MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Πώς να γίνετε παραγωγικοί στο σπίτι

Είτε πρόκειται για γυμναστική, συγύρισμα, οργάνωση ή άλλες υποχρεώσεις, η σωστή προσέγγιση είναι η λύση

Monopoli Team

Πόσες φορές όταν βρίσκεστε στο σπίτι προτιμάτε να δείτε Netflix ή να μη κάνετε απολύτως τίποτα; Ίσως το να χάνετε το χρόνο σας έτσι άσκοπα έχει κάποιο νόημα. Όντως για λίγο μπορεί να σας χαλαρώνει και να σας ξεκουράζει. Αν όμως γίνεται κυρίως αυτό, μάλλον πρέπει να βρείτε τρόπους να τον αξιοποιήσετε πιο παραγωγικά.

1. Δημιουργήστε μια καλή πρωινή ρουτίνα

Τι σημαίνει αυτό; Σηκωθείτε νωρίς και να φάτε ένα υγιεινό πρωινό. Έχει διαπιστωθεί ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν παρόμοιες πρωινές συνήθειες. Δηλαδή, πέρα από το πρωινό, ασκούνται, ιεραρχούν βάσει προτεραιοτήτων τις υποχρεώσεις τους και φροντίζουν τον εαυτό τους.

2. Σχεδιάστε τον χρόνο σας

Μην αφήσετε το ότι δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, να εμποδίσει την παραγωγικότητά σας. Χρειάζεστε ένα πλάνο. Οργανώστε την ημέρα σας πριν ξεκινήσετε πραγματικά. Μπορείτε να διαμορφώσετε το ημερήσιο πρόγραμμά σας και να αποφασίσετε με τι είναι πιο σημαντικό να ξεκινήσετε.

Κλείστε διάφορα ραντεβού. Φροντίστε την περιποίησή σας. Ορίστε τις δουλειές στο σπίτι. Καταγράψτε τα και βάλτε τις ώρες που θα αφοσιωθείτε στο κάθε τι. Άλλο ένα όφελος; To γράψιμο το πρωί βοηθά τον εγκέφαλό σας να μπει σε ρυθμό!

3. Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε

Όταν είστε στο σπίτι, υπάρχουν πολλά ερεθίσματα που σας αποσπούν την προσοχή. Η τηλεόραση, οι άνθρωποι ή το δωμάτιο που εργάζεστε. Είναι καλό να γνωρίζετε πού και πότε εργάζεστε καλύτερα χωρίς κάτι να σας αποσυγκεντρώνει. Στην τελική αυτό μπορεί να είναι και μια καφετέρια, εάν στο σπίτι είναι δύσκολο. Πειθαρχία λοιπόν!

4. Μην εργάζεστε πολύ σκληρά

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b