MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Πέντε επικεφαλής φορέων στέλνουν μήνυμα για τον Πολιτισμό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Πολιτισμού, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, πέντε επικεφαλής πολιτιστικών θεσμών αιχμής απευθύνουν μήνυμα για τις αξίες του πολιτισμού, τη στήριξη του χώρου και των ανθρώπων του.

author-image Στέλλα Χαραμή

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σήμερα, θα γίνονταν πρόβες. Τα θέατρα θα ήταν γεμάτα από ηθοποιούς. Οι σκηνές γεμάτες από μουσικούς και τραγουδιστές. Οι φωτιστές και οι ηχολήπτες θα στέκονταν μπροστά από τις κονσόλες τους. Οι ενδυματολόγοι θα δούλευαν τις λεπτομέρειες στα κοστούμια μαζί με τις μοδίστρες. Οι ταμίες θα έκοβαν εισιτήρια. Οι ταξιθέτες θα στέκονταν στο πάνω μέρος των διαδρόμων. Οι φωτογράφοι θα έκαναν λήψεις της γενικής πρόβας. Σήμερα, Ημέρα του Πολιτισμού.

Αλλά σήμερα τίποτ’ από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Σήμερα, οι άνθρωποι του Πολιτισμού είναι στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι. Μια τέτοια μέρα, ο Πολιτισμός παύει να είναι μια αφηρημένη, απροσδιόριστη – μέσα στην συνθετότητα της – έννοια. Και έχει πρόσωπο και ταυτότητα· στην οποία απευθύνονται πέντε επικεφαλής πολιτιστικών θεσμών αιχμής.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, η Ελίζ Ζαλαντό, η Λίντα Καπετανέα, ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και ο Γιάννης Βακαρέλης στέλνουν μήνυμα για τον Πολιτισμό. Στέλνουν μήνυμα στους ανθρώπους του.

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Μια κοινωνία χωρίς Τέχνη και στοχασμό είναι απάνθρωπη και επικίνδυνη

H Κατερίνα Ευαγγελάτου, είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Μας πνίγει μια αδυσώπητη πραγματικότητα που αποκλείει τον πυρήνα της ζωντανής Τέχνης-την επικοινωνία, το άγγιγμα, τους θεατές μας. Βαδίζουμε πάνω στην κινούμενη άμμο που μας έστρωσε η πανδημία, κουβαλώντας πάνω μας πληγές και λάθη του παρελθόντος.

Είναι η στιγμή για εμάς τους καλλιτέχνες να γίνουμε πιο επινοητικοί, πιο πνευματικοί, πιο ενωτικοί, χωρίς όμως να θυσιάσουμε την ελευθερία της Τέχνης μας.

Είναι επίσης η στιγμή – σε παγκόσμιο επίπεδο – να στηριχθούν οι άνθρωποι της Τέχνης με έργα οραματικά και πράξεις γενναιόδωρες. Μια κοινωνία χωρίς Τέχνη και στοχασμό είναι απάνθρωπη και επικίνδυνη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Jean-Michel Jarre: 5 θρυλικές συναυλίες που έμειναν στην ιστορία – πριν κατακτήσει και την Αθήνα
Αφιέρωμα
Σε πάρκα, γήπεδα και βουνά: Πού θα ακούσεις φέτος το καλοκαίρι τους αγαπημένους σου Έλληνες καλλιτέχνες
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Art & Culture
David Byrne: Ο πιο ευφυής, εκκεντρικός πρωτοπόρος της pop κουλτούρας
Art & Culture
Το βράδυ που ο Γιώργος Λούκος επέστρεψε μετά τιμής στην Πειραιώς 260
Αφιέρωμα
Ημισκούμπρια: 10 επικοί στίχοι-ατάκες που άφησαν εποχή και ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Release
Art & Culture
Όταν ο θρύλος της «Μήδειας» επιστρέφει στην Επίδαυρο από την ΕΛΣ
Art & Culture
Επιστροφή στην οδό ονείρων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Αφιέρωμα
Οι Kneecap έχουν ακόμα πολλά να πουν – Στο Rockwave θα τα ακούσουμε όλα
Art & Culture
Μια βουτιά στο «Πνευματικό Πεδίο» του Θεόδωρου Στάμου
Art & Culture
Καλοκαίρι στο ΕΜΣΤ με 3 νέες εκθέσεις – και το βλέμμα στην Ανατολή
Art & Culture
Systέma: Μια συμμαχία για την εξωστρέφεια των παραστατικών τεχνών