MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 23 προτάσεις με ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες για σήμερα 17 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020.

Online
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

«Το Πάτωμα» – Radio Play Theater

Η παράσταση θεάτρου ραδιοφώνου, «Το Πάτωμα», σε κείμενο Ζέτης Φίτσιου και σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, είναι διαθέσιμη, online, από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της ιστοσελίδας iroes.art . Σ’ ένα δυστοπικό περιβάλλον, δύο άνδρες «συναντιούνται», όμως δεν μπορούν να ιδωθούν. Ο ένας περπατά στην επιφάνεια του πατώματος, ενώ ο άλλος βρίσκεται από κάτω, καθώς το πάτωμα τον έχει καταπιεί. Ο «κάτω» ζητά από τον «πάνω» να τον βοηθήσει για να βγει. Είναι όμως ο άνδρας της επιφάνειας διατεθειμένος να προσφέρει τη βοήθειά του στον παγιδευμένο άνδρα; Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Πέτρος Λαγούτης.

Πέμπτη 17/12 | Διαθέσιμη όλο το 24’ωρο
Δωρεάν
Ακούστε την παράσταση εδώ.

«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»: Μονόλογος με τον Τάσο Ιορδανίδη

Η παράσταση «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο, σε θεατρική διασκευή Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα, θα προβληθεί διαδικτυακά, από τις 17 έως τις 28 Δεκεμβρίου 2020, μέσω viva.gr. Στον ρόλο του Τζο, ο Τάσος Ιορδανίδης . Ο Τζο είναι ο απλός ανώνυμος στρατιώτης που χάνει τα μέλη του, αλλά εξακολουθεί να αναπνέει, να σκέφτεται και να αγαπά όπως πριν. Οδηγίες για την παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Πέμπτη 17/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Εισιτήριο: 5€ | Αγορά εισιτηρίου εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Radio Plays: «Ο ξένος» – Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Τα Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζουν online, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, με το διήγημα «Ο Ξένο» της πρωτοπόρου της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, Αθηνάς Κακούρη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη. Πρωταγωνιστής είναι ένας παλιός, αγαπημένος ήρωας της Κακούρη, ο Αστυνόμος Γεράκης. Ο Γεράκης καλείται να διαλευκάνει το θάνατο ενός μετανάστη, του Νίκου, που βρίσκεται νεκρός κάτω από έναν υδατόπυργο σε ένα αγρόκτημα της ελληνικής επαρχίας. Το έργο θα ζωντανέψουν με τις φωνές τους οι: Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Ασπασία Κράλλη, Δημήτρης Ντάσκας, Εύη Σαουλίδου και Νίκος Ψαρράς. Το έργο συμπληρώνουν πρωτότυπες jazz μουσικές συνθέσεις, που εδώ υπογράφει ο Δημήτρης Τσάκας. Ερμηνεύουν οι: Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Ιάσονας Wastor (ντραμς), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο).

Πέμπτη 17/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Ακούστε την παράσταση εδώ.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Φωτογραφία: Nick Knight

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας κρατάει συντροφιά και σε αυτή την καραντίνα, με παραστάσεις διαθέσιμες για δωρεάν online παρακολούθηση, μέσα από το επίσημο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο youtube. Διαθέσιμες επιλογές αποτελούν η «Αποκάλυψη», σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, «Το Σώσε» του Michael Frayn, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, «Αντιγόνη – Lonely Planet» της Λένας Κιτσοπούλου, «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά και «Φάουστ», σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Πέμπτη 17/12 | Διαθέσιμες όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε τις παραστάσεις εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι δικές μας επιλογές με ταινίες και σειρές που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στην COSMOTE TV12.09.2018

«Κακός Παράδεισος» – Αλέξανδρος Τσουβέλας

Ολόκληρη η stand up comedy παράσταση του Αλέξανδρου Τσουβέλα, «Κακός Παράδεισος», με sold out εισιτηρίων σε κάθε εμφάνιση, σε όλη την Ελλάδα, τώρα πλέον διαθέσιμη on demand, για διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του stand-up comedian. Οδηγίες για το πως να παρακολουθήσετε την παράσταση δείτε εδώ.

Πέμπτη 17/12
Εισιτήριο: 5€
Αγοράστε εισιτήριο εδώ.

Άλλες ελληνικές παραστάσεις

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κούν διαθέτει, σε podcast, το audio έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου, «Αυτοί που Κοιτούν» , με τους Θανάση Δόβρη, Μιχάλη Πανάδη, Σωτήρη Τσακομίδη και Νίκο Στεργιώτη. Παράλληλα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διαθέτει, για δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση, την παράσταση «Τα Βραβεία μου». Θεατρική μεταφορά του έργου του Αυστριακού Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθετική επιμέλεια Έκτορα Λυγίζου.

Πέμπτη 17/12 | Διαθέσιμες όλο το 24ώρο
Δωρεάν

«My Beautiful Laundrette» – Curve Theatre

Το Curve Theatre διαθέτει έως ότου ανοίξουν οι πόρτες του ξανά, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, την παράσταση «Ωραίο μου Πλυντήριο», βασισμένο στο υποψήφιο για όσκαρ ομότιτλο σενάριο του Hanif Kureishi. Μια παραγωγή του 2019, σε σκηνοθεσία Nikolai Foster και πρωτότυπη μουσική από τους Pet Shop Boys. Τοποθετημένο στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας της Θάτσερ, το έργο αφορά την ιστορία του νεαρού Βρετανό-Πακιστανού, Ομάρ, ο οποίος αναζωογονεί την παρηκμασμένη επιχείρηση πλυντηρίων του θείου του. Ερχόμενος αντιμέτωπος, με μια φασιστική συμμορία, ο Ομάρ αναγνωρίζει ανάμεσά τους έναν παλιό συμμαθητή, τον Τζόνι, και χρησιμοποιεί το μεταξύ τους παρελθόν για να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Πέμπτη 17/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

‘Αλλες διαθέσιμες παραστάσεις από το εξωτερικό

Στο πλαίσιο της σειράς «Old Vic: In Camera», παρουσιάζεται, από τις 12 έως τις 24 Δεκεμβρίου 2020, μέσω live streaming, η θεατρική διασκευή της κλασικής νουβέλας του Τσάρλς Ντίκενς, «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», με πρωταγωνιστή τον Andrew Lincoln. (Πέμπτη 17/12, 20:00, Αγοράστε εισιτήρια εδώ). Το Shakespeare’s Globe προσφέρει, έως τον Φεβρουάριο του 2021, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση την παράσταση του σαιξπηρικού έργου, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», σε σκηνοθεσία Michael Oakley. Παρακολουθήστε, δωρεάν – χωρίς συνδρομή/εγγραφή, την παράσταση του σαιξπηρικού έργου «Αγάπης Αγώνας Άγονος», από τον Royal Shakespeare Company, μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας Marquee TV.

Πέμπτη 17/12

«Professor Bernhardi» – Schaubühne Online

Η βερολινέζικη Schaubühne διαθέτει, για δωρεάν online παρακολούθηση, από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), έως το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), την παράσταση «Καθηγητής Μπερνάρντι» του Άρτουρ Σνίτσλερ, σε σκηνοθεσία Thomas Ostermeier. Η νέα εκδοχή του έργου από τους Thomas Ostermeier και Florian Borchmeyer  προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα πως μια ομάδα ατόμων μπορεί να διαστρεβλώνει συστηματικά ένα συγκεκριμένο γεγονός ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι φιλοδοξίες τους για εξουσία και τα συμφέροντά τους γενικότερα; Πως φαινομενικά αδιαμφισβήτητα στοιχεία σχετικοποιούνται ως τον βαθμό όπου η «αντικειμενική αλήθεια» χάνει γρήγορα το καθορισμένο σχήμα της; Τι μένει από την αλήθεια όταν συνθλίβεται ανάμεσα σε αντιθετικές ερμηνείες; Με αγγλικούς υπότιτλους.

Πέμπτη 17/12 | 18:00 (ώρα Ελλάδος)
Δωρεάν | Με αγγλικούς υπότιτλους
Δείτε την παράσταση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔέκα χρόνια Στέγη: Δέκα δημοσιογράφοι θυμούνται τις καλύτερες στιγμές της12.09.2018

Μουσικό Θέατρο

«Les Troyens» – Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης Online

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης συνεχίζει την δωρεάν online αναμετάδοση σημαντικών παραγωγών της μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. Σειρά έχει την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, η όπερα του Έκτωρ Μπερλιόζ, «Οι Τρώες», βασισμένη στην «Αινειάδα» του Βιργιλίου. Μια παραγωγή του 2013, σε μουσική διεύθυνση Fabio Luisi, με τον Bryan Hymel στον ρόλο του Αινεία. Ένα επικό αριστούργημα που εξιστορεί τα επακόλουθα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου και τις περιπέτειες του Αινεία, ο οποίος διατάχθηκε από τους Θεούς να ιδρύσει την πόλη της Ρώμης.

Πέμπτη 17/12 | Διαθέσιμη από 02:30 π.μ έως 01:30 π.μ (της επόμενης μέρας)
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Μαντάμα Μπαττερφλάι» – Εθνική Λυρική Σκηνή Online

Από της 25 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη, στη νέα online τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, στον ρόλο της γκέισας Τσο-Τσο-Σαν, η οποία ζει έναν μοιραίο έρωτα με τον Αμερικανό υποπλοίαρχο Πίνκερτον, βρίσκεται η σπαρακτική Ερμονέλα Γιάχο.

Πέμπτη 17/12
Εισιτήριο 10€ | Κλείστε εισιτήριο εδώ.
Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ.

«Tosca» – Κρατική Όπερα της Βιέννης Online

Η Κρατική Όπερα της Βιέννης παρουσιάζει, την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), σε online streaming, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, την όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι, «Τόσκα», σε μουσική διεύθυνση Marco Armiliato, με την σοπράνο Sondra Radvanovsky στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην προσπάθεια της να σώσει τον αγαπημένο της Μάριο Καβαραντόσι από την εκτέλεση, η Τόσκα συνάπτει συμφωνία με τον μοχθηρό αρχηγό της αστυνομίας Σκάρπια, με αντάλλαγμα να ανταποκριθεί στην επιθυμία του για εκείνη.

Πέμπτη 17/12 | 21:00 (ώρα Ελλάδος)
Απαραίτητη η εγγραφή

Περισσότερες πληρφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθωνική Ψηφιακή Κιβωτός: Οι “θησαυροί” του Αγίου Όρους ψηφιοποιούνται και διατίθενται στο κοινό12.09.2018

Μουσική

(Dis)playing Attica – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Το πρόγραμμα (Dis)playing Attica, μια πρωτοβουλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, αποτελείται από 8 μικρές μαγνητοσκοπημένες συναυλίες μουσικών συνόλων της ΚΟΑ, σε διάφορα σημεία της Αττικής, η κάθε μια από τις οποίες θα αναρτάται κάθε Πέμπτη, online, στο κανάλι της ΚΟΑ στο youtube. Οι «συναυλίες» παρέχουν μια ευρεία ποικιλία μουσικών επιλογών, από το αμιγώς κλασικό ρεπερτόριο, έως την κιν/φική μουσική, τη τζαζ, αλλά και το ελληνικό έντεχνο.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου | 20:00
Διαθέσιμη όλο το 24ωρο | Δωρεάν
Δείτε τη συναυλία εδώ.

Celebrate The Magic of Home Featuring Lewis Capaldi Online

Η μουσική πλατφόρμα Pandora παρουσιάζει την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, στις 4:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος), τον υποψήφιο για Grammy τραγουδιστή-τραγουδοποιό Lewis Capaldi, σε μια δωρεάν διαδικτυακή συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο Σκωτσέζος ερμηνευτής, μαζί με την μπάντα του, θα εμφανιστεί σε απευθείας μετάδοση από την Γλασκώβη της Σκωτίας, για να στηρίξει την μη-κερδοσκοπική οργάνωση Hope to Dream.

Παρασκευή 18/12 | 4:00 π.μ.
Δωρεάν
Δείτε την συναυλία εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝεφέλες, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά σε online streaming προβολή για τα Χριστούγεννα12.09.2018

Φεστιβάλ

3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Online

Το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο «Η μουσική του λόγου», έρχεται από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν, online, πέντε ταινίες μικρού μήκους που συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου μέσα από νέες αναγνώσεις μουσικών έργων. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr, και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr. Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, στις 21:30, πρεμιέρα για το «Μich nicht» του Νίκου Ιωακείμ, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου.

Πέμπτη 17/12
Διαθέσιμη έως 16/1/2021

Δωρεάν
Δείτε την ταινία εδώ.

2ο Mind the fact festival (2020) Online

Το 2ο Mind the fact festival έρχεται, online, από τις 16-20 Δεκεμβρίου 2020, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.mindthefact.gr, με performances, εκθέσεις κ.α. Η φετινή θεματική «we need more space» πραγματεύεται την έννοια του χώρου: ψηφιακού, φυσικού, προσωπικού, κοινωνικού, πλανητικού. Άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά μέρη της γης ενώνουν τις φωνές τους και δημιουργούν. Πρόσφυγες που διαμένουν σε διαφορετικές ηπείρους συναντιούνται σε μια κοινή θεατρική πρόβα στο διαδίκτυο. Άστεγοι συμπολίτες μας μιλούν για το δικό τους εγκλεισμό, μέσα από το τηλέφωνο. Αυτόχθονες της Αμερικής διεκδικούν πίσω τη γη τους, ενώ πολίτες της Ευρώπης στέλνουν μηνύματα για την αλληλεγγύη και γράφουν μουσική για τη δημοκρατία. Καλλιτέχνες εξερευνούν νέες ιδέες και πρακτικές για να προσεγγίσουν το απομακρυσμένο κοινό τους. Μέσα από έργα που πραγματεύονται τη διαφορετικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα και την πολυφωνία, όλοι οι συμμετέχοντες του mind the fact προτείνουν στους θεατές έναν κόσμο, αν όχι καλύτερο, ενδεχομένως πιο ειλικρινή.

Πέμπτη 17/12
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

Artens Festival Online

Η ARTENS διοργανώνει ένα πενθήμερο online φεστιβάλ 16 – 20 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα την έμφυλη βία και τίτλο «Τι εννοείς δεν είσαι ευτυχισμένη;». Με γνώμονα τη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας με τον εαυτό μας αλλά και με τους γύρω μας, με άξονα τη δυναμική παρουσία των γυναικών με στόχο την ευημερία της κοινωνίας, το ARTENS Festival παρουσιάζει τις απαντήσεις που δίνουν οι συμμετέχοντες ομιλητές και εικαστικοί δημιουργοί, μέσω ομιλιών, φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, video, installations, film, video art, ποιητικών συλλογών και διηγημάτων, sound art, performances κ.ά.. Tο φεστιβάλ θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην σελίδα της Artens, καθώς και στο επίσημο ψηφιακό κανάλι του οργανισμού στο youtube. Τέλος σε προγραμματισμένες ομιλίες μέσω της πλατφόρμας zoom meetings.

16-20 Δεκεμβρίου 2020
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι σημαίνει να είσαι μαύρος σήμερα; Ένας καλλιτέχνης απαντά δημιουργώντας υπερρεαλιστικά πορτρέτα12.09.2018

Εκθέσεις

«Δέκα Χρόνια Πορείας – 18 Καλλιτέχνες» – Γκαλερί Άλμα: Τρίκαλα Online

Η γκαλερί Άλμα, στα Τρίκαλα, γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας της, με την ομαδική – επετειακή έκθεση «Δέκα Χρόνια Πορείας – 18 Καλλιτέχνες». Στην έκθεση, την οποία μπορείτε να δείτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της γκαλερί, συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Ηώ Αγγελή, Άγγελος Αντωνόπουλος, Γιώργος Αυγέρος, Κατερίνα Γιάννακα, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Βασίλης Καρακατσάνης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Νίκος Λαγός, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μισούρας, Κυριάκος Μορταράκος, Νατάσσα Πουλαντζά, Παύλος Σάμιος, Στέργιος Στάμος, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Μανώλης Χάρος, Μανταλίνα Ψωμά.

Πέμπτη 17/12 | Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

Άλλες εκθέσεις Online

Περιηγηθείτε στην έκθεση του Αλέκου Κυρανίνη, «ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων», στην γκαλερί CITRONNE, μέσα από ένα βίντεο σκηνοθετημένο από τον Αλέξανδρο Αβρανά, υπό τους ήχους της σύνθεσης «Το Ισοκράτημα ενός Παιδιού» του Γιώργου Κουμεντάκη. Η Evripides Art Gallery προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν online περιήγησης στις εκθέσεις: Έλενα Κυρκιλή, «Surfacing The Scenes Within» , «Γιάννης Ευθυμίου ζωγραφική», Στέλλα Καπεζάνου, «Baby One More Time» και Κωνσταντίνος Νίκου, «Yearning for truth».

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει, μέσα από την ιστοσελίδα του, τη δυνατότητα της δωρεάν διαδικτυακής περιήγησης σε τρεις πρόσφατες περιοδικές εκθέσεις του. «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο όπου μέσα από την εικονική περιήγηση αντλούμε πληροφορίες για σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης και γνωρίζουμε πρωταγωνιστές της εποχής. Η έκθεση «Βάλτους Χ΄: Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» μέσα από τον ιστότοπο https://valtousx.gr/360-virtual-tour/, η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό να εντοπίσει μέσα στην πόλη και να αναδείξει την αφανή εγκληματικότητα που συνδέεται με τις ρατσιστικές επιθέσεις στον δημόσιο χώρο. Τέλος, ο Εικαστικός Κύκλος Sianti gallery προσκαλεί το κοινό και το καλωσορίζει και διαδικτυακά τώρα πια, στην ομαδική έκθεση «Tondo: Κύκλος-Ζωή-Τέχνη». Πραγματοποιήστε ένα virtual 360 tour της έκθεσης εδώ.

Σινεμά

«Με τα μάτια ανοιχτά»: 6ο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ Online

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν, 17-21 Δεκεμβρίου 2020, για 6η συνεχή χρονιά το Αφιέρωμα στο Ελληνικό Nτοκιμαντέρ «Με τα μάτια ανοιχτά» στην διαδικτυακή του εκδοχή. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν με όριο τους 300 θεατές ανά ταινία σε συνεχή ροή για τέσσερεις μέρες στο www.hellasdoc.gr το οποίο θα ανοίξει στις 9 το πρωί τις Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου 2020 και θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 9 το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2020.

17-21 Δεκεμβρίου 2020 | Διαθέσιμες όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Παρακολουθήστε το Φεστιβάλ εδώ.

11o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου – «Γέφυρες»

Το 110 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου – «Γέφυρες», έρχεται, 11-25 Δεκεμβρίου 2020, με ένα εορταστικό διαδικτυακό πρόγραμμα. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 90 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, εκ των οποίων 18 Ελληνικές ταινίες, σε διάφορα είδη -όπως μυθοπλασία, τεκμηρίωση και κινούμενα σχέδια- πρόσφατης παραγωγής, από όλο τον κόσμο σε 12 κατηγορίες. Στις διαδικτυακές προβολές, τιμητική συμμετοχή έχει η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Nimic» με τον Ματ Ντίλον. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

11-25 Δεκεμβρίου
Αγοράστε τα εισιτήρια σας εδώ.

«Το Παλατάκι των Αορίων» – Ίδρυμα Ωνάση

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Παναγιωτακόπουλου, «Το Παλατάκι των Αορίων», μετά την επίσημη πρεμιέρα του στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων, κάνει ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube. Στα βουνά της Κρήτης, οι ντόπιοι αποφάσισαν να φέρουν ξανά στη ζωή ένα ερειπωμένο χωριό και την ιστορία του. Αυτή είναι η ιστορία της Εθιάς, άρρηκτα δεμένη με τις ιδιαιτερότητες του σκληροτράχηλου ορεινού όγκου στον οποίο βρίσκεται, τα Αστερούσια όρη. Μέσα από την αφήγηση της κυρίας Μαρίας Λουλάκη, η οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ το χωριό, οδηγούμαστε στην πρώτη άνθιση του οικισμού και, στη συνέχεια, στην αστυφιλία, την εγκατάλειψη, την ερήμωση.

Πέμπτη 17/12
Δωρεάν
Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ50 χρόνια Kraftwerk: Μία 24ωρη ραδιοφωνική γιορτή από το Movement Radio και τη Στέγη12.09.2018

Εκδηλώσεις

«Μετακίνηση 7» – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Online

Το νέο καλλιτεχνικό πρότζεκτ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αποτελείται από μια σειρά online βίντεο του εικαστικού και video designer Παντελή Μάκκα, με τη συμμετοχή 7 δημιουργών συνεργαζόμενων με το ΔΘΠ: Σίμος Κακάλας, Λευτέρης Γιοβανίδης , Τάκης Τζαμαργιάς, Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς, Ζωή Χατζηαντωνίου και Άντζελα Μπρούσκου. Κάθε βίντεο θα αναρτάται στο επίσημο κανάλι του ΔΘΠ στο youtube, κάθε Τρίτη στις 18:00.

Πέμπτη 17/12| Διαθέσιμο όλο το 24ώρο
Δωρεάν
Δείτε το 3ο βίντεο με τον Τάκη Τζαμαργιά εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b