MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Anodos Live Stage: Ένας αιώνιος έφηβος στην καλυτερη φάση του

Περάσαμε ένα “Βράδυ Σαββάτου” με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Βιολέτα Ίκαρη στο Anodos Live Stage και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας.

Φωτογραφία: Yiannis Margetousakis
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι από τους καλλιτέχνες που δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Η μουσική του έχει γίνει το soundtrack των πιο έντονων μας στιγμών, ενώ η χαρακτηριστική του φωνή έχει συντροφεύσει ήδη πολλές γενιές.

Επαναστατικός, δυναμικός, σαρκαστικός, αλλά και μελαγχολικός και ερωτικός, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στα 45 αυτά χρόνια δισκογραφίας, έχει σίγουρα την πιο εντυπωσιακή «γκάμα» τραγουδιών. Μετά από τόσες επιτυχίες, λοιπόν, ένα είναι το σίγουρο. Όταν πας να ακούσεις τον Παπακωνσταντίνου, θα περάσεις καλά! Θα τραγουδήσεις μαζί του τα πιο διάσημα στιχάκια του, θα νοσταλγήσεις με τα παλιά του τραγούδια και θα απολαύσεις την μοναδική του φωνή στις συγκλονιστικές μπαλάντες του.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Anodos Live Stage, φωτογραφία: Yiannis Margetousakis

Ένας αιώνιος έφηβος στα καλύτερα του

Με αστείρευτη ενέργεια πάνω στη σκηνή και μια φωνή -που σε κάνει να απορείς πως γίνεται να παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο- ο Παπακωνσταντίνου μας αποδεικνύει ότι όντως παραμένει έφηβος!

Γι’ αυτό και στο κοινό του θα δεις άτομα κάθε ηλικίας. Για τους περισσότερους «παλιούς» καλλιτέχνες το να «κερδίσουν» το νεανικό κοινό αποτελεί πολλές φορές πρόκληση. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, όμως, δείχνει να μην δυσκολεύεται καθόλου. Σε κάθε εμφάνιση του θα βρεις νέους  στο κοινό που ξέρουν απ’ έξω όλα τα τραγούδια του, παρ’ όλο που πολλά εκ των οποίων έχουν γραφτεί πολλές δεκαετίες πριν.

Σίγουρα, το γεγονός ότι τα τραγούδια αυτά είναι από τα πιο διαχρονικά ελληνικά κομμάτια παίζει μεγάλο ρόλο. Επίσης σημαντικό, όμως, είναι και το πάθος με το οποίο ο Παπακωνσταντίνου συνεχίζει να ερμηνεύει τα τραγούδια αυτά -σε βαθμό που πολλές φορές live να είναι ακόμα πιο απολαυστικός απ’ ότι στους δίσκους του. Έτσι, δεν γίνεται παρά να μας κερδίζει αμέσως ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τι διαφορετικό προσφέρει το Anodos Live Stage;

Όσοι έχουν ξαναβρεθεί σε συναυλία/εμφάνιση του Παπακωνσταντίνου ξέρουν ότι είναι εξίσου εντυπωσιακός και καθηλωτικός τόσο σε ένα στάδιο με χιλιάδες κόσμο, όσο και σε μία μουσική σκηνή. Η δύναμη της φωνής του και η εκρηκτική του παρουσία είναι παντού και πάντα δεδομένα.

Η μόνη διαφορά είναι ότι σε μία μουσική σκηνή, όπως είναι το «Anodos», μπορείς πιο εύκολα να «συνδεθείς» με τον καλλιτέχνη. Ο Βασίλης γελά, αστειεύεται και συνομιλεί με το κοινό, η φωνή του γίνεται ένα μ’ αυτή του κοινού, που ξέρει απ’ έξω κάθε στίχο των κομματιών του. Είναι σίγουρα μια πιο «προσωπική» στιγμή, που αξίζει να ζήσεις, ειδικά αν έχεις μεγαλώσει με τα τραγούδια του.

Με περισσότερους από 40 δίσκους και πραγματικά αμέτρητες επιτυχίες, είναι ίσως δύσκολο να συγκεντρώσει κανείς σε μία εμφάνιση τα αγαπημένα κομμάτια του κοινού, παλαιότερα (ίσως ξεχασμένα από τους περισσότερους) «διαμαντάκια», αλλά και νέες επιτυχίες. Ο Παπακωνσταντίνου, όμως, το καταφέρνει κι αυτό και φροντίζει να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Έτσι, στο «Anodos» θα ακούσεις τις τεράστιες επιτυχίες «Να Κοιμηθούμε Αγκαλιά», «Πριν Το Τέλος», «Βράδυ Σαββάτου», «Χαιρετίσματα», «Οι Ψυχές και οι Αγάπες», «Μικρές Νοθείες», «Σφεντόνα» , μερικά πιο παλιά αγαπημένα κομμάτια, όπως τα συγκλονιστικά «Καραντί» και «William George Allum» -σε στίχους Νίκου Καββαδία, αλλά και τραγούδια από τον νέο δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «Μπλέξαμε».

Η εντυπωσιακή Βιολέτα Ίκαρη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒιολέτα Ίκαρη: Eίμαι και θα παραμείνω μια πολύπλευρη τραγουδίστρια12.09.2018

Μία αποκάλυψη της βραδιάς ήταν σίγουρα η Βιολέτα Ίκαρη, η οποία μας μάγεψε με την πολύ ιδιαίτερη φωνή της. Συνόδευσε επάξια τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή, ενώ στη συνέχεια με την καταπληκτική της παρουσία και επιλογή τραγουδιών μας απέδειξε γιατί είναι το πιο κατάλληλο άτομο για ένα αξέχαστο “Βράδυ Σαββάτου“.

Με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τραγούδησε το διάσημο κομμάτι του “Σφεντόνα”,  την συνεργασία τους «Απέραντη Ερημιά» από τον δίσκο της, αλλά και το «Αμαρτωλό», ένα τραγούδι σε στίχους της Γαλατείας Καζαντζάκη, που ο Παπακωνσταντίνου αποκάλεσε απωθημένο, καθώς ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να το μελοποιήσει και το έκανε τελικά όταν άκουσε τη φωνή της Ίκαρη.

Πέρα από τις επιτυχίες της “Έλα και Ράγισε τον Κόσμο μου” , “Σειρήνα” και “Ζητείται Άνθρωπος“, ερμήνευσε και μερικά από τα αγαπημένα της τραγούδια, όπως είναι το “Μιλώ για σένα” του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αλλά και ένα μίνι αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, που έκανε μέχρι και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να χορέψει!

Η Βιολέτα Ίκαρη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Αν, λοιπόν, θέλετε να περάσετε κι εσείς ένα αξέχαστο “Βράδυ Σαββάτου” με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και την Βιολέτα Ίκαρη, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το “Anodos Live Stage”, κάθε Σάββατο μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Βιολέτα Ίκαρη θα εμφανίζονται στο Anodos Live Stage για 5 ακόμα Σάββατα (8, 15, 22, 29 Δεκεμβρίου και 4 Ιανουαρίου)

ANODOS LIVE STAGE, Πειραιώς 183, Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2103468100

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b