MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
8 ½
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Animal
Anora
Baby
Banff Centre Mountain Film Festival World Tour 2025
Black Dog
Cure
Dog Man (μεταγλωττισμένη)
Fiction
Flow
Hedwig and the Angry Inch
Maria
Mauthausen
Mickey 17
O Κομφορμίστας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Pink Floyd At Pompeii – MCMLXXII
Star Wars: Επεισόδιο ΙII- Η Εκδίκηση των Σιθ
Take a Trip
The Brutalist
Until Dawn
Winona
Yu-Gi-Oh! Η σκοτεινή πλευρά των διαστάσεων (μεταγλωττισμένη)
Ένας απλός άνθρωπος
Έχω κάτι να πω
Όλα όσα φανταζόμαστε ως φως
Όνειρα ιλουστρασιόν
Αλπεις
Αλύγιστος Νίκος
Αμαρτωλοί
Αναμνήσεις ενός σαλιγκαριού
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Ασυνήθιστες φίλες
Δαχομέη
Είμαι ακόμη εδώ
Είμαι η Κούβα
Εβρος – Θολό τοπίο
Εδώ μιλάνε για λατρεία
Εμείς: Μια ταινία για τον Bloody Hawk
Ερωτική επιθυμία
Ευρυδίκη Β.Α. 2037
Η Τζούλι μένει σιωπηλή
Η επαφή
Η θάλασσα μέσα μου
Η καρδιά του κτήνους
Η μάσκα του Διαβόλου
Η νέα χρονιά που δεν ήρθε ποτέ
Η ορχήστρα του αδερφού μου
Η πένθιμη παρέλαση των ρόδων
Η σιωπή
Ησυχία 6-9
Η φωτογραφία
Θεώρημα
Θολός βυθός
Ιστορία 52
Καγιάρα: Ηρωίδα των Ινκας (μεταγλωττισμένη)
Καμία άλλη γη
Καρκαλού
Κονκλάβιο
Κραυγές και ψίθυροι
Κρυστάλλινες νύχτες
Λάκης Παπαστάθης – Σε πρώτο πλάνο
Λίλο & Στιτς
Μ – Ο δράκος του Ντίσελντορφ
Μια μέρα, ένας έρωτας
Μια νύχτα με τα ζωόμπι (μεταγλωττισμένη)
Μια ταινία Minecraft (μεταγλωττισμένη)
Μια ταινία Minecraft (με υπότιτλους)
Μικρές Αφροδίτες
Μιλώντας για το τέλος
Νοσφεράτου
Ντανίλο Τρέλες: Ο φημισμένος Ανδαλουσιανός μουσικός
Ντελικατέσεν
Ο γύρος του κόσμου του μικρού Γκρίζλι (μεταγλωττισμένη)
Ο δράκουλας των Εξαρχείων
Ο ερασιτέχνης
Οικουμενική γλώσσα
Οι κυνηγοί
Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κόκκινος δάσκαλος
Ο λογιστής 2
Οντότητα
Ο πειρατής Μαυροδόντης και η κόμισσα του Γκρελ (μεταγλωττισμένη)
Ουγκέτσου Μονογκατάρι
Πριν το τέλος
Πρωινή περίπολος
Σάουντρακ για ένα πραξικόπημα
Σε μια άγνωστη χώρα
Σμιλεμένες ψυχές
Σχετικά με τον Βασίλη…
Ταξίδι του μέλιτος
Τα χρώματα της ίριδος
Τελευταία πνοή
Το Παρίσι του Σουλεϊμάν
Το Χαμίνι
Το αγαπημένο μου γλυκό
Το αγόρι
Το βλέμμα του Οδυσσέα
Το βράδυ υποχωρεί
Το κάστρο στον ουρανό
Το κακό
Το μετέωρο βήμα του πελαργού
Το μικρό μου Πάντα (μεταγλωττισμένη)
Το πάθος
Υπάρχω
Υπέροχες μέρες
Φάννυ και Αλέξανδρος
Φαντάσματα από το παρελθόν
Χιονάτη (μεταγλωττισμένη)
Αισθηματική

Μερικοί το προτιμούν καυτό

H κλασική, αγαπημένη και πολυβραβευμένη κωμωδία του Μπίλι Γουάιλντερ, το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό», έρχεται και πάλι στις οθόνες των θερινών κινηματογράφων με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες από την Summer Classics.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 120'
Monopoli Team

O Γουάιλντερ το 1959 σκηνοθέτησε το λαμπερό σύμβολο του σεξ και θρύλο του Χόλιγουντ, την Μέριλιν Μονρόε, παρέα με τον απίθανο Τόνι Κέρτις και τον πραγματικά απολαυστικό Τζακ Λέμον, σε μια screwball κωμωδία καταστάσεων που με ένα πανέξυπνο, σπινθηροβόλο σενάριο και χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, κράτησε ατόφια τη γοητεία και τη φρεσκάδα της στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Μπίλι Γουάιλντερ, ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους και σκηνοθέτες του κλασικού κινηματογράφου του Χόλιγουντ (στις προηγούμενες ταινίες του συμπεριλαμβάνονται το βραβευμένο με τέσσερα Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα “Το Χαμένο Σαββατοκύριακο” του 1945, αλλά και ο τρομερός συνδυασμός μελοδράματος, μαύρης κωμωδίας και φιλμ νουάρ “Η λεωφόρος της Δύσης” του 1950), σκηνοθέτησε εδώ την πιο αγαπημένη του ταινία, εγκαινιάζοντας τη μακρά και επιτυχημένη συνεργασία του με τον αστείρευτο Τζακ Λέμον, και καθιερώνοντας ως αστέρα τον Τόνι Κέρτις που μέχρι τότε δεν είχε υποδυθεί κωμικούς ρόλους. Η ταινία ήταν ένας θρίαμβος και για τη Μονρόε, αφού της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της αφελούς και αισθησιακής Σούγκαρ, ενώ έκανε και μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια Runnin’ Wild και I Wanna Be Loved By You.

Ο Γουάιλντερ δανείστηκε το βασικό στήσιμο από το γερμανικό ριμέικ του 1951 μιας γαλλικής φαρσοκωμωδίας (Fanfare d’ amour – 1935) κι έγραψε το σενάριο σε συνεργασία με τον Ι.Α.Λ. Ντάιαμοντ, διατηρώντας έναν πολύ γρήγορο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, με έξυπνους διαλόγους και ξεκαρδιστικές ανατροπές. Οι ατάκες πέφτουν βροχή και οι φαρσικές καταστάσεις ακολουθούν ασταμάτητα η μία την άλλη, όμως η ταινία δεν είναι μια απλή φάρσα. Οι ήρωες στο «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» λένε ψέματα και εξαπατούν προκειμένου να βάλουν άλλους ανθρώπους στο κρεβάτι τους ή να τους πάρουν τα χρήματά τους, κι όμως η ταινία  μας κάνει να τους συμπαθούμε ανεπιφύλακτα, ξεφεύγοντας από τις συνήθεις ηθικοδιδακτικές παγίδες, ενώ πίσω από τα κωμικά υπονοούμενα διαχειρίζεται με επιτυχία ζητήματα ταυτότητας φύλου, σεξουαλικότητας, ανοχής και αποδοχής.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, πρώτου ανδρικού ρόλου (για τον Λέμον), σκηνικών και κοστουμιών (της απονεμήθηκε τελικά το τελευταίο) και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Κωμωδία, αλλά και Πρώτου Γυναικείου και Πρώτου Ανδρικού ρόλου. Οι αποκατεστημένες κόπιες, μας αφήνουν να χαρούμε την υπέροχη ασπρόμαυρη κινηματογράφηση (ο Γουάιλντερ πείστηκε ακόμα περισσότερο για την επιλογή του όταν είδε έγχρωμα δοκιμαστικά που έκαναν τον Λέμον και τον Τόνι Κέρτις να φαίνονται… πράσινοι λόγω του μακιγιάζ τους), ενώ το 2000 το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» ψηφίστηκε ως η καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών στη δημοσκόπηση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει μια από τις πιο αστείες τελικές σκηνές και μια από τις πιο απίθανες ατάκες κλεισίματος που έχουν γυριστεί ποτέ!

Σύνοψη:

Ο Τζο και ο Τζέρι, ένας σαξοφωνίστας και ένας μπασίστας που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην στο παγωμένο Σικάγο, γίνονται μάρτυρες ενός πολύνεκρου μαφιόζικου χτυπήματος, κι έτσι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη επιβιβαζόμενοι σε  ένα τρένο -μόνο που όταν κατεβαίνουν από αυτό, είναι πλέον η Τζοζεφίν και η Δάφνη, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει στο Μαϊάμι. Ερωτεύονται την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Σούγκαρ Κέιν, κι ο Τζο μεταμφιέζεται για δεύτερη φορά σε μεγιστάνα για να προσπαθήσει να την κατακτήσει, την ώρα πουο Τζέρι προσπαθεί να αποφύγει το φλερτ ενός αληθινού εκατομμυριούχου κι οι μαφιόζοι που τους καταδίωκαν καταφθάνουν στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο…

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Some Like It Hot
Σκηνοθεσία: Μπίλυ Γουάιλντερ
Σενάριο: Ι.Α.Λ. Ντάϊαμοντ, Μάικλ Λόγκαν

Παίζουν: Τζοάν Σόλι, Τζακ Λέμον, Τζο Ε. Μπράουν, Μπάρμπαρα Ντρου, Μέριλυν Μονρό, Ντέιβ Μπάρι, Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον τζούνιορ, Μπίλι Γκρέι, Πατ Ο' Μπρίεν, Μπέβερλι Γουίλς, Τζωρτζ Ραφτ, Τόνυ Κέρτις, Τζωρζτ Ε. Στόουν, Χάρι Γουίλσον, Μάικ Μαζούρκι, Νεχέμια Πέρσοφ

Διάρκεια: 120'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 1959

Διανομή: AMA Films
Περισσότερα από CINEMA