MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Γιατί η Brigitte Bardot αποτελεί ακόμα το απόλυτο fashion icon του καλοκαιριού;

Αν υπάρχει μια γυναίκα που συνδέουμε με ένα λαμπερό καλοκαίρι στη Γαλλική Ριβιέρα, αυτή δεν είναι άλλη από τη Brigitte Bardot.

Monopoli Team

Φωτογραφίες απο εμφανίσεις της ηθοποιού, τραγουδίστριας και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των ζώων έχουν μείνει στην ιστορία.

Η έντονη γραμμή του eyeliner που την χαρακτήριζε, θεωρείται πλέον κλασική, ενώ χάρη στην σχέση με τη γαλλική μάρκα Repetto, μπορούμε να πια να φοράμε έξω μπαλαρίνες. Φορούσε τόσο συχνά κομμάτια που αφήνουν τους ώμους ακάλυπτους, με αποτέλεσμα αυτό το στυλ ρούχων να μείνει γνωστό ως «λαιμόκοψη Bardot».

Γενικά η αισθητική της ήταν πολύ θηλυκή. Αποτέλεσε μάλιστα σύμβολο της σεξουαλικής επανάστασης, ενώ γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ της μεταπολεμικής δεκαετίας του 1950 και της απελευθερωμένης δεκαετίας του 1960 και της δεκαετίας του ’70.

Ο τρόπος που ντυνόταν για τις Κάννες και το Saint-Tropez ήταν πολύ χαρακτηριστικός και τραβούσε πάντα τα βλέμματα, καθώς φρόντιζε πάντα να αναδεικνύει τις καμπύλες της, με ρούχα που στένευαν στη μέση, σε συνδυασμό με  εκτεθειμένους ώμους και έντονο ντεκολτέ.

Καθώς η μόδα εξελισσόταν με το πέρασμα των χρόνων, η Bardot άρχισε να επιλέγει πιο σύγχρονα κομμάτια όπως φορέματα σε ίσια γραμμή αφήνοντας όμως πάντα γυμνό το πόδι. Την δεκαετία του ’70 το απόλυτο καλοκαιρινό λουκ για την ίδια ήταν καφτάνια με βαθυ ντεκολτέ.

Η Brigitte Bardot μπορεί να αποτέλεσε μεγάλο είδωλο στην εποχή της, ωστόσο εξακολουθεί να ασκεί επιρροές μέχρι και σήμερα.

Ας πάρουμε λοιπόν λίγη έμπνευση για τη δική μας καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μέσα από φωτογραφίες με τα πιο αξέχαστα λουκ της, που έχουν αφήσει εποχή!

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b