MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Ποιο είναι το viral τραγούδι που έσπασε το ρεκόρ του «Despacito»;

Το παιδικό τραγούδι «Baby Shark» σπάει το ρεκόρ του «Despacito» και γίνεται το νούμερο ένα βίντεο σε προβολές στο Youtube.

Monopoli Team

Το «φαινόμενο» Despacito

Το καλοκαίρι του 2017 βρήκε ολόκληρο τον πλανήτη να χορεύει στους λάτιν ρυθμούς του ισπανόφωνου τραγουδιού «Despacito». Oι ερμηνευτές του, Luis Fonsi και Daddy Yankee με τους αισθησιακούς στίχους, την ξεσηκωτική μουσική και την παιχνιδιάρικη διάθεση του βίντεο κλιπ κατάφεραν αστραπιαία να ανεβάσουν το κομμάτι στην κορυφή των προβολών στο Youtube, αφήνοντας πίσω το «Shape of you» και το «See you again».

Το «Βaby shark» σπάει το ρεκόρ!

Και ενώ τίποτα δεν έδειχνε να ξεπερνά το «φαινόμενο» Despacito, ένα χαριτωμένο παιδικό τραγουδάκι έμελλε μέσα σε μια τετραετία να αλλάξει τα δεδομένα. Ο λόγος για το «Βaby shark», το απόλυτα «πιασάρικο» και δημοφιλές παιδικό τραγούδι, που το 2020 έσπασε το ρεκόρ και άγγιξε την κορυφή καθώς έγινε το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του Youtube.

Το ευρέως πλέον γνωστό «Baby shark» που κυκλοφόρησε το 2016, ηχογραφήθηκε από την εκπαιδευτική ψυχαγωγική εταιρεία της Νότιας Κορέας Pinkfong και σήμερα ξεπερνά τις 7,4 δισ. προβολές στο Youtube. Αν και αυτός που το έγραψε παραμένει άγνωστος, το τραγούδι απέκτησε διεθνή φήμη όταν το ηχογράφησε ένας δεκάχρονος αμερικανοκορεάτης τραγουδιστής, ο Hope Segoine. Το BBC μάλιστα αναφέρει πως η Pinkfong έβγαλε πάνω από 5,2 εκατ. δολάρια μόνο από τις προβολές στο Youtube.

Ο χαριτωμένος, γλυκός και παιχνιδιάρικος ρυθμός του τραγουδιού σε συνδυασμό με τις χορευτικές κολυμβητικές κινήσεις έγιναν viral πρώτα στην Νοτιοανατολική Ασία και στη συνέχεια στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.. Το «Baby shark» έκανε live περιοδεία σε όλο τον κόσμο και κυκλοφόρησε σε αντίτυπα βιβλίων και αμέτρητα άλλα είδη εμπορίου. Παράλληλα επανακυκλοφόρησε σε διασκευή του Luis Fonsi, ενώ αποτέλεσε και διαφημιστικό σποτάκι που προωθεί το πλύσιμο των χεριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b