MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

Sufi και περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες στο Μέγαρο

Δώδεκα χορευτές και οκτώ μουσικοί των Μεβλεβί, του αρχαιότερου Δερβίσικου τάγματος, εμφανίζονται στις 27 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 28 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι Δερβίσηδες, γνήσια έκφραση του ισλαμικού μυστικισμού, μέσα από μια χορική ιεροτελεστία αιώνων, επιδιώκουν να εξαγνίσουν την ανθρώπινη ψυχή. Αφαιρώντας τους μαύρους μανδύες τους, μένουν με λευκά ενδύματα […]

Sufi και περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες στο Μέγαρο - Monopoli.gr
Monopoli Team

Δώδεκα χορευτές και οκτώ μουσικοί των Μεβλεβί, του αρχαιότερου Δερβίσικου τάγματος, εμφανίζονται στις 27 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 28 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Οι Δερβίσηδες, γνήσια έκφραση του ισλαμικού μυστικισμού, μέσα από μια χορική ιεροτελεστία αιώνων, επιδιώκουν να εξαγνίσουν την ανθρώπινη ψυχή. Αφαιρώντας τους μαύρους μανδύες τους, μένουν με λευκά ενδύματα για να ξαναγεννηθούν, ξεκινώντας την περιστροφή με το δεξί χέρι στραμμένο προς τον ουρανό -για να «λάβουν τη δόξα του Θεού»- και το αριστερό προς τη γη -για να μεταφέρουν τη θεϊκή δόξα προς τον κόσμο της ύλης. Με το χορό τους μεταδίδουν στο κοινό την εκστατική τους εμπειρία.
Το βασικό όχημα για την πραγμάτωση του στόχου τους είναι το «Σεμά», ο εκστατικός περιστροφικός χορός. Το «Σεμά» βρήκε τον πραγματικό του ρόλο, αυτόν δηλαδή της απόλυτης μέθεξης και της ένωσης του Δερβίση με τον Θεό, με την ίδρυση του τάγματος των Μεβλεβί από τον μεγάλο Πέρση Σούφι, μυστικό και ποιητή Μεβλανά Τζελαλαντίν Ρουμί (1207 μ.Χ.).
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 8 Μαρτίου
Προπώληση εισιτηρίων Αθήνας: Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο στην Ομήρου 8, στο Σύνταγμα (Δευτέρα- Παρασκεύη: 10.00- 16.00) και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210 7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr.
Προπώληση εισιτηρίων Θεσσαλονίκης: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής, στο εκδοτήριο της Αριστοτέλους και τηλεφωνικά στο 2310 895939.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία:


Παίζουν:

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b