MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Μέγαρο Μουσικής σχεδιάζει τον πολιτιστικό χειμώνα του

Ο προγραμματισμός που φιλοδοξεί να ξαναφέρει το Μέγαρο Μουσικής πίσω στις αίθουσες του και φέρει την αίγλη μιας, προ πανδημίας, χειμερινής σεζόν.

author-image Στέλλα Χαραμή

Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής αναλυτικά:

Staatskapelle Berlin Barenboim υπό τον Daniel Barenboim.

Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι

Με αφορμή το Έτος Beethoven και τα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού, ένας μαέστρος θρύλος, ο Daniel Barenboim, και μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, η Staatskapelle Berlin, παρουσιάζουν στις 12, 13, 15 και 16.11.2020 και τις εννέα Συμφωνίες του λαμπρού γερμανού συνθέτη. Τα φωνητικά μέρη στην «Ενάτη» ερμηνεύουν η σοπράνο Simone Schneider, η μετζοσοπράνο Marina Prudenskaya, o τενόρος Klaus Florian Vogt και ο μπάσος René Pape.

Έναν μήνα μετά, στις 7.12.2020, ο αγαπημένος μαέστρος του ελληνικού κοινού, ο Thomas Hengelbrock, επικεφαλής δύο φημισμένων συνόλων, της Χορωδίας και της Ορχήστρας Balthasar Neumann, ερμηνεύει τη «Λειτουργία σε σι ελάσσονα» του Johann Sebastian Bach.

Μεγάλοι ερμηνευτές

Στις 14.12.2020 ένα σπάνιο ρεσιτάλ για τέσσερα πιάνα με τέσσερις βιρτουόζους παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ο Γιάννης Βακαρέλης, η Hélène Mercier Arnault, ο Κυπριανός Κατσαρής και ο Αχιλλέας Γουάστωρ παρουσιάζουν ένα πανόραμα αγαπημένων έργων του συμφωνικού και οπερατικού ρεπερτορίου, με την υπογραφή των Georges Bizet, Franz Liszt, Maurice Ravel, Antonio Vivaldi, Richard Wagner και Μίκη Θεοδωράκη.

Το 2021 ο δημοφιλής κύκλος Μεγάλοι Ερμηνευτές συνδυάζεται με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του Μεγάρου, στις οποίες έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος πιανίστες και λυρικοί τραγουδιστές που το ελληνικό κοινό έχει αποθεώσει σε προηγούμενες εμφανίσεις τους στο ΜΜΑ. Ανάμεσά τους, οι κορυφαίοι δεξιοτέχνες του πιάνου Ivo Pogorelich (23.1.2021), Nelson Freire (6.2.2021) και Katia & Marielle Labèque (24.4.2021) καθώς και η αγαπημένη σοπράνο των ελλήνων φιλόμουσων Marlis Petersen (9.4.2021) σε μια συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη.

Έλληνες σολίστ

Γνωστοί και σημαντικοί έλληνες μουσικοί συνεργάζονται με το Μέγαρο Μουσικής όπως οι πιανίστες Αλεξία Μουζά και Βασίλης Βαρβαρέσος (13.1.2021), ο τσελίστας Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος και η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου (15.2.2021), ο φλαουτίστας Στάθης Καραπάνος και η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα (1.3.2021), το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς και ο κλαρινετίστας Κώστας Τζέκος (14.4.2021), ο βιολονίστας Σίμος Παπάνας και ο πιανίστας Κάρολος Ζουγανέλης (19.4.2021), η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και ο πιανίστας Θανάσης Αποστολόπουλος (12.5.2021).

Παλαιά Μουσική

Στις 11.11.2020 το εξειδικευμένο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio δίνει την ευκαιρία στο κοινό να εξοικειωθεί, μέσα από τη συναυλία «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου», με έργα των Guillaume Dufay, Johannes Legrant και Μανουήλ Χρυσάφη, που σηματοδοτούν τις ιδιαίτερες σχέσεις της Δύσης με το Βυζάντιο, κατά τα ύστερα κρίσιμα χρόνια της Αυτοκρατορίας.

Ο κύκλος Παλαιά Μουσική συνεχίζεται με μια ξεχωριστή βραδιά που τιτλοφορείται «La Stravaganza Greca: Follia» (1.12.2020). Είναι αφιερωμένη σε σπάνιες συνθέσεις κορυφαίων εκπροσώπων του ιταλικού Μπαρόκ (Vivaldi, Gabrelli, Corelli, Tartini, Frescobaldi κ.ά.) που παρουσιάζουν τα μέλη του γνωστού σχήματος προκλασικής μουσικής La Stravaganza Greca.

Beethoven 2020

Ο κύκλος που άνοιξε την προηγούμενη σεζόν με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου γερμανού μουσουργού, ολοκληρώνεται με συναυλίες, ρεσιτάλ, θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις, στις οποίες λαμβάνουν μέρος καταξιωμένοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες.

Στις 10.10.2020, ο σπουδαίος Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με τον φημισμένο πιανίστα Enrico Pace σε μια βραδιά του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής αφιερωμένη στις σονάτες για βιολί και πιάνο του Beethoven. Ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος πιανίστας Μαρτίνος Τιρίμος δίνει δύο ρεσιτάλ (14.10.2020 και 12.12.2020) με μεγάλα και σπάνια έργα του Ludwig van Beethoven, όπως, μεταξύ άλλων, η «Φαντασία σε σολ ελάσσονα», ενώ ο διακεκριμένος έλληνας σολίστ Τίτος Γουβέλης ερμηνεύει στις 21.10.2020 ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας, τις «Παραλλαγές Diabelli». Στις 4.12.2020 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον κορυφαίο μαέστρο Λουκά Καρυτινό, συναντά το διακεκριμένο Swiss Piano Trio στο διπλό αφιέρωμα Beethoven 250 χρόνια – 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Σισιλιάνου. Λίγες μέρες αργότερα (10.12.2020), ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, παρουσιάζει μια βραδιά lieder αφιερωμένη στους κύκλους τραγουδιών «Στη μακρινή αγαπημένη» του Ludwig van Beethoven, «Ο έρωτας του ποιητή» του Robert Schumann καθώς και σε τραγούδια του Franz Schubert. Tον πλαισιώνει μουσικά ο γνωστός σολίστ του πιάνου Γιάννης Τσανακαλιώτης. Ο κύκλος Beethoven 2020 ολοκληρώνεται με την «Αθάνατη Αγαπημένη», μια παράσταση που επιχειρεί να απαντήσει στον διαχρονικό γρίφο της μούσας του Beethoven (15.12.2020).

Μουσική @ Megaron Underground

Τρεις αξιόλογοι σολίστ συμπράττουν στη βραδιά αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής δωματίου με τίτλο «Orange – Blue – Green» (28.11.2021): Δήμος Γκουνταρούλης, Νεκτάριος Καραντζής και Χρήστος Γερμένογλου.

Θέατρο στο Mέγαρο

Στην εναρκτήρια παράσταση (15.10.2020 – 22.11.2020) του κύκλου Θέατρο@Megaron Underground πρωταγωνιστεί η Όλια Λαζαρίδου που σε σκηνοθεσία και φωτισμούς του Γιώργου Νανούρη, ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους σε ένα μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη με τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» του 1978. Σε αυτή τη διαφορετική σκηνική εκδοχή περιλαμβάνονται κείμενα Τσέχοφ, Κοκτώ, Στρίντμπεργκ και Σαίξπηρ.

Μια παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία όταν παρουσιάστηκε πριν από χρόνια στο Μπρόντγουεϋ, έρχεται τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο (14 – 30.12.2020). Πρόκειται για το έργο «Μπετόβεν: 33 παραλλαγές» του Moisés Kaufman, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο των κύκλων Θέατρο στο Μέγαρο και Beethoven 2020. Ο συγγραφέας παρουσιάζει δύο παράλληλες ιστορίες με διαφορά διακοσίων ετών: Ο Beethoven παλεύει με την κώφωση και τη μεγαλοφυΐα του. Μια αμερικανίδα μουσικολόγος που πάσχει από τη νόσο του Hawking ερευνά το μυστικό που κρύβουν οι «Παραλλαγές Diabelli». Το έργο σκηνοθετεί ο κορυφαίος έλληνας μαέστρος Γιώργος Πέτρου, Ερμηνεύουν: Κατερίνα Διδασκάλου, Μελέτης Ηλίας.

Batseva Dance Company

Χορός στο Μέγαρο

Μια από τις διασημότερες χορευτικές ομάδες του κόσμου, η Batsheva Dance Company, φέρνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στις 22 και 23.10.2020, το έργο «Hora» του βραβευμένου Ohad Naharin. Είναι εμπνευσμένο από τον ομώνυμο παραδοσιακό κυκλικό χορό που συμβολίζει την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη του εβραϊκού λαού.

Όπερα – Μουσικό Θέατρο

Τον Νοέμβριο (27.11.2020), δύο αστέρια της όπερας ο τενόρος Aleksandrs Antonenko και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό γκαλά με άριες και ντουέτα από γνωστά λυρικά έργα των Verdi, Leoncavallo, Ponchielli, Puccini και άλλων συνθετών. Τους πλαισιώνει η ΚΟΑ. Διευθύνει ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης.

Μegaron Podcasts

Μια νέα πρωτοβουλία που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σε αυτές τις μεταδόσεις παρουσιάζονται ηχογραφήσεις-συνεντεύξεις ελλήνων μουσικών (Στάθης Καραπάνος & Τριαντάφυλλος Λιώτης, Διονύσης Γραμμένος & Αλεξία Μουζά, Κάρολος Ζουγανέλης κ.ά.).
Οι ακροατές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις διαπρεπών προσωπικοτήτων από τον χώρο των τεχνών, των επιστημών και της διανόησης, όπως, μεταξύ άλλων, του Δημήτρη Νανόπουλου, του Στέλιου Ράμφου, της Μαρίας Ευθυμίου, της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.

Το Μέγαρο των παιδιών

Ένας ακόμη επιτυχημένος κύκλος που απευθύνεται στο παιδικό και νεανικό κοινό μέσα από συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους.

Το αγαπημένο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (14 – 22.11.2020) έρχεται φέτος διαδικτυακά στο www.athicff.com σε μια digital εκδοχή, με πιο διευρυμένο πρόγραμμα από κάθε άλλη χρονιά. Ταξιδεύοντας από ένα απομονωμένο σχολείο στα Ιμαλάια μέχρι το πιο ανέλπιστο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Νότια Αφρική, συστήνει στους θεατές του καθημερινούς αλλά αξέχαστους ήρωες όλων των εθνικοτήτων, φύλων και φυλών. Με την επιστροφή των δημοφιλών ενοτήτων «Μικρά για τα Μικρά και Ζωηροί φίλοι» (για παιδιά έως 8 ετών), την έμφαση σε ταινίες με θέματα από το περιβάλλον ως το σκέιτ, τα εγκαίνια μιας ζώνης θρίλερ για εφήβους, αλλά και άλλες διαδικτυακές δράσεις, το φετινό Φεστιβάλ ετοιμάζεται να προσφέρει συναρπαστική ψυχαγωγία, καθώς ανοίγει διάλογο με τα παιδιά όλης της Ελλάδας για τα πιο ενδιαφέροντα και επίκαιρα ζητήματα που τα απασχολούν.

Οι πρωινές κυριακάτικες συναυλίες, τις οποίες έχουν αγκαλιάσει μικροί και μεγάλοι, αποτελούν πλέον καθιερωμένο θεσμό του Μεγάρου. Η αυλαία ανοίγει τον Νοέμβριο (29.11.2020) με το Pastoral Project που βασίζεται στην «Ποιμενική» Συμφωνία του Ludwig van Beethoven. Διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου, ένας από τους πιο αξιόλογους μαέστρους της γενιάς του.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εμπλουτίζονται φέτος. Έτσι, τον Νοέμβριο (1.11.2020) παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλα είναι όπερα!», μέσα από το οποίο μικροί και μεγάλοι θα μάθουν τα μυστικά της μουσικής, της όπερας, των οργάνων, αλλά και όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζονται σε μια σκηνική παραγωγή. Η σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Ηλία Καρελλά. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μακαλιάς και Αντιγόνη Ψυχράμη καθώς και οι τραγουδιστές Όλγα Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Καλύβας.

«Παραμύθια για όλα τα παιδιά!» είναι ο τίτλος του επόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο (12.12.2020). Σε αυτό το παραμύθι με μουσική που καταφέρνει να μιλήσει σε όλους, η αφήγηση γίνεται ταυτόχρονα στην Ελληνική και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ θα προηγηθεί ακουστική περιγραφή για παιδιά με προβλήματα όρασης. Σε ρόλο αφηγήτριας αλλά και τραγουδίστριας, η Μαρία Παπαγεωργίου. Μαζί της τραγουδούν και συνοδεύουν οι Κοσμάς Λαμπίδης και Σταύρος Ρουμελιώτης.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου συμπληρώνεται από το μουσικoκινητικό εργαστήριο για παιδιά Boomwhackers! (15.11 & 6.12.2020) που περιλαμβάνει δύο διαφορετικά τμήματα: Το πρώτο απευθύνεται σε ηλικίες από 6 έως 8 ετών, και το δεύτερο από 9 έως 12 ετών. Οι μουσικοί σωλήνες boomwhackers μετατρέπονται με τη βοήθεια της ομάδας Novel Vox όχι μόνο σε πολύχρωμα σπαθιά, ατίθασα άλογα, μαγικά ραβδάκια και ανθρωπόμορφα δέντρα, αλλά και στα πιο πρωτότυπα μουσικά όργανα.

Παράλληλα, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021, λειτουργεί για τρίτη χρονιά η Τάξη εκκλησιαστικού οργάνου του Ωδείου Αθηνών, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να μελετούν τακτικά στα όργανα του Μεγάρου.

Γέφυρες

Δίνοντας βήμα σε πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες και έμφαση στις νέες συνεργασίες, οι Γέφυρες επιστρέφουν στις 18.11.2020 με μια γιορτινή συναυλία, στην οποία εμφανίζονται τα καλύτερα από τα εκατό σύνολα που ξεχώρισαν στις ακροάσεις του θεσμού Ανοιχτές Πλατφόρμες – Το Μέγαρο ακούει. Συμμετέχουν: Choir on the Stairs, Fle[x] String Ensemble, Guitar-4tune, 8tetto, The Music Virus.

Χριστούγεννα είναι στο Μέγαρο

Το φετινό γιορτινό ταξίδι αρχίζει με την παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα της θεατρικής διασκευής της «Υπέροχης ζωής» του Frank Capra, μιας από τις πιο κλασικές χολιγουντιανές ταινίες με θέμα τα Χριστούγεννα (19 – 30.12.2020). Ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Καλαβριανός. Τους ηθοποιούς πλαισιώνει η Athens Collective Orchestra.

Την ίδια περίοδο (19 – 30.12.2020), μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν ένα ακόμη διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου σκιών, μέσα από την ολοκαίνουργια χριστουγεννιάτικη μουσική κωμωδία «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Σκάλα του Μιλάνου» του Ηλία Καρελλά.
Την τιμητική του έχει ο βασιλιάς των μουσικών οργάνων λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα (20.12.2020). Η Ουρανία Γκάσιου μια βραβευμένη δεξιοτέχνις με πάμπολλες εμφανίσεις σε ιστορικούς καθεδρικούς ναούς και σε ονομαστές αίθουσες συναυλιών του εξωτερικού, μας ξεναγεί σε ένα μαγικό γαλαξία 6.000 αυλών.

Με τον «Μεσσία» του Händel υποδέχονται Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής τις φετινές γιορτές (23.12.2020). Το βραβευμένο αθηναϊκό σύνολο ερμηνεύει τον «Μεσσία» σε όργανα εποχής, πάντα υπό τη μουσική καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Ερμηνεύουν οι: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Xavier Sabata, Βασίλης Καβάγιας και Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Η εορταστική πρόταση για όλη την οικογένεια φέτος έχει τίτλο «Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα» (26 – 27.12.2020). Ένα μαγικό καλειδοσκόπιο με μουσικές και ρυθμούς από τις χώρες-σταθμούς του ταξιδιού. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Σεσίλ Μικρούτσικου. Σε ρόλο αφηγητή, ο Μάκης Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν η Παιδική και εφηβική χορωδία Rosarte και Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (μουσική διεύθυνση: Νίκος Τσούχλος).

Εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις 30.12.2020. Ένας μουσικός επίλογος για τη χρονιά που φεύγει με τις φωνές τριών Ελλήνων μονωδών: Της σοπράνο Χριστίνας Πουλίτση, του βαρύτονου Τάση Χριστογιαννόπουλου και του μπάσου Χριστόφορου Σταμπόγλη. Στο πόντιουμ της ΚΟΑ, ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης.

Extra highlights
  • Στις 12 και 13.10.2020 την «Ιστορία του στρατιώτη», το αριστούργημα του Igor Stravinsky σε κείμενο του Charles Ferdinand Ramuz, η μεφιστοφελική υπόθεση του οποίου κρατά από έναν λαϊκό ρωσικό μύθο. Ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-μετάφραση του καταξιωμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη Χριστόφορου Χριστοφή, και πρωταγωνιστές τους Κατερίνα Διδασκάλου, Γιώργο Χρανιώτη, Παναγιώτη Γεωργούλα, Ελισάβετ Δελάκα.
  • Το ρεσιτάλ (15.10.2020) του βιολονίστα Domenico Nordio και του πιανίστα Οrazio Sciortino. Οι δύο ιταλοί βιρτουόζοι που εμφανίζονται ανά τον κόσμο, προτείνουν στο κοινό μια διαφορετική εμπειρία ακρόασης, στην οποία οι μουσικοί γίνονται σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές ενός συλλογικού έργου.
  • Τις «Παραλλαγές Goldberg» του Johann Sebastian Bach, που θα ερμηνεύσει η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στις 2.11.2020. Η ελληνίδα πιανίστα με τη σημαντική διεθνή καριέρα εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο ρεπερτόριο.
  • Την παράσταση «JCh68» (9.11.2020). Με την παραγωγή αυτή ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στον Γιάννη Χρήστου, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν φέτος 50 χρόνια. Το Ergon Ensemble, ένα ελληνικό σύνολο εξειδικευμένο στη μουσική του 20ού και 21ου αιώνα, ερμηνεύει τρία έργα που γράφτηκαν όλα το 1968, κατά την τελευταία δημιουργική περίοδο του πρωτοποριακού συνθέτη. Παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του διακεκριμένου ηθοποιού Αργύρη Ξάφη. Τα μέρη για βαρύτονο αποδίδει φωνητικά ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.
  • Τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) και τον διεθνώς αναγνωρισμένο μαέστρο Γιώργο Πέτρου (21.11.2020). Στη συναυλία τους προσεγγίζουν μερικά από τα ομορφότερα διαμάντια του προκλασικού ρεπερτορίου, τις «Τέσσερις ορχηστρικές σουίτες» του Johann Sebastian Bach.
  • Μια βραδιά μουσικής δωματίου (23.11.2020) με δύο αξιόλογους έλληνες σολίστ, τον τσελίστα Κωνσταντίνο Σφέτσα και τον πιανίστα Στέφανο Θωμόπουλο.
  • Tη συναυλία της νεοσύστατης Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (17.12.2020), η οποία από φέτος προστίθεται στις resident orchestras του Μεγάρου, με έργα Shostakovich, Rachmaninov και Tchaikovsky. Σολίστ, η καταξιωμένη πιανίστα Anna Fedorova. Στο πόντιουμ ο Διονύσης Γραμμένος.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b