κανάλι με πήγε από μόνο του. Δεν επέλεξα έναν ξεκάθαρο στόχο και ξεκίνησα να μιλάω για αυτό, αλλά ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ έντονα όταν άρχισα να μοιράζομαι την αλήθεια μου. Όταν άρχισα να μιλάω για την σχέση μου με το σώμα μου, για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και πόσο με έχει αλλάξει και πόσο σαν domino επηρεάζει τόσους άλλους τομείς της ζωής.

Tι είναι αυτό που ελπίζεις να «παίρνει» ο κάθε viewer από το κανάλι σου;

Αυτό που θέλω να παίρνει κάθε viewer είναι μία ανάγκη να φροντίσει λίγο καλύτερα τον εαυτό του. Να τον κοιτάξει με συμπόνια και με ευγένεια και να μπορέσει να βρει ο ίδιος, τι λειτουργεί καλύτερα γι αυτόν.

Τι είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο στην ενασχόληση με το YouTube και τα social media;

Απολαμβάνω πάρα πολύ την επαφή με το κοινό! Κάθε μέρα τους συμβουλεύομαι για ό,τι μπορείς να φανταστείς. Π.χ. πες ότι θέλω μια τούρτα, θα ρωτήσω στο Instagram και θα μου πουν τα πιο ξεχωριστά μαγαζάκια για να ψάξω να βρω ακριβώς την τούρτα που θέλω. Έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο κάθε μέρα, τους γνωρίζω έστω και λίγο. Με βάζουν στο σπίτι τους και στις ζωές τους και κάποιοι μου ανοίγουν και την ψυχή τους. Είναι συγκινητικό και υπέροχο. Πραγματικά αυτό το κομμάτι δε θα το άλλαζα για τίποτα. Είναι αληθινοί άνθρωποι και έχουν αληθινή συμπάθεια για εσένα και μπορεί να σου δώσου πράγματα με όποιο τρόπο μπορείς να φανταστείς.

Τι είναι αυτό που θα άλλαζες αν είχες τη δυνατότητα;

Αυτό που θα άλλαζα είναι ίσως το ότι δεν μπορείς να ελέγξεις δυστυχώς ποιος θα δει τα βίντεο σου και με τι διάθεση. Υπάρχει και πολλή κακεντρέχεια. Και δυστυχώς πίσω από μια οθόνη υπάρχει κόσμος που είναι ικανός να σου δείξει την χειρότερη πλευρά του.

Η ενασχόληση με το YouTube είναι ένα πολύ ακριβό χόμπι στην αρχή.

Επάγγελμα Youtuber στην Ελλάδα. Τελικά μπορεί κάποιος να βιοποριστεί από το Youtube στην χώρα μας;

Ναι μπορεί. Βεβαία η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει πως χρειάζεται πολύ κόπο και πολύ χρόνο για να αρχίσει να αναγνωρίζεται μια προσπάθεια. Και να επενδύεις χρήματα για καιρό χωρίς να ξέρεις αν θα οδηγήσει κάπου. Γιατί είναι πολύ ακριβό χόμπι στην αρχή. Άρα θεωρώ ότι για να γίνει επάγγελμα χρειάζεται κάποιος να μην το ξεκινήσει ως τέτοιο. Χρειάζεται να το ξεκινήσει επειδή του αρέσει. Από αγάπη. Από δική του προσωπική ανάγκη.

Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που έχεις δεχτεί μέχρι τώρα γι’ αυτό που κάνεις;

Είναι πολλά που με συγκινούν κάθε μέρα. Κάτι που έγινε πρόσφατα και το θυμάμαι, είναι πως μου έγραψε μια  κοπέλα ένα τεράστιο μήνυμα που μου εξιστορούσε την ιστορία της και τις μάχες της με διατροφικές διαταραχές και τον επαγγελματικό αθλητισμό. Και το γράμμα της έκλεισε με την φράση «έκανες ένα κορίτσι να ανθίσει». Δεν θα μπορούσα να ακούσω κάτι πιο όμορφο από αυτό.

Ο χώρος των social media είναι ένας χώρος αρκετά «σκληρός» από την άποψη ότι είναι πολύ εύκολο για τον καθένα πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου του να αφήσει ένα αρνητικό σχόλιο, συχνά ιδιαίτερα άσχημο. Σου έχει συμβεί εσένα κάτι τέτοιο;

Εννοείται. Συμβαίνει κάθε μέρα. Ακούς γνώμη για τη ζωή σου και τις επιλογές σου από χιλιάδες κόσμο ακόμα κι αν δεν την ζήτησες και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει.

Πώς αντιμετωπίζεις γενικά την αρνητική κριτική;

Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι όπως δεν θα έπαιρνα συμβουλή για τη ζωή μου από κάποιον που δεν εκτιμώ και δεν θαυμάζω, έτσι δεν θα δώσω και βάση σε κάτι που θα μου πει ένας άγνωστος που πιθανόν αν ήξερα ποιος είναι, να τον λυπόμουν.

Το αν έχω επηρεάσει κόσμο ή όχι το γνωρίζουν οι ίδιοι, όσοι με παρακολουθούν.

Τι σημαίνει για εσένα ο όρος «influencer» και γιατί πιστεύεις ότι στις μέρες μας έχει αποκτήσει κατά κάποιο τρόπο αρνητική χροιά;

Influencer είναι όποιος έχει βήμα και επηρεάζει. Με όποιον τρόπο και αν επιλέγει να το κάνει αυτό. Κατά τη γνώμη μου η λέξη δεν είναι από μόνη της ούτε θετική ούτε αρνητική.

Εσύ θεωρείς τον εαυτό σου influencer;

Εγώ για τον εαυτό μου δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Το αν έχω επηρεάσει κόσμο ή όχι το γνωρίζουν οι ίδιοι, όσοι με παρακολουθούν.

Στη σημερινή εποχή, ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με τα social media. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σου τα γοητεύει περισσότερο στον χώρο αυτό και θέλουν να ασχοληθούν περισσότερο ενεργά;

Η αλήθεια είναι ότι όντως, από ένα σημείο και μετά, αυτός ο χώρος σου δίνει πολλές ωραίες ευκαιρίες. Και φυσικά ο κόσμος βλέπει ότι μπορεί να λαμβάνεις κάποια δώρα από εταιρίες κλπ και να θεωρεί ότι είναι ρόδινα όλα και απλά ανοίγεις την πόρτα και παραλαμβάνεις κάθε μέρα τα δώρα σου σαν κυρία. Αυτό που δεν φαίνεται είναι οι ατελείωτες (απλήρωτες) ώρες μοντάζ που έχεις ρίξει για χρόνια, η άπειρη κριτική που μπορεί να έχεις ακούσει και όλη η ξεγνοιασιά που έχεις θυσιάσει για να ασχοληθείς με αυτό.

Πιστεύεις πώς έχει επηρεάσει η πανδημία τον χώρο τον social media και με ποιο τρόπο;

Ναι σίγουρα γιατί μάς έκανε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα πιο έντονα. Πολλές φορές καταλήγουν να είναι και οι δύναμη μας, για όσους τα χρησιμοποιούμε σωστά. Σε τέτοιες μέρες μπορούν να γίνουν η παρέα μας, η εμψύχωση μας και η πόρτα που μάς δίνει την ευκαιρία να δούμε ότι το περνάμε όλοι μαζί όλο αυτό.

Θα ήθελες να μοιραστείς κάποιο μελλοντικό σχέδιο/όνειρο που έχεις για το κανάλι σου; Πώς το φαντάζεσαι ιδανικά σε μερικά χρόνια από τώρα;

Δεν το φαντάζομαι κάπως, ξέρω πως θα με πάει. Είναι η ιστορία μου οπότε αλλάζει και εξελίσσεται όσο αλλάζω και μεγαλώνω και εξελίσσομαι εγώ. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι το μέρος που θα με κάνει να νιώθω χαρούμενη και να εκτιμάω αυτά που έχω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Την Πηνελόπη Αναστασιάδου μπορείτε να βρείτε στο Instagram και στο YouTube.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b