MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσική: 14 συναυλίες που ξεχωρίζουν

Τα σημαντικότερα μουσικά events στην Αθήνα για τον Οκτώβριο 2019.

Larry Gus
Monopoli Team

“Το Ρεσιτάλ” – Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ο Κύκλος Μάνος Χατζιδάκις συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη καλλιτεχνική περίοδο στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Φέτος, η έναρξη γίνεται με το περίφημο Ρεσιτάλ, το οποίο θα παρουσιάσουν ο Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος) και Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο) στις 4 και 5 Οκτωβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για πιάνο και φωνή, το οποίο είχε διαμορφώσει ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις και το παρουσίαζε με τον βαρύτονο Σπύρο Σακκά. Περιλαμβάνονται τα έργα Δύο ναυτικά τραγούδια, Ο κύκλος του C.N.S., Ο κύκλος με την κιμωλία, Καπετάν Μιχάλης και Ο Μεγάλος Ερωτικός.
Πότε 4, 5 Οκτωβρίου 2019, στις 20.30
Πόσο 15, 20 ευρώ, φοιτητικό, παιδικό: 10 ευρώ

Ο Larry Gus στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Music Escapades του ΚΠΙΣΝ, ο γνωστός για τις γεμάτες ενέργεια συναυλίες του Larry Gus εμφανίζεται στο Θόλο. Η μουσική του Larry Gus συνδυάζει ηχητικές κατασκευές με βάση μουσικά samples και ψυχεδελικές ποπ μελωδίες. Εδώ θα παρουσιάσει την καινούρια του δουλειά καθώς και μουσική από προηγούμενες κυκλοφορίες του.
Πότε 5 Οκτωβρίου
Πόσο Είσοδος ελεύθερη

Nigel Kennedy στο Ηρώδειο

Ο σούπερσταρ του βιολιού επιστρέφει στο Ηρώδειο για να παρουσιάσει, μαζί με 30μελή ορχήστρα, το πιο διάσημο έργο του: Τις «4 εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι. Τριάντα χρόνια πριν, ο Nigel Kennedy με την ηχογράφηση του Four Seasons του Vivaldi, είχε φέρει την επανάσταση στην κλασσική μουσική, πουλώντας πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα και παραμένει ως σήμερα ο κλασσικός δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Κατατάσσοντας τον Nigel Kennedy τον πρώτο σε πωλήσεις κλασικό βιολιστή όλων των εποχών.
Πότε 7 Οκτωβρίου
Πόσο 28 έως 88 ευρώ

The Souljazz Orchestra στο Gagarin

To εξαμελές συγκρότημα από τον Καναδά με το μουσικό μείγμα soul, jazz και tropical ήχων, αναμεμιγμένου με κόρνες, vintage πλήκτρα και δυναμικά κρουστά συνεχίζουν την, επί 15 χρόνια, δημιουργική τους πορεία. Δύο χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην πόλη επιστρέφουν με νέο υλικό σε live εκτελέσεις.
Πότε 11 Οκτωβρίου
Πόσο 12 ευρώ (προπώληση) 15 ευρώ (ταμείο)

Η Dillon στον Παρνασσό

H συνθέτης και πιανίστρια Dillon (Dominique Dillon de Byington) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γεννημένη στη Βραζιλία και με έδρα το Βερολίνο, με τα τέσσερα άλμπουμ στο ενεργητικό της, παρουσιάζει ένα live με solo piano.
Πότε 9 Οκτωβρίου
Πόσο 15 ευρώ

Sonar Athens 2019 στο Gazi Music Hall & στο Αμαξοστάσιο

Η ελληνική εκδοχή του πρωτοποριακού, διεθνούς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και digital arts, με έδρα τη Βαρκελώνη, πραγματοποιείται για δύο ημέρες στην Αθήνα. Καλεσμένοι οι: (day 1) acid arab, anna, boys noize, haai, her with fo b2b vrgn, john talabot, jon hopkins (dj set), lip forensics, modeselektor (live), opioid slot machine, or:la, red axes (live), rival consoles (live), roni iron, worakls (live) και (day 2 alan fitzpatrick, blakaut, caterina barbieri time-blind a/v with ruben spini, cj jeff, dj koze, enrico sangiuliano, foreign beggars (live), hvob (live), kolsch, la fleur, lucius works here oxlabb, patrick topping, paul kalkbrenner, recondite (live), shigeto (live), tim hecker (live), unkle (live).
Πότε 11-12 Οκτωβρίου
Πόσο 42 ευρώ (εισιτήριο ημέρας), 78 ευρώ (εισιτήριο διημέρου)

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής

Mετά από την περσινή συνεργασία του με την ΚΟΑ, ο δυναμικός Βέλγος αρχιμουσικός Μισέλ Τιλκέν επιστρέφει στο πόντιουμ. Στη φετινή σεζόν, το μπετοβενικό έργο έχει εύλογα την τιμητική του, αφού το 2020 συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου συνθέτη όλων των εποχών. Στο πλαίσιο αυτό, ο διακεκριμένος πιανίστας Χαράλαμπος Αγγελόπουλος υπόσχεται να προσφέρει μία γεμάτη φρεσκάδα ανάγνωση του εξωστρεφούς δεύτερου κοντσέρτου.
Πότε 18 Οκτωβρίου
Πόσο 8-25 ευρώ

Τέτττιξ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μια μουσική παράσταση του συνόλου «Τέτττιξ» που συνδυάζει τους αφρικανικούς ρυθμούς, το ιαπωνικό θέατρο, τις ζυγιές της Μακεδονίας, τη μουσική του Περού, το πανκ και το μέταλ. Θ’ ακουστούν έργα των Σταμάτη Πασόπουλου, Ντμίτρι Κουρλιάντσκι, Ιάννη Ξενάκη, Νίκου Γαλενιανού.
Πότε 18-19 Οκτωβρίου
Πόσο 5-10 ευρώ

Ο Vassilikos στον Σταυρό του Νότου

Ο Vassilikos, συνθέτης και τραγουδιστής των Raining Pleasure, είναι ξανά εδώ μετά από τρία χρόνια απουσίας, με νέο, πρωτότυπο υλικό και μας περιμένει στις 18 & 25 Οκτωβρίου. Μετά από το χρυσό Vintage και το εξαιρετικά τολμηρό Sunday Cloudy Sunday με διασκευές της μουσικής του Βασίλη Τσιτσάνη, επιστρέφει με original υλικό για πρώτη φορά από την εποχή των Raining Pleasure. Με μια μίξη από 60s επιρροές όπως πάντα, αλλά με πολλά σύγχρονα και πειραματικά ηλεκτρονικά στοιχεία, παραμένει κιθαριστικός, αλλά με έντονο το στοιχείο του συνθεσάιζερ αυτή τη φορά.
Πότε 18-19 Οκτωβρίου
Πόσο 5-10 ευρώ

Οι Allah-Las στο Fuzz

Τρία χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση τους και οι αγαπημένοι Καλιφορνέζοι δίνουν διπλό ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Principal). Δυο vintage pop, ευδαιμονικές βραδιές με πολλά νέα surf rock τραγούδια από την καινούργια δισκογραφική τους δουλειά αλλά και πολλά παλιά αγαπημένα.
Πότε 24 Οκτωβρίου
Πόσο 24 ευρώ

Όμορφη ζωή – αφιέρωμα στον Nicola Piovani στο Μέγαρο Μουσικής

Ο ευαίσθητος και αισιόδοξος κόσμος του Νικόλα Πιοβάνι ξεδιπλώνεται μέσα από τις συνθέσεις και τα τραγούδια που έντυσε με λόγο η Λίνα Νικολακοπούλου και ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Ο κορυφαίος ιταλός μελωδιστής άρχισε να γράφει με προτροπή του Μάνου Χατζιδάκι και έφτασε να υπογράφει τη μουσική για πάνω από 130 ταινίες. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Ταβιάνι, Φελίνι Τορνατόρε, Μπενίνι. Η μουσική διεύθυνση είναι του Μίλτου Λογιάδη.
Πότε 24 Οκτωβρίου
Πόσο 8-40 ευρώ

Oι Dream Syndicate στο Fuzz

Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της αμερικανικής alternative σκηνής, οι Dream Syndicate επιστρέφουν στην πόλη για να παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ «These Times». Οι Steve Wynn, Dennis Duck, Mark Walton και Jason Victor θα ξαναβρεθούν στη σκηνή του Fuzz για μια βραδιά αυθεντικού rock‘n‘roll.
Πότε 26 Οκτωβρίου
Πόσο 23 ευρώ (προπώληση), 40 ευρώ (τα δύο εισιτήρια για περιορισμένο αριθμό)

Royal Philharmonic Concert Orchestra στο Μέγαρο Μουσικής

Η ιστορική Royal Philharmonic Concert Orchestra – και στα 32 χρόνια παρουσίας της έχει συνοδεύσει μουσικούς όπως ο Χοσέ Καρρέρας, η Κίρι τε Κανάουα, ο Λουτσάνο Παβαρόττι και η Άννα Νετρέμπκο – συμπράττει με τον διεθνούς φήμης σολίστ Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Υπό την μπαγκέτα του ερμηνεύει κορυφαία κλασικά έργα: Την εντυπωσιακή εισαγωγή Κοριολανός του Μπετόβεν, το δραματικό Κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα του Μότσαρτ και την κορωνίδα των μπετοβενικών κοντσέρτων, το μεγαλοπρεπές «Αυτοκρατορικό».
Πότε 30 Οκτωβρίου
Πόσο 10-55 ευρώ

Ο μήνας έχει εννιά: Από το Μιχάλη Σουγιούλ στο Νίκο Γούναρη στο Μέγαρο Μουσικής

Ο συνθέτης Απόλλων Κουσκουμβεκάκης και ο ερμηνευτής Μπάμπης Τσέρτος παρουσιάζουν τα πορτρέτα δύο εμβληματικών μορφών του ελαφρού τραγουδιού, του Μιχάλη Σουγιούλ και του Νίκου Γούναρη. Οι δύο καλλιτέχνες «ξαναδιαβάζουν» αγαπημένα τάνγκο, βαλσάκια, ρομάντσες και αρχοντορεμπέτικα με φρέσκια ματιά, χωρίς νοσταλγική και ρετρό διάθεση, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα τους.
Πότε 30-31 Οκτωβρίου
Πόσο 11-14 ευρώ

Δείτε περισσότερα live εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο: Πρεμιέρες και επαναλήψεις12.09.2018

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b