MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #25: Μαρμελάδα φράουλα

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Άνοιξη σημαίνει φράουλες και πρωινό σημαίνει φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα! Αυτή τη εποχή βρίσκουμε τις πιο γλυκές φράουλες ιδίως αν είναι υπαίθριες.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον και το τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά
  • 2 κιλά φράουλες
  • 1150 γρ. ζάχαρη λευκή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #1: Σπιτική Λεμονάδα12.09.2018

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις κόβουμε στα 2 ή τα τρία ανάλογα με το μέγεθος. Τις πλένουμε καλά και τις σουρώνουμε.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και τις φράουλες, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Στη συνέχεια βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Ξαφρίζουμε το μείγμα από το λευκό αφρό που έχει δημιουργηθεί.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο και το ξάφρισμα. Αν οι φράουλες δεν είναι πολύ ώριμές μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία του βρασμού για ακόμη μια φορά καθώς η μαρμελάδα πρέπει να δέσει.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας αφού πρώτα έχουν πλυθεί καλά και δεν έχουν ίχνη από κόλλα ή χαρτί (στην περίπτωση που είναι επαναχρησιμοποιούμενα).
  6. Για την αποστείρωση τοποθετούμε τα βαζάκια και τα καπάκια τους στο φούρνο στον αέρα στους 100 οC για 5-6 λεπτά.
  7. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα στα βαζάκια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b