MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Gallery Night: Μια νύχτα τέχνης στην Αθήνα

Αν την Παρασκευή, στις 5 Οκτωβρίου, δείτε αργά το βράδυ κόσμο να μπαινοβγαίνει σε κάποια από τις αίθουσες τέχνης της Αθήνας, μην… πάει ο νους σας στο κακό!

author-image Σπύρος Κακουριώτης

Γιατί εκείνη ειδικά η νύχτα, θα είναι μια Gallery Night, και 26 συνολικά γκαλερί στην Αθήνα και τον Πειραιά θα μείνουν ανοικτές μέχρι τα μεσάνυχτα, προσφέροντας στο κοινό της πόλης ελεύθερη πρόσβαση στις εκθέσεις που εγκαινιάζουν τη νέα σεζόν, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Η Gallery Night διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την Αrt Αthina, και αποτελεί τη συνεισφορά τους στη «Νύχτα Πολιτισμού», που διοργανώνει το Αθηναϊκό Δίκτυο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου Αθήνα 2018». Κατά τη διάρκειά της οι γκαλερί που συμμετέχουν θα παραμείνουν ανοιχτές, πέραν του συνηθισμένου ωραρίου τους, από τις 20.00 έως και τα μεσάνυχτα, προσφέροντας στους φίλους της τέχνης μια διαφορετική, νυχτερινή, εμπειρία.

artathinahighIMG 0270

Η «Νύχτα Πολιτισμού», μια νύχτα γεμάτη πολιτιστικές εκδηλώσεις, διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Αθηναϊκό Δίκτυο Πολιτισμού, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Σε αυτήν συμπράττουν με μοναδικές εκδηλώσεις και οργανισμοί οι οποίοι δεν ανήκουν στο Δίκτυο, εκδόσεις, περιοδικά, συγγραφείς και ποιητές.

Αναλυτικά, τον πλήρη κατάλογο των αιθουσών τέχνης που συμμετέχουν στην Gallery Night μπορείτε να δείτε εδώ. 

gallery_night-2018-programme.pdf

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b