MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Gallery Night: Μια νύχτα τέχνης στην Αθήνα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Αν την Παρασκευή, στις 5 Οκτωβρίου, δείτε αργά το βράδυ κόσμο να μπαινοβγαίνει σε κάποια από τις αίθουσες τέχνης της Αθήνας, μην… πάει ο νους σας στο κακό!

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Γιατί εκείνη ειδικά η νύχτα, θα είναι μια Gallery Night, και 26 συνολικά γκαλερί στην Αθήνα και τον Πειραιά θα μείνουν ανοικτές μέχρι τα μεσάνυχτα, προσφέροντας στο κοινό της πόλης ελεύθερη πρόσβαση στις εκθέσεις που εγκαινιάζουν τη νέα σεζόν, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Η Gallery Night διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την Αrt Αthina, και αποτελεί τη συνεισφορά τους στη «Νύχτα Πολιτισμού», που διοργανώνει το Αθηναϊκό Δίκτυο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου Αθήνα 2018». Κατά τη διάρκειά της οι γκαλερί που συμμετέχουν θα παραμείνουν ανοιχτές, πέραν του συνηθισμένου ωραρίου τους, από τις 20.00 έως και τα μεσάνυχτα, προσφέροντας στους φίλους της τέχνης μια διαφορετική, νυχτερινή, εμπειρία.

artathinahighIMG 0270

Η «Νύχτα Πολιτισμού», μια νύχτα γεμάτη πολιτιστικές εκδηλώσεις, διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Αθηναϊκό Δίκτυο Πολιτισμού, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Σε αυτήν συμπράττουν με μοναδικές εκδηλώσεις και οργανισμοί οι οποίοι δεν ανήκουν στο Δίκτυο, εκδόσεις, περιοδικά, συγγραφείς και ποιητές.

Αναλυτικά, τον πλήρη κατάλογο των αιθουσών τέχνης που συμμετέχουν στην Gallery Night μπορείτε να δείτε εδώ. 

gallery_night-2018-programme.pdf

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Art & Culture
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Γιορτή της Μητέρας: Πώς γιορτάζουν την ημέρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη;
Αφιέρωμα
Από τον Τάσο Λειβαδίτη στην Κική Δημουλά: Όταν σπουδαίοι ποιητές εμπνεύστηκαν από τη μητρότητα
Art & Culture
Panathēnea 2026: Σινεμά, μουσική, AI και άρωμα Όσκαρ στην Αθήνα
Art & Culture
Τζόαν Λη Φέρμορ: Στην Ύδρα με το «Βλέμμα στον κόσμο»
Αφιέρωμα
Το πρώτο live των Metallica στην Ελλάδα δεν ήταν sold out
Art & Culture
Η Φανή Τσατσάια στη Μπιενάλε Βενετίας - Οι πρώτες εικόνες από το ελληνικό περίπτερο
Art & Culture
Στο Μουσείο Βορρέ, η τέχνη βρίσκει χώρο να αναπνεύσει
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τρεις Αδερφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες)»
Art & Culture
Η Miranda July «ζει και πεθαίνει μέσα στις λέξεις»
Αφιέρωμα
Όταν ο Michael Jackson συνάντησε το Χόλιγουντ: Τα βίντεο κλιπ που άφησαν ιστορία
Art & Culture
Η Λυρική Σκηνή στήνει τον χορό των τσιγγάνων στις φυλακές Θήβας
Αφιέρωμα
Όταν σπουδαίοι ποιητές φώτισαν το πραγματικό νόημα της Πρωτομαγιάς