ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #32: Τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες
Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
A
A
Το υπέροχο αυτό κερκυραϊκό γλυκό πήρε το όνομά του από το Ιταλικό Giallo που σημαίνει κίτρινο χρώμα καθώς φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο όπου προσδίδει κίτρινο χρώμα σε αυτές τις υπέροχες παραδοσιακές τηγανίτες.
Η δουλειά του μικρού Chef!Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και την ανάμειξη των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά- 300 γρ. καλαμποκάλευρο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- 300 ml νερό
- 1 βανίλια ή 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4-5 κ.σ. σταφίδες
- 1 ποτήρι ή παραπάνω Καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- άχνη ζάχαρη, κανέλα, μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάρτα φράουλα από το food blog Eat me12.09.2018
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αλεύρια, τη μαγιά, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε ένα ημίρρευστο χυλό.
- Αφήνουμε το μείγμα σε θερμό χώρο για 30 λεπτά περίπου ώστε να φουσκώσει.
- Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ξεκινάμε να ρίχνουμε το χυλό με μια βαθιά κουτάλα (1 κουτάλα αντιστοιχεί σε ένα Τζαλέτι). Τηγανίζουμε κάθε φορά ένα ένα το Τζαλέτι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα, με μέλι ή με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
H COSMOTE TELEKOM Μεγάλος Χορηγός του 66ου ΦΚΘ
Οι Foreigner για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες για την προπωληση
Cow | Deer: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Royal Court Theatre
Ατμόσφαιρες στα πόδια μου: Προβολή και ανοιχτή συζήτηση στην Ταινιοθήκη για τη βιωσιμότητα του εδάφους της Γης
Ο Ola Onabulé συναντά τον δεξιοτέχνη σαξοφωνίστα Gilad Atzmon στο Half Note Jazz Club
Gorgonà: Η μεγάλου μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου στο 66ο ΦΚΘ
ΛΕΞ και Kepler is Free ένωσαν δυνάμεις για τη «Σπασμένη Φλέβα» του Οικονομίδη – Δες το video clip
Ο Προθάλαμος Δ’ 2 του Εθνικού συνεχίζεται: Διεπιστημονικοί και διακαλλιτεχνικοί διάλογοι με άξονα το περιβάλλον
Η Ιστορία της Μαρί, του Ζωρζ Μπρασσάι στο Θέατρο Εκστάν