MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Θεοδώρα Τζήμου: 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη «Σχεδόν ενήλικη» ηθοποιό

Η Θεοδώρα Τζήμου επιστρέφει στην τηλεόραση στη νέα κωμική σειρά του MEGA, «Σχεδόν Ενήλικες». Ας μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για εκείνη.

Ευθυμία Πουλάδη | 11.02.2021

Η Θεοδώρα Τζήμου έχει σημειώσει μια σημαντική πορεία στο ελληνικό σινεμά και θέατρο, καθώς και στην τηλεόραση. Έχει βρεθεί πολλές φορές υποψήφια για βραβείο ερμηνείας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μάλιστα είχε κερδίσει το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία «Πανδώρα» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το 2006.

Φέτος, πρωταγωνιστεί στη νέα κωμική σειρά του MEGA που υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά, «Σχεδόν Ενήλικες», μαζί με τους Γιάννης Στάνκογλου, Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Παπαγεωργίου. Η σειρά προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:00.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα την ταλαντούχα ηθοποιό μέσα από 10 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζατε για εκείνη:

1. Η Θεοδώρα Τζήμου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1974.

2. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

3. Η πρώτη της επαφή με το Θέατρο έγινε στα μαθητικά της  χρόνια, στο εργαστήρι θεάτρου του Γιώργου Νάκου στα Γιάννενα.

Από τη ταινία «Πανδώρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σταμπουλόπουλου

4. Από το 1999 έως σήμερα, έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές και  κινηματογραφικές  παραγωγές. Στο θέατρο συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινό.

5. Έχει προταθεί τρεις φορές για βραβείο ερμηνείας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: το 2012 ήταν υποψήφια για το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την κοινωνική ταινία του Φίλιππου Τσίτου «Άδικος Κόσμος» και το 2013 για το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου για την δραματική ταινία του Θάνου Αναστόπουλου «Η Κόρη». Το 2018 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Ussak».

«Άδικος Κόσμος»

6. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Λουκία Ρικάκη, Στέλλα Θεοδωράκη, Θάνο Αναστόπουλο, Τάσο Μπουλμέτη («Πολίτικη Κουζίνα»). Έχει πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη: «Από την άκρη της πόλης», «Όμηρος», «Man at sea» και «Δεκαπενταύγουστος». Η τελευταία απέσπασε το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου και επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικοί ηθοποιοί καταφεύγουν στη μικρή οθόνη12.09.2018

7. Διδάσκει Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή «Δραματικής Τέχνης Πέτρας».

8. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως: «Εκείνες κι εγώ» (1996), «Το τίμημα του πάθους» (1997), «Τυφλόμυγα» (2007) κ.ά.

«10η εντολή»

9. Έχει συνεργαστεί οκτώ φορές με τον σκηνοθέτη Πάνο Κοκκινόπουλο, με μικρούς ρόλους σε αστυνομικές σειρές του, όπως: «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Κόκκινος Κύκλος», «10η εντολή» και «Ου φονεύσεις», από το 1994 έως σήμερα.

10. Ήταν ζευγάρι με τον ηθοποιό Αντώνη Φραγκάκη, από το 2006 έως το 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑναστασία Παντούση: 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την πρωταγωνίστρια της “Έξαψης”12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η νέα κωμική σειρά της Μυρτώς Κοντοβά, «Σχεδόν Ενήλικες», όπου παίζουν ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Μάκης Παπαδημητρίου, η Θεοδώρα Τζήμου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου, προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:00, στο MEGA.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b