MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Το 2019 είναι σίγουρα η χρονιά των πιο αναπάντεχων come back

Rage Against The Machine, My Chemical Romance, Black Crowes, Rammstein, Tool: τα αγαπημένα μας ροκ συγκροτήματα επέστρεψαν και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε!

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Φαίνεται ότι το 2019 ήταν και συνεχίζει να είναι η χρονιά των αναπάντεχων επανενώσεων. Μετά το επιτυχημένο reunion των Rammstein και την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Tool μετά από 13 χρόνια, οι εκπλήξεις συνεχίζονται!

Μόλις πριν λίγες μέρες οι Rage Against the Machine και οι My Chemical Romance ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν και έκαναν εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο να μην πιστεύουν στα αυτιά τους!

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τις δύο επιστροφές που σημάδεψαν το 2019, για να συνεχίσουμε με όσα ξέρουμε για τα άλλα τρία -εξίσου πολυαναμενόμενα– reunion.

Οι Rammstein δεν απογοήτευσαν

Αυτή η επανένωση δεν αποτέλεσε τόσο μεγάλη έκπληξη, καθώς τα μέλη των Rammstein είχαν δηλώσει ότι δουλεύουν πάνω σε νέα τραγούδια, ήδη από το 2017. Μπορεί να τους πήρε δύο χρόνια, αλλά τον Μάιο κυκλοφόρησαν επιτέλους το πολυπόθητο νέο άλμπουμ τους, με τίτλο.. Untitled. 

Δέκα χρόνια, λοιπόν, μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, Liebe ist für alle da, ακούσαμε επιτέλους νέα μουσική από το αγαπημένο μας hard rock συγκρότημα και πρέπει να πούμε ότι η αναμονή άξιζε. Το πρώτο single, Deutschland, ήταν αντιπροσωπευτικό του υπόλοιπου αλμπούμ, καθώς για ακόμη μια φορά οι Rammstein μας απέδειξαν ότι δεν φοβούνται να κάνουν “σοβαρά” πολιτικά τραγούδια. Έτσι, κάνοντας μια ενδεικτική αναδρομή στην ιστορία της Γερμανίας, μίλησαν για την τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, πάντα με τον δικό τους καυστικό τρόπο.

Το υπόλοιπο άλμπουμ, που κινείται σε παρόμοια μονοπάτια με τραγούδια όπως το Ausländer (ξένος στα γερμανικά), συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο έναν ηλεκτρονικό/industrial ρυθμό με heavy metal/hard rock ήχο, ενώ οι στίχοι σε κάνουν να σκεφτείς. Όπως τα περισσότερα τραγούδια των Rammstein, ο στίχος έχει πάντα νόημα. Όπως είναι, λοιπόν, λογικό οι κριτικές ήταν διθυραμβικές. Το άλμπουμ αυτό αγαπήθηκε εξίσου από κοινό και κριτικούς και έτσι οι Rammstein μας έδειξαν πώς γίνεται ένα σωστό come back.

Οι Tool πίσω μετά από 13 χρόνια απουσίας

Όσο επιτυχημένη ήταν η επιστροφή των Γερμανων Rammstein, τόσο “βιαστική” φάνηκε η επανένωση των Tool. Αυτος ο νέος δίσκος  ήρθε μετά 13  ολόκληρα χρόνια, παρ’ όλο που ανά καιρούς ακούγαμε ότι είναι έτοιμος. Έτσι, όπως ήταν λογικό οι προσδοκίες ήταν αρκετά υψηλες. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Όταν το 2018  ανακοινώθηκε η επιστροφή τους, κανείς δεν το περίμενε, καθώς είχαν περάσει πάνω από δέκα  χρονια από την τελευταία φορά που είχαμε ακούσει νέα μουσική τους.  Φυσικά,οι  θαυμαστές τους σε όλο τον κόσμο  ενθουσιάστηκαν και όλοι  ανυπομονούσαμε να  ακούσουμε τον νέο ήχο των Tool τόσα χρόνια μετά.

Το πολυαναμενόμενο, λοιπόν, άλμπουμ τους, με τίτλο Fear Inoculum, κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου και παρά τις μεγάλες προσδοκίες έλαβε χλιαρές κριτικές. Εννοείται ότι δεν ήταν ένας κακός δίσκος. Πόσο κακός μπορει να είναι άλλωστε όταν τη συνοδεύει η φοβερή φωνή του Maynard James Keenan?

Δεν ήταν και όσα περιμέναμε, όμως, μετά από μια δεκαετία απουσίας. Γνωρίζοντας για τι είναι ικανοί οι Tool και έχοντας στο μυαλό μας παλιά τους  τραγούδια-αριστουργηματα δεν γινόταν παρά να μην φανεί μισοτελειωμένη η τελευταία τους δουλειά. Εξάλλου και ο ίδιος ο Danny Carey, o ντράμερ του συγκροτήματος, παραδέχτηκε ότι βιάστηκαν για να το τελειώσουν. Και αυτο τελικά φάνηκε.

Rage Against The Machine σας περιμενουμε!

Οι Rage Against the Machine στην τελευταία τους συναυλία το 2011.

Φαίνεται ότι τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίτερα για εκατομμύρια φαν της ροκ, αφού λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της επιστροφής των My Chemical Romance, ανακοινώθηκε μια ακόμη πιο δυνατή επιστροφή. Αυτή των Rage Against The Machine.

Οι RATM έχουν να παίξουν μαζί από τη τελευταία τους συναυλία το 2011 και δεν υπήρχαν ενδείξεις για κοινές τους εμφανίσεις στο μέλλον. Εξάλλου, οι Tom Morello, Brad Wilk και Tim Commerford είχαν ξεκινήσει ένα νέο συγκρότημα με τους  DJ Lord και Chuck D των Public Enemy και τον B Real των Cypress Hill, που πήγαινε πολύ καλά.

Μάλλον, όμως, φαίνεται ότι οι προσευχές των εκατομμύριων φαν των RATM εισακούστηκαν και τα υπόλοιπα μέλη κατάφεραν επιτέλους να τα βρουν με τον Zack de la Rocha. Έτσι, ανακοίνωσαν την επιστροφή τους με ένα μυστηριώδες tweet μιας συγκλονιστικής φωτογραφίας από τις αναταραχές στη Χιλή, συνοδευόμενο από 5 ημερομηνίες. Όπως καταλαβαίνετε αυτές οι ημερομηνίες αντιστοιχούν στις επόμενες συναυλίες τους μέσα στο 2020! Μάλιστα, δύο από αυτές αφορούν το Coachella, όπου λέγεται ότι θα είναι headliners!

Οι My Chemical Romance επιστρέφουν

My Chemical Romance

Από την άλλη, οι My Chemical Romance είχαν αρχικά ανακοινώσει μια μόνο συναυλία στο Los Angeles, στις 20 Δεκεμβρίου. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν φυσικά μέσα σε μόνο λίγα λεπτά και οι MCR έσπευσαν να ευχαριστήσουν τους θαυμαστές τους για την ατελείωτη στήριξη τους μετά από τόσα χρόνια.

Χτες ανακοίνωσαν άλλες τρείς εμφανίσεις τους σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδια και Ιαπωνία, οπότε τα καλά νέα πιθανόν να συνεχιστούν για τους φαν των MCR ανά τον κόσμο. Το τελευταίο τους άλμπουμ, «Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys», κυκλοφόρησε πριν από 9 χρόνια, ενώ το συγκρότημα ανακοίνωσε τη διάλυση του το 2013.

Νέα Προσθήκη: The Black Crows

Μόλις ανακοινώθηκε άλλο ένα αγαπημένο ροκ συγκρότημα που θα επιστρέψει στην σκηνή μετά τη διάλυση του. Οι The Black Crowes αποφάσισαν να γιορτάσουν την 30η επέτειο του πρώτου τους άλμπουμ “Shake Your Money Maker”. Και πως θα το κάνουν αυτό; Με ένα tour 46 συναυλιών φυσικά!

Όπως είναι γνωστό, το αγαπημένο μας συγκρότημα έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές μέλη. Έτσι και αυτή τη φορά, στο επετειακό αυτό tour θα λάβουν μέρος μόνο τα αδέρφια Chris and Rich Robinson. Τα μοναδικά μόνιμα μέλη θα πλαισιώσουν οι νέες προσθήκες Isiah Mitchell, Tim Lefebvre, Joel Robinow και Raj Ojha.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση των Black Crowes μετά από 6 χρόνια, αλλά όχι και το πρώτο τους reunion. Λόγω των συνεχών καβγάδων των αδερφών Robinson το συγκρότημα είχε διαλυθεί άλλη μια φορά το 2002. Επανήλθε, όμως, το 2006 με το αξέχαστο άλμπουμ Warpaint (2008).

Αυτά ήταν λοιπόν τα ροκ συγκροτήματα που επέστρεψαν είτε με νέα μουσική είτε μόνο για νέες περιοδείες.

Το μόνο που μας λυπεί είναι ότι προς το παρόν κανένα από τα τρία τελευταία συγκρότημα δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για νέα άλμπουμ. Όπως ξέρουμε, όμως, συνήθως τέτοια reunion πάνω στη σκηνή συνεχίζονται τελικά και στα στούντιο για ηχογράφηση νέου υλικού. Το μόνο που ελπίζουμε είναι οι συναυλίες αυτές να αναθερμάνουν τα συναισθήματα των αγαπημένων μας συγκροτημάτων και να οδηγήσουν σε κάτι που χρειάζεται πολύ η rock μουσική αυτή τη στιγμή: νέα κομμάτια από σπουδαία συγκροτήματα.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b