MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΟΡΟΣ

Στιγμιότυπα από το πρώτο τριήμερο του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Από την Παρασκευή 19 Ιουλίου η Καλαμάτα χορεύει στους ρυθμούς του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στο Μέγαρο Χορού αλλά και στην κεντρική πλατεία της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

© Mike Rafail
Monopoli Team

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε δυναμικά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με την χορογραφία “The Roots” του Kader Attou. Για 90 λεπτά οι 10 “ιπτάμενοι” χορευτές της ομάδας Cie Accrorap του γάλλου χορογράφου, εκτέλεσαν με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία μια χορογραφία που είχε στοιχεία από hip hop, ακροβατικά, ινδικό kathak και σύγχρονο χορό.

Kader Attou: “The Roots”-  © Mike Rafail.

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας είδαμε για πρώτη φορα στην Ελλάδα την ομάδα kabinet k που παρουσίασε τη χορογραφία Invisible, με επτά χορευτές διαφορετικών ηλικιών.

kabinet k: “Invisible”-  © Mike Rafail.

Παραστάσεις στο Στούντιο Χορού

Joy Alpuerto Ritter: Babae-  © Mike Rafail.

Η φιλιππινέζικης καταγωγής Joy Alpuerto Ritter παρουσίασε τη σόλο χορογραφία με τίτλο Babae” (σημαίνει «γυναίκα» στα Tagalog (γλώσσα των Φιλιππίνων). Eμπνευσμένη από τον Χορό των Μαγισσών (Witch Dance) της Mary Wigman, η τελετουργική χορογραφία της συνδύαζε στοιχεία από τους παραδοσιακούς χορούς των Φιλιππίνων με στοιχεία σύγχρονου χορού αλλά και voguing.

arisandmartha-  © Mike Rafail.

Στον ίδιο χώρο το ελληνικό δίδυμο των arisandmartha (Άρης Παπαδόπουλος και Μάρθα Πασακοπούλου) παρουσίασαν τη χορογραφία “Lucy. tutorial for a ritual”

Παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Andi Xhuma-  © Mike Rafail.

Οι δωρεάν παραστάσεις στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας άνοιξαν στις 20 Ιουλίου με τους Βρετανούς TrashDollys και το Cape Alley, ενώ στις 21 στη σκηνή ανέβηκαν η Αναστασία Βαλσαμάκη και ο Andi Xhuma.

Trash Dollys-  © Mike Rafail.

Οι επόμενες παραστάσεις του Φεστιβάλ

Akram Khan Company – © Jean-Louis Fernandez

Την εβδομάδα 22 Ιουλίου στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουν οι Le Galactik Ensemble (23 και 24 Ιουλίου) με την παράσταση Οptraken για όλη την οικογένεια και η Akram Khan Company με την πολυαναμενόμενη παράσταση Until the Lions στις 27 και 28 Ιουλίου.

κι όμΩς κινείται- @ Yiannis Margetousakis

Στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού στις 23 Ιουλίου η ομάδα κι όμΩς κινείται παρουσιάζει το έργο The Master and Margarita, στις 25 και 26 Ιουλίου η Lali Ayguadé το iU an Mi, στις 27 Ιουλίου η Kατερίνα Ανδρέου το BSTRD και στις 28 Ιουλίου η Cie Le Neil του Link Berthomieux με το Vendetta.

Josef Nadj-  © Mike Rafail.

Ο Josef Nadj θα παρουσιάζει μέχρι τις 22 Ιουλίου στα Παρασκήνια του Μεγάρου Χορού το έργο Mnémosyne. φωτογραφικό εγχείρημα και ερμηνευτικό δρώμενο μαζί, ενώ στην σκηνή της Κεντρικής Πλατείας ανεβαίνουν οι Joy Alpuerto Ritter & Lukas Steltner Δευτέρα 22 Ιουλίου, Ιουλία Ζαχαράκη και Anna Calsina Forrellad & Quentin Manfroy Τρίτη 23 Ιουλίου, Εύα Γεωργιτσοπούλου και Lali Ayguadé Company 24 Ioυλίου, Physical Momentum – Francisco Córdova 25 Ιουλίου, Chey Jurado 26 Ιουλίου, Les Vikings Cie και Cie Le Neil – Link Berthomieux 27 Ιουλίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

To πλήρες πρόγραμμα εδώ: www.kalamatadancefestival.gr

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b