MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΙΑ - ONLINE

Virtual περιήγηση στα κορυφαία Μουσεία του Παρισιού

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να εισέλθουν σε μια δεύτερη περίοδο lockdown και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε όλους θα λείψουν τα μουσεία! Το Sortiraparis, δίνει μια επιλογή virtual συλλογών από Μουσεία στο Παρίσι για να περιηγηθείτε από την άνεση του σπιτιού σας.

author-image Αναστασία Χαμαμτζόγλου

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες “κλείνουν” και το lockdown μέρος 2ο είναι γεγονός. Αυτό σημαίνει ότι για ακόμα μία φορά τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι δεν θα είναι ανοιχτά προς το κοινό.

Το Sortiraparis σας δίνει την ευκαιρία να μην χάσετε επαφή με τον πολιτισμό και την τέχνη. Από την άνεση του σπιτιού σας, μπορείτε πολύ εύκολα να απολαύσετε Virtual βόλτες στο Παρίσι.

Online περιηγήσεις στα Παρισινά Μουσεία και το Île-de-France

Μουσείο του Λούβρου

Louvre Museum – Παρίσι

Όπως και πολλά άλλα μουσεία, Το Μουσείο του Λούβρου θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας. Παρόλα αυτά μπορείτε ακόμα να απολαύσετε μια δωρεάν ξενάγηση στους χώρους του μέσα από τον ιστότοπο του. Το Λούβρο, παρέχει διαφορετικές λύσεις για να απολαύσουμε τις συλλογές του. Από podcasts, ταινίες κινουμένων σχεδίων και βίντεο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είστε απασχολημένοι μέχρι και το τέλος της καραντίνας.
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ

Centre Pompidou

Centre Pompidou – Παρίσι

Σε κόμβο περιεχομένου έχει μετατραπεί ο ιστότοπος του Centre Pompidou, χάρη στο νέο ψηφιακό περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο εύκολα σε όλες τις οθόνες! Οι λάτρεις της τέχνης θα μπορούν να λάβουν μέρος σε εικονικές περιηγήσεις νέων και παλαιότερων εκθέσεων του μουσείου. Παρέχει επίσης πολλά podcasts δίνοντας σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε λεπτομερώς αριστουργήματα από την συλλογή του. Σε συνεργασία επίσης με το MOOCs Orange το Centre Pompidou, προσφέρει δωρεάν μαθήματα, συνοδευόμενα απο ομιλίες ειδικών, σχετικά με την μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη.
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ

Παλάτι των Βερσαλλιών

Château de Versailles – Γαλλία

Καθώς το παλάτι των Βερσαλλιών δεν θα ανοίξει για τους επόμενους μήνες, θα είναι επισκέψιμο από το σπίτι μέσω βίντεο και εικονικών εκθέσεων. Στο κανάλι του στο Youtube, περιγράφεται αναλυτικά η ιστορία του χώρου, των συλλογών του καθώς και της καθημερινής ζωής στις Βερσαλλίες. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την διαθέσιμη εφαρμογή για κινητά, ακόμα και να απολαύσετε θεματικές εικονικές εκθέσεις.
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΨηφιακό παιχνίδι για μεγάλους: Νέα διαδικτυακή δράση για άτομα άνω των 65 ετών, από το Ίδρυμα Γουλανδρή12.09.2018

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Παρισιού

Paris Museum of Modern Art – Παρίσι

Παρά τον κορονοϊό, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι, σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τους χώρους του από το σπίτι σας. Το μουσείο, παρέχει μια εικονική περιήγηση 360ο των συλλογών του για όλους όσους προσπαθούν να παραμείνουν ενεργοί και να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας! Τι θα βρείτε σε αυτή την εικονική περιήγηση; Έργα του Robert Delaunay, της Etienne Martin και του De Chirico το διάσημο έργο του Raoul Dufy, La Fée Electricité και πολλά άλλα.
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ

Grand Palais

Grand Palais – Παρίσι

Οι περισσότερες δραστηριότητες παρέχονται από το Grand Palais, ως μέρος του #CultureChezNous, ενός μέτρου που θεσπίστηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας. Για να σας κρατήσει απασχολημένους ενώ είστε περιορισμένοι εξαιτίας του κορονoϊού, το Grand Palais, δίνει την δυνατότητα να επισκεφθείτε εικονικά τον εκθεσιακό του χώρο και σας προσκαλεί να απολαύσετε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και περιηγήσεις διαθέσιμες για όλη την οικογένεια.
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑShakespeare and Company: Το εμβληματικό βιβλιοπωλείο του Παρισιού ζητά στήριξη για να επιβιώσει από τον κορονοϊό12.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b