ΣΥΝΤΑΓΗ
Σουφλέ σοκολάτας με γέμιση φράουλα από τη food blogger My Kitchen Snaps
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα αγαπήσετε!
Monopoli Team
21.04.2020
Υλικά (για 6 φορμάκια):
για το σουφλέ:
- 8 κτσ. (120g) βούτυρο ανάλατο
- 130g κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια
- 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 κτγ καφέ στιγμιαίο
- 2 αυγά + 2 κρόκοι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο και κακάο για τα φορμάκια
για τον κύβο φράουλας:
- 50 g λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια
- 1/2 κούπα φρέσκιες φράουλες σε κομμάτια
για τον κύβο φράουλας:
- Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Ενώνουμε τα δύο υγρά μαζί μέχρι να γίνει μία λεία σάλτσα.
- Τη μοιράζουμε σε παγοθήκες ή μικρές φόρμες για σοκολατάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσουν τα κυβάκια.
- Αν δεν έχουμε χρόνο μπορούμε να βάλουμε μία με δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα.
για το σουφλέ:
- Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και αχνίζουμε λίγο κακάο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά κοσκινισμένα (αλεύρι, ζάχαρη άχνη, καφέ, βανίλια, αλάτι) και τα αυγά και ανακατεύουμε.
- Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου με το μείγμα αλευριού και αναδεύουμε απαλά με σπάτουλα.
- Γεμίζουμε τα φορμάκια στα 2/3 και βάζουμε ένα κύβο φράουλας στην μέση. Καλύπτουμε με μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 15′. Όταν πιάνουμε ένα φορμάκι , το κέντρο θα πρέπει να κινείται λίγο.
- Αφήνουμε 10′ να ξεκουραστούν και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές του blog My Kitchen Snaps εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Επικό reunion για τους πρωταγωνιστές του Pulp Fiction
Πάσχα στο Λεωνίδιο: Μια εκδρομή που αξίζει να κάνετε
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα»
Εύα Νάθενα: Η σκηνοθέτρια της «Φόνισσας» στην εκπομπή «Watch Next» της COSMOTE TV
Μακιγιάζ χειλιών: Πώς να διατηρήσεις αναλλοίωτο το κραγιόν σου κατά τη διάρκεια της μέρας
My father had a big nose: Έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου στην The Blender Gallery
Κρυπτόγαμα: Η Νικαίτη Κοντούρη σκηνοθετεί τον θεατρικό μονόλογο του Μιχάλη Αλμπάτη στην Πειραιώς 260
Mataroa Happy: Το πρώτο χαμηλόβαθμο αλκοολούχο ποτό με εκχύλιση κάνναβης και νταμιάνας
Ian Rankin: Συνάντηση με τον μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση