MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

10 συναυλίες που ξεχωρίζουμε τον Ιανουάριο

Το νέο έτος βρίσκει την μουσική σκηνή της Αθήνας πιο ανανεωμένη από ποτέ και αυτά είναι τα live που ξεχωρίσαμε.

Οι Tiger Lillies θα επισκεφτούν τη χώρα μας για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Monopoli Team

Ίαν Στρατής στο Half Note Jazz Club

O Ίαν Στρατής έρχεται για πρώτη φορά στο Half Note με μεγάλα κέφια. Για 3 βραδιές, μαζί με την μπάντα του και καλεσμένους έκπληξη, θα μας χαρίσει στιγμές λάμψης και χαράς, μέσα από αγαπημένα τραγούδια και εξαιρετικές ερμηνείες. Με το ανεξάντλητο ταλέντο του και τις σπουδαίες φωνητικές και ερμηνευτικές δυνατότητες, θα είναι η καλύτερη έναρξη για το 2020. Χορός, κέφι και funky λάμψη στο Half Note από τον καλύτερο του είδους!
Πότε: Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Ιανουαρίου
Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Γυάλινο Θέατρο

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση, τα Κίτρινα Ποδήλατα, την Αγάπη Διαγγελάκη και τον Βύρωνα Τσουράπη αφήνουν στα χέρια του κοινού το Jukebox τους και μας αφήνουν να αποφασίσουμε εμείς ποια τραγούδια θα ερμηνεύσουν. Ένα jukebox γεμάτο μουσική από τα παιδικά μας χρόνια, από rock n roll και punk μέχρι και έντεχνα και ρεμπέτικα, αλλά και μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που μας άφησε ξαφνικά τον περασμένο χρόνο. Μια βραδιά που υπόσχεται να ξυπνήσει τις πιο όμορφες μας μνήμες.
Πότε: Σάββατα 4,11, 18, 25 Ιανουαρίου
Πού: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

Italian Tenors- Η νέα γενιά των τενόρων στο Christmas Theater

Τρεις από τους καλύτερους Ιταλούς τενόρους της “νέας γενιάς” έρχονται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Christmas Theater. Ένα project από τους νέους και απίστευτα ταλαντούχους Italian Tenors, δηλαδή τους Luca Sala, Sabino Gaita και Evans Tonon, οι οποίοι με τις καταπληκτικές φωνές τους θα ερμηνεύσουν διάσημα pop κομμάτια, αλλά και κλασικές αγαπημένες άριες, δίνοντας νέα πνοή στην κλασική μουσική.
Πότε: Δευτέρα 6 Ιανουαρίου
Πού: Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

Fast Love- A Musical Tribute to George Michael στο Christmas Theater

Ένα φαντασμαγορικό show με υπέροχα φωνητικά και τον καταπληκτικό Andrew Browning, που κοινό και κριτικοί λάτρεψαν στο West End του Λονδίνου, έρχεται στην Αθήνα για να γιορτάσουμε την μνήμη του George Michael. Το απόλυτο tribute στη μουσική του αγαπημένου μας George Michael, που από τα 80s με τους Wham! μέχρι και το 2016 που έφυγε από τη ζωή μας χάρισε αμέτρητες επιτυχίες, όπως το Last Christmas, το Freedom ’90, το Fast Love και πάρα πολλά άλλα.
Πότε: Παρασκευή 10 Ιανουαρίου
Πού: Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Πειραιώς 131

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου επιστρέφει επιτέλους στη μουσική σκηνή της Αθήνας και τα Σάββατα του Ιανουαρίου μας θα γεμίσουν μουσική και χορό.  Για τρία Σάββατα θα ξεφυλίσσει το “Άλμπουμ” της ζωής της, φωτογραφικό και μουσικό, φτιαγμένο από τις καλύτερες στιγμές της, με τα τραγούδια που έχουν υπεραγαπηθεί από το προσωπικό της ρεπερτόριο, με τους σπουδαίους συνθέτες που την εμπιστεύθηκαν, με την παράδοση και το λαϊκό τραγούδι, με την Ανατολή και τη Δύση, με τη χαρά, το γλέντι και τη συγκίνηση. Μαζί της οι Bogaz Musique και ο Γιάννης Παπαγεωργίου
Πότε: Σάββατα 11, 18, 25 Ιανουαρίου
Πού: Πειραιώς 131, Αθήνα

Magic De Spell, Υπόγεια Ρεύματα και Ενδελέχεια στο Κύτταρο

Οι “αιώνιοι έφηβοι” Magic De Spell, που αυτά τα 40 χρόνια μουσικής πορείας μας έχουν χαρίσει μερικά από τα αγαπημένας μας κομμάτια («Sarajevo», «Βουτιά από ψηλά», «Εμένα οι φίλοι μου» και πολλά άλλα), ενώνουν τις φωνές τους με δύο ακόμα “ιερά τέρατα” της ελληνικής ροκ σκηνής, τα Υπόγεια Ρεύματα και τους Ενδελέχεια, για μια αξέχαστη ροκ βραδιά στο Κύτταρο!
Πότε: Σάββατο 11 Ιανουαρίου
Πού: Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών

Μανώλης Μητσιάς & Θεοδώρα Μπάκα στο Μέγαρο Μουσικής

Μια μουσική βραδιά με τίτλο «Σε ήχο ελληνικό», αφιερωμένη στα πιο διαχρονικά έργα του καταξιωμένου συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου. Στα μονοπάτια της μουσικής του καταξιωμένου συνθέτη θα μας ταξιδέψουν ο Μανώλης Μητσιάς και η Θεοδώρα Μπάκα, ενώ θα ακούσουμε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη, από τα «Γράμματα στον Μακρυγιάννη» μέχρι και τα «Εαρινά τραγούδια».
Πότε: Τετάρτη 15 Ιανουαρίου
Πού: Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας

Οι Nightstalker στο Gagarin 205

Οι Nightstalker υποδέχονται το 2020 με μια παρουσίαση-εορτασμό για το νέο τους άλμπουμ “Great Hallucinations” στο Gagarin 205. Ένα διήμερο πάρτι με “διάχυτη ψυχεδέλεια, μικρούς rock l’n ’roll ύμνους, δολοφονικά riffs, εθιστικά ρεφρέν, δυναμισμό αλλά και αυθεντικότητα,” δηλαδή ό,τι ακριβώς έχουμε συνηθίσει από την αθηναϊκή μπάντα.
Πότε: Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Ιανουαρίου
Πού: Gagarin 205 Live Music Space, Λεωφόρος Λιοσίων 205

Νατάσσα Μποφίλιου στο Piraeus 117 Academy

Η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει για τη δευτερη μεγάλη συναυλία της στο Piraeus 117 Academy,όπου θα ερμηνεύσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Με τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο φυσικά στο πλευρό της, έχει ετοιμάσει την απόλυτη μουσική βραδιά με τα καλύτερα τραγούδια της, από το “Εν Λευκώ” μέχρι και τη “Βαβέλ”, για να μείνουν όλοι οι μουσικοί της φίλοι ικανοποιημένοι.
Πότε: Πέμπτη 23 Ιανουαρίου
Πού: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117

Tiger Lillies σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι θρυλικοί Tiger Lillies γιορτάζουν τα 30 χρόνια μουσικής τους πορείας με μια περιοδεία και για καλή μας τύχη θα επισκεφτούν μεταξύ άλλων και την χώρα μας, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο Fix Factory OSound στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα, για δύο βραδιές γεμάτες με τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες.
Πότε: Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Ιανουαρίου
Πού: Fix Factory OSound, 26ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη –  Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Αθήνα

Η Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η κορυφαία ορχήστρα της Ακαδημίας του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών έρχεται στη χώρα μας από τη Μεγάλη Βρετανία για μία μόνο παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μαέστρο τον διάσημο πιανίστα Φαζίλ Σάυ. Ένα γεμάτο πρόγραμμα με διάσημα κλασικά κομμάτια από τον 18ο μέχρι και τον 20ο αιώνα, αλλά και συνθέσεις του Φαζίλ Σάυ.
Πότε: Σάββατο 25 Ιανουαρίου
Πού: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b