ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #25: Μαρμελάδα φράουλα
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
Άνοιξη σημαίνει φράουλες και πρωινό σημαίνει φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα! Αυτή τη εποχή βρίσκουμε τις πιο γλυκές φράουλες ιδίως αν είναι υπαίθριες.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον και το τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά- 2 κιλά φράουλες
- 1150 γρ. ζάχαρη λευκή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #1: Σπιτική Λεμονάδα12.09.2018
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις κόβουμε στα 2 ή τα τρία ανάλογα με το μέγεθος. Τις πλένουμε καλά και τις σουρώνουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και τις φράουλες, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Ξαφρίζουμε το μείγμα από το λευκό αφρό που έχει δημιουργηθεί.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο και το ξάφρισμα. Αν οι φράουλες δεν είναι πολύ ώριμές μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία του βρασμού για ακόμη μια φορά καθώς η μαρμελάδα πρέπει να δέσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια αποστειρώνουμε τα βαζάκια μας αφού πρώτα έχουν πλυθεί καλά και δεν έχουν ίχνη από κόλλα ή χαρτί (στην περίπτωση που είναι επαναχρησιμοποιούμενα).
- Για την αποστείρωση τοποθετούμε τα βαζάκια και τα καπάκια τους στο φούρνο στον αέρα στους 100 οC για 5-6 λεπτά.
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα στα βαζάκια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φορολογικές δηλώσεις: 10+1 γρίφοι και παγίδες του Ε2
Αντίδωρα προσφοράς: εικαστική performance του Νίκου Καζή στον πεζόδρομο του Θησείου
Πάσχα στα ελληνικά νησιά: Ποιες είναι οι τιμές στους δημοφιλείς προορισμούς;
Hot or Not #112: Από το ανατριχιαστικό «Μικρό Ταρανδάκι» μέχρι την πορτοκαλί Αθήνα – Όσα μας άρεσαν ή μας χάλασαν αυτή την εβδομάδα
Ο Πάνος Μουζουράκης… «Μεγαλώνει»: Λίγος Ευαγγελάτος, λίγος Καραμουρατίδης και λίγη κρίση ηλικίας συνθέτουν τον νέο δίσκο
Η Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της: Όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο του Underwonder
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Κυριακή 28 Απριλίου
Shōgun: Φινάλε για το έπος που ανέτρεψε τα δεδομένα του ιστορικού δράματος – 5 λόγοι που αξίζει να το δεις
Ποιοι δικαιούνται δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου και του παχέος εντέρου
Πού θα βρούμε το καλύτερο τσουρέκι της Αθήνας;