MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Πώς θα πείσουμε το παιδί μας να καθαρίζει μόνο του το δωμάτιό του;

Το να πείσουμε ένα παιδί να καθαρίσει το δωμάτιό του (και να το διατηρήσει καθαρό) μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Monopoli Team

Το να πείσουμε ένα παιδί να καθαρίσει το δωμάτιό του, χωρίς γκρίνιες και καυγάδες, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Για τον λόγο αυτό, πολλές μαμάδες προτιμούν να αναλάβουν και αυτή τη δουλειά, παρά να προσπαθούν να κάνουν το παιδί να ασχοληθεί με τον προσωπικό χώρο του. Ωστόσο, αναθέτοντάς του αυτή την υποχρέωση δεν απαλλάσσονται μόνο εκείνες από μία ακόμη δουλειά του σπιτιού αλλά το βοηθούν να γίνει πιο υπεύθυνο και ανεξάρτητο άτομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠινόκιο, από το Θέατρο Μαριονέτας «Γκότση» σε live streaming12.09.2018

Αυτές οι συμβουλές θα σας πείσουν να τα καταφέρετε πιο εύκολα:

Δώστε το παράδειγμα

Όσο τα παιδιά είναι μικρά, μπορείτε να κάνετε εσείς τα περισσότερα, ζητώντας τους όμως να αναλάβουν ό,τι είναι σε θέση να κάνουν και δίνοντάς τους σαφείς οδηγίες, ώστε να ξέρουν ποιο είναι το αποτέλεσμα που περιμένετε. Καθώς μεγαλώνουν όμως, είναι σημαντικό να αρχίσουν να καθαρίζουν και να τακτοποιούν μόνα τους. Στην αρχή, μπορείτε να τα βοηθάτε – περισσότερο για να δώσετε τον τόνο – συμμετέχοντας για τα πρώτα 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε τα να ολοκληρώσουν την τακτοποίηση μόνα τους. Σταδιακά, μειώστε το χρόνο που ασχολείστε εσείς μέχρι να φτάσετε στο σημείο να τα κάνουν όλα μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b