MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μπορούμε να ξεπεράσουμε μια μετατραυματική εμπειρία;

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από κάποια τραυματική εμπειρία που έχει μείνει ανεξίτηλη μέσα μας;

Monopoli Team

Όλοι μας έχουμε βιώσει στη ζωή μας κάποια τραυματική εμπειρία που έχει μείνει ανεξίτηλη μέσα μας και δεν μπορεί να φύγει με το πέρασμα του χρόνου. Ο ειδικός Lesley Evans Ogden αναρωτιέται αν υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές.

Η κλινική ψυχολόγος, Margaret McKinnon, εμπνέεται από ένα περιστατικό που συνέβη στην ίδια και πραγματοποιεί μελέτη για το μετατραυματικό σοκ. Κατά τους πρώτους μήνες συμβίωσης με τον άντρα της, πραγματοποίησε ένα ταξίδι με αεροπλάνο που στιγμάτισε την μετέπειτα πορεία της.

Συγκεκριμένα, μια συνηθισμένη αεροπορική πτήση, η οποία οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους, προκάλεσε σε πολλούς από τους επιβάτες διαταραχές ύπνου, εφιάλτες και εμμονικές σκέψεις καθώς αναβίωναν την στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης. Θύματα ευτυχώς δεν υπήρξαν. Οι επιβαίνοντες, όπως και να ‘χει, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν την τρομακτική εμπειρία.

Η ΜcKinnon μελέτησε το περιστατικό, ενώ μοιράστηκε την εμπειρία με άλλους επιβαίνοντες του αεροσκάφους. Δεκαπέντε από τους συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στην έρευνα της, οι οποίοι ερωτήθηκαν και για άλλα τραγικά συμβάντα της ίδιας χρονιάς στα οποία οι ίδιοι δεν ήταν φυσικά παρόντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η 11η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b