MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Τάρτα με λεμόνι και φράουλες από την My Kitchen Snaps

Τάρτα λεμόνι με τέλεια κρέμα λεμονιού για ένα ελαφρύ και γευστικό επιδόρπιο.

Monopoli Team

Η νεαρή food blogger My Kitchen Snaps διαθέτει λογαριασμό στο instagram με λιχουδιές και πρωτότυπες συνταγές για να μην μείνεις ποτέ με άδειο στομάχι. Για εμάς ετοίμασε μία απλή και εύκολη συνταγή για τους λάτρεις των γλυκών, τάρτα με λεμόνι και φράουλες, ώστε να κλείσει ευχάριστα το Πασχαλινό τραπέζι.

Για τη βάση:

150g αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
150g ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μεσαία
1 βανίλια
3-4 κουταλιές της σούπας νερό
1,5 κουταλάκια του γλυκού baking powder

Για την κρέμα λεμόνι

2 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
125g βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
ξύσμα από 3 μεσαία ακέρωτα λεμόνια
150ml χυμός από λεμόνι και νερό μέχρι τα 200ml
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
200g μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα

Επιπλέον

φράουλες για την ενδιάμεση στρώση και διακόσμηση
αραιωμένο λιμοντσέλο για το σιρόπιασμα
φέτες λεμονιού για την διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την βάση της τάρτας χωρίζοντας τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.Προσθέτουμε και την μισή ποσότητα της ζάχαρης στην μαρέγκα και ξαναχτυπάμε για να διαλυθεί.
Στο άλλο μπωλ με τους κρόκους προσθέτουμε την άλλη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα(το νερό,την βανίλια,το αλεύρι και το baking powder). Προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με την σπάτουλα μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι αλευριού. Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα τάρτας ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς αέρα για 12-15 λεπτά. (Δοκιμάζουμε εάν έγινε με μία οδοντογλυφίδα)

Για την κρέμα λεμονιού

Παίρνουμε το ξύσμα από τρία ζουμερά ακέρρωτα λεμόνια και έπειτα τον χυμό τους. Προσθέτουμε νερό στον χυμό μέχρι ο όγκος να φτάσει τα 200ml.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε και τα υπολοιπα υλικά: χυμό και ξύσμα λεμονιών, ζάχαρη, βούτυρο, corn flour και την βανίλια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασια αρχικά μέχρι να αρχίσει να πήζει και έπειτα χαμηλώνουμε σε μέτρια για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς καθόλη την διάρκεια για να μην κολλήσει το corn flour. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά και η κρέμα είναι παχύρευστη, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε άλλο ένα λεπτό πάνω στο μάτι. Μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπωλ και καλύπτουμε με διαφάνεια που εφάπτεται της επιφάνειας της κρέμας. Αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, χτυπάμε το μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη για να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι και ανακατεύουμε.

Για την σύνθεση

Αφού κρυώσει η βάση, ραντίζουμε με αραιωμένο λικέρ λιμοντσέλο. Τοποθετούμε στον πάτο φέτες φράουλας και έπειτα την κρέμα. Διακοσμούμε με φράουλες και φέτες λεμονιού.

My Kitchen Snaps

Δείτε περισσότερες συνταγές της My Kitchen Snaps εδώ

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b