MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Το Χοροθέατρο Cloud Gate στο Μέγαρο Μουσικής

Η πρώτη ομάδα σύγχρονου χορού της Ασίας, το διάσημο χοροθέατρο Cloud Gate της Ταϊβάν, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό θέαμα, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Το Moon Water («Νερό του Φεγγαριού») είναι μια πρωτοποριακή παραγωγή που έχει μαγέψει κριτικούς και κοινό όπου κι αν ανέβηκε, δημιουργώντας μια νέα «σχολή» στο χοροθέατρο του 21ου αιώνα. […]

Το Χοροθέατρο Cloud Gate στο Μέγαρο Μουσικής - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η πρώτη ομάδα σύγχρονου χορού της Ασίας, το διάσημο χοροθέατρο Cloud Gate της Ταϊβάν, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό θέαμα, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση. Το Moon Water («Νερό του Φεγγαριού») είναι μια πρωτοποριακή παραγωγή που έχει μαγέψει κριτικούς και κοινό όπου κι αν ανέβηκε, δημιουργώντας μια νέα «σχολή» στο χοροθέατρο του 21ου αιώνα.
Το 24μελές Χοροθέατρο Cloud Gate οφείλει το όνομά του σε έναν κινεζικό μύθο. Το Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan ιδρύθηκε από τον χορογράφο Λιν Χουάι-μιν το 1973 και θεωρείται ένα από τα κορυφαία χοροθεατρικά σύνολα παγκοσμίως. Έχει περιοδεύσει στην Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική και έχει συμμετάσχει σε γνωστά φεστιβάλ αφιερωμένα στην ορχηστική τέχνη.

Ο Λιν Χουάι-Μιν διάλεξε έναν ιδιαίτερα ποιητικό τίτλο γι΄ αυτή την παράσταση που έχει αναφορές στην ταοϊστική κουλτούρα. Η μεταφορική αυτή ονομασία συνδέεται με τη βουδιστική φιλοσοφία και συγκεκριμένα με ένα γνωμικό που λέει ότι «τα άνθη σε έναν καθρέφτη και η σελήνη πάνω στο νερό είναι και τα δύο απατηλά». Παραπέμπει επίσης στην ιδεώδη κατάσταση στην οποία μπορούν να περιέλθουν οι δάσκαλοι της τέχνης του τάι τσι: «η ενέργεια ρέει σαν νερό, ενώ το πνεύμα λάμπει σαν το φεγγάρι». Το «Νερό του Φεγγαριού» ανακηρύχθηκε «καλύτερη χορογραφία του 2003» από τους «Τάιμς» της Νέας Υόρκης.
Μουσική: J. S. Bach, Σχεδιασμός φωτισμών: Τσανγκ Τσαν-τάο, Σκηνικά: Ώστιν Ουάνγκ, Κοστούμια: Λιν Τσινγκ-γιου.

Τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων στο τηλέφωνο: 210 7282333. Εισιτήρια μπορείτε επίσης να αγοράσετε στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λιν Χουάι-Μιν
Σκηνοθεσία: Λιν Χουάι-Μιν


Παίζουν:

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b