ΣΥΝΤΑΓΗ
Μοντέρνος καγιανάς
Ο καγιανάς ή αλλιώς στραπατσάδα είναι μία από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνταγές.
Monopoli Team
12.08.2020
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 25-30 λεπτά
- 5 αυγά
- 5 ώριμες ντομάτες (τριμμένες)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά κέρατο (ψιλοκομμένη)
- 50γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
- Λίγο λάδι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπεριά, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο αλάτι.
- Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της, να αλλάξει χρώμα, αλλά να μην παραψηθεί!
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με λίγο αλατάκι και ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι με την ντομάτα.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να ψηθεί το αυγό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, την ώρα που είναι ακόμη ζουμερή η στραπατσάδα μας.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.
Extra Tip! Φροντίστε να έχετε φρέσκο ζεστό ψωμάκι, γιατί καγιανάς χωρίς βούτες δεν λέει!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜακαρονάδα με θαλασσινά12.09.2018
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι 14 μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας που ξεχωρίζει το Lonely Planet
Πώς η ζέστη μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς
Συνδύασε το σορτς σου με 5 cool κομμάτια και κλέψε τις εντυπώσεις
3+1 τρόποι για να απαλλαγείς από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο
Θάνος Μπίρκος: «Το θέατρο είναι πολιτική πράξη, πρέπει να μιλάει» (vid)
Μίμης Πλέσσας – Τα κινηματογραφικά: Μια μουσική παράσταση του Γιώργου Βάλαρη τον Οκτώβριο στο Θέατρο Παλλάς
Η Melodrakma Universal μάς προσκαλεί σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κούβα
ΜΚΤ: Το Cycladic Young Patrons Summer Weekend έγινε 10 χρονών και το γιόρτασε στην Αντίπαρο
18ο Φεστιβάλ Οίτης: Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις μουσικές και τις εικόνες της Μεσογείου ξεκινά
Οι Γιαγκίνηδες μας ξεσηκώνουν με νέο medley στην καρδιά του καλοκαιριού