MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

20 λόγοι για να παρακολουθήσεις το 1o Athens Fashion Film Festival

Πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με 100 ντοκιμαντέρ μόδας και διεθνείς προσκεκλημένους

Μαρία Μαρκουλή | 12.02.2019 Κεντρική φωτογραφία: Aliud by Hadi Moussally for Diana Law

Το 1ο Athens Fashion Film Festival δίνει ραντεβού με το κοινό στις 25, 26 και 27  Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Και έχεις λόγους, Μόδας και Σινεμά, για να βρίσκεσαι εκεί…

1. Γιατί είναι το πρώτο Athens Fashion Film Festival και η μόδα συναντά το σινεμά και στην Αθήνα. Μια αόρατη κλωστή «δένει» εδώ και χρόνια αυτή την σχέση.

2. Γιατί έχεις δει την Αόρατη Κλωστή (Phantom Thread), την  ταινία του Paul Thomas Anderson με τον Daniel Day Lewis και ακόμη μιλάς γι΄αυτήν.

3. Γιατί έχεις ενημερωθεί ότι μετά τη μεγάλη μόδα των Μουσικών Ντοκιμαντέρ τα τελευταία χρόνια, έχουμε περάσει στην εποχή των Ντοκιμαντέρ Μόδας (ενώ βεβαίως και τα Μουσικά Ντοκιμαντέρ καλά κρατούν).

4. Γιατί ωραίες είναι οι πασαρέλες, αλλά οι 100 (!) ταινίες μόδας (μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ) που θα προβληθούν, κόβουν, ράβουν, στριφώνουν, καρφιτσώνουν, βαθαίνουν και αποκαλύπτουν την Μόδα από όλες της τις πλευρές.

5. Για την αγάπη σου στο Ιταλικό διαχρονικό στιλ! Aνάμεσα στα θέματα του φεστιβάλ και στις διαφορετικές του ενότητες του είναι: η ιστορία της Φλωρεντίας και της Μόδας μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου Firenze. Fashion Atlas της Maria Luisa Frisa και το FFFMILANO FOR WOMEN  όπου η δημιουργός του Fashion Film Festival του Μιλάνου, Constanza Cavalli-Etro  παρουσιάζει την αγαπημένη του φεστιβάλ αυτή δράση μέσα από μια ειδικά επιμελημένη προβολή ταινιών μόδας από γυναίκες σκηνοθέτιδες.

Come Join Our Cult by Juan Gama de Cossio for Sidikai

 6. Και γιατί η  Νικόλ Αλεξανδροπούλου, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και  δημιούργησε το  Athens Fashion Film Festival , η καλλιτεχνική διευθύντριά του, είναι Ελληνο-Ιταλίδα.

7. Γιατί παράλληλα με τις ταινίες «τρέχουν» και δράσεις, ανοιχτές στο κοινό (με ελεύθερη είσοδο- όπου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Μια από αυτές παρουσίαση του βιβλίου «Firenze. Fashion Atlas» της Maria Luisa Frisa, η Πράσινη Μόδα / REGENERATIVE FASHION, όπου η Orsola de Castro, παρουσιάζει τρόπους που μας κάνουν πιο ενεργούς πολίτες ώστε να απαιτήσουμε μία Βιομηχανία Μόδας που να είναι πιο δίκαιη, πιο καθαρή και πιο συνετή. Το FFFMILANO FOR WOMEN- από το Fashion Film Festival του Μιλάνου με την  Ιδρύτριά του Constanza Cavalli-Etro να παρουσιάζει μια ειδικά επιμελημένη προβολή ταινιών μόδας από γυναίκες σκηνοθέτιδες.

8. Γιατί θα είναι εκεί διεθνείς προσωπικότητες αλλά και  μερικοί από τους πιο σημαντικούς αλλά και ανερχόμενους Έλληνες σχεδιαστές και ανθρώποι της μόδας γενικότερα.

9. Για τον Alexander McQueen και για την Vivien Westwood.

10. Γιατί είσαι φαν του Tom Ford και του σινεμά του.

A Monster Story by Nici Hofer and Karin Berndl for Milk Magazine

11. Γιατί παρακολούθησες φανατικά την σειρά The Assassination of Gianni Versace για την δολοφονία του Versace και παρά την αγωνία, το μυστήριο και το σασπένς, την ματιά σου έκλεβαν οι στυλιστικές λεπτομέρειες ως την πιο μικρή και διακριτική.

12. Γιατί μόδα δεν είναι μόνο «τι θα φορέσω σήμερα».

13. Γιατί όλα είναι σινεμά (ή μπορεί να γίνουν).

14. Γιατί  έχεις ακούσει τους Kinks σε εκείνο το ωραίο τραγούδι τους Dedicated Follower of Fashion.

15. Γιατί θα υπάρξουν και βραβεία. Best Fashion Film, Best in Show, Best Director, Best Script, Best Music, Best Editing, Best Photography, Best Beauty, Best Documentary, Best Emerging Talent, Best Green Film και Youth Jury Award. Και ποιοι θα αποφασίσουν; Κριτική επιτροπή που  αποτελείται από τους:  Valerio Cappelli, αρθρογράφο στην Corriere della Sera,  Dario Nardella, δήμαρχο της Φλωρεντίας,  Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, κριτικό κινηματογράφου,  Orsola de Castro, ιδρύτρια του “Fashion Revolution” στο Λονδίνο,  Tuna Yilmaz, ιδρυτή και δ/ντή του Fashion Film Festival της Κωνσταντινούπολης,  Τζένη Μπαλατσινού, δημιουργό του jenny.gr και διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας KOOLWORKS S.A,  Ιωάννα – Σαπφώ Πεπελάση, αναπληρώτρια καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας στο Παν/μιο Αθηνών, μέλος των Συμβουλευτικών Συμβουλίων στο SOFFA (Social Fashion Factory) και στο Fashion Revolution Greece.

Be Ready by Giacomo Boeri and Matteo Grimaldi for CNMI

16. Γιατί ούτε οι Fashion Bloggers θα λείψουν (δεν λείπουν γενικά).

17. Γιατί πάντα σε ενδιαφέρει πολύ ποιος κερδίζει το Όσκαρ κουστουμιών.

18. Γιατί Μόδα είναι η βόλτα σου στην πόλη και η έμπνευσή σου από αυτή. Και για το τριήμερο 25, 26, 27 Φεβρουαρίου τα βήματα της Μόδας θα σε οδηγήσουν στο Μέγαρο Μουσικής.

19. Γιατί μπαίνεις εδώ: www.athensfff.com  και βγάζεις πρόγραμμα. Προβολές, συζητήσεις, εκδηλώσεις.

20. Γιατί του χρόνου, που θα ξαναγίνει το Φεστιβάλ, θα’ χεις να λες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Athens Fashion Film Festival 
25, 26, 27 Φεβρουαρίου
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»
Είσοδος: Ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b