MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

40 χρόνια Αρκάς τον Αύγουστο στην Άνδρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Έκθεση με αντιπροσωπευτικές γελοιογραφίες και σκίτσα του Αρκά θα παρουσιαστούν στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Ο ενεργός σχολιασμός της πολιτικής επικαιρότητας στις προηγούμενες εκλογές έκαναν πολλούς και πολλές να πιστέψουν ότι έχασε το χιούμορ του· άλλους ότι έχασε την πολιτική του διορατικότητα. Η επαναφορά του Αρκά στην «κανονικότητα», με την εμφάνιση ενός νέου ήρωα, του Θανασάκη, ενός γκρινιάρη (και τσεβδού) πιτσιρικά, μονίμως ερωτευμένου με την «Θίθυ» και τις… πατάτες τηγανητέθ, διέλυσε τις αμφιβολίες των φίλων των κόμικς του.

Σχεδόν σαράντα χρόνια χωρίζουν τον Κόκορα, τη θρυλική σειρά με την οποία πρωτοεμφανίστηκε στο περιοδικό κόμικς Βαβέλ, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, από τον σημερινό Θανασάκη. Στο μεταξύ διάστημα, έκαναν την εμφάνισή τους ο Ισοβίτης, τα σπουργίτια από τις Χαμηλές πτήσεις, ο Καστράτο με τη Λουκρητία του, κι άλλοι πολλοί χάρτινοι ήρωες, καθώς και δύο θεατρικά έργα (Εχθροί εξ αίματος, 2007, και Βιολογικός μετανάστης, 2011).

Αντιπροσωπευτικά σκίτσα από την σαραντάχρονη πορεία του στα κόμικς, μαζί με γελοιογραφίες θα παρουσιαστούν αυτό το καλοκαίρι στη Χώρα της Άνδρου, στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, από την 1η Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2020. Η ιδέα και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκουν στην ιστορικό τέχνης Αθηνά Σχινά.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Art & Culture
Τζόαν Λη Φέρμορ: Στην Ύδρα με το «Βλέμμα στον κόσμο»
Αφιέρωμα
Το πρώτο live των Metallica στην Ελλάδα δεν ήταν sold out
Art & Culture
Η Φανή Τσατσάια στη Μπιενάλε Βενετίας - Οι πρώτες εικόνες από το ελληνικό περίπτερο
Art & Culture
Στο Μουσείο Βορρέ, η τέχνη βρίσκει χώρο να αναπνεύσει
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τρεις Αδερφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)»
Art & Culture
Η Miranda July «ζει και πεθαίνει μέσα στις λέξεις»
Αφιέρωμα
Όταν ο Michael Jackson συνάντησε το Χόλιγουντ: Τα βίντεο κλιπ που άφησαν ιστορία
Art & Culture
Η Λυρική Σκηνή στήνει τον χορό των τσιγγάνων στις φυλακές Θήβας
Αφιέρωμα
Όταν σπουδαίοι ποιητές φώτισαν το πραγματικό νόημα της Πρωτομαγιάς
Αφιέρωμα
Από την Πρωτομαγιά του Σικάγο στο σήμερα: Από το 8ωρο μέχρι το 13ωρο, 140 χρόνια δρόμος
Art & Culture
Η Πειραιώς 260 γιορτάζει τα 20 της χρόνια με ένα άκρως φεστιβαλικό πρόγραμμα