ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #34: Αρακάς με λαχανικά στο φούρνο
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
A
A
Μπιζέλι, το αγαπημένο υλικό για χάρη του οποίου η Λένα Πλάτωνος και η Μαριανίνα Κριεζή έγραψαν το «Χορό των Μπιζελιών» στη Λιλιπούλη. Τώρα λοιπόν που είναι η εποχή του μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή μας με φρέσκο αρακά.
Η δουλειά του μικρού Chef!
Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στον καθαρισμό του αρακά, στη συλλογή, στο μέτρημα και στον τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά- 1 κιλό φρέσκο αρακά (καθαρισμένος θα είναι περίπου μισό κιλό)
- 3 κολοκύθια
- 1 μελιτζάνα
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 3-4 φρέσκιες ντομάτες
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο άνηθο
- Λίγο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο κρασί λευκό
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με την προετοιμασία των λαχανικών. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά (πατάτες, μελιτζάνα, κολοκύθια και καρότα) σε χοντρές ροδέλες.
- Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μόλις ροδίσει ρίχνουμε τα λαχανικά που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Τα σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον αρακά, σοτάρουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την ντομάτα και προσθέτουμε λίγο νερό, τον άνηθο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 OC.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #25: Μαρμελάδα φράουλα12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Polar bear trend: Η λευκή οικολογική γούνα είναι το αξεσουάρ των γιορτών
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Μάρθα Φριντζήλα: Στο Κύτταρο και τον Ιανουάριο – Με το Kubara Project Reloaded
Οι Garbage στο Release Athens 2026 – Μαζί με τον Moby
Jazz στο Μουσείο: Το Sunny Side Trio στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Χριστούγεννα στο θέατρο #3: Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Χριστούγεννα στο θέατρο #2: Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών