MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας: Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε στην Ελλάδα;

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, δίνεται στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας (World Happiness Report), που κατατάσσει τις χώρες με βάση πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν οι πολίτες από τη ζωή τους.

Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας
Monopoli Team

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 77η θέση στο νέο Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας. Την πρώτη θέση μεταξύ 156 χωρών καταλαμβάνει, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Φινλανδία (όπως είχε επίσης συμβεί το 2018 και 2019, σε ένα εντυπωσιακό «σερί» για τη σκανδιναβική χώρα). Την πρώτη δεκάδα φέτος συμπληρώνουν κατά σειρά η Δανία, η Ελβετία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 45η θέση.

Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας: Κριτήρια κατάταξης

Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη μια ποικιλία παραμέτρων, όπως αξιολογούνται υποκειμενικά από τους πολίτες: από την υγιή ζωή, το ασφαλές περιβάλλον και τη ρύπανση έως την ύπαρξη κοινωνικών δικτύων υποστήριξης, την ελευθερία επιλογών, την κοινωνική εμπιστοσύνη και την αντίληψη για την τιμιότητα της κυβέρνησης.

Κατάταξη των πόλεων στην Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας

Η φετινή έκθεση για πρώτη φορά κάνει μια παρόμοια κατάταξη όχι μόνο για τις χώρες, αλλά και για τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, από άποψη ικανοποίησης των κατοίκων τους και ευημερίας τους.

Για περισσότερα δείτε στο reporter.gr

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b