MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Follicle/Θύλαξ στο Faust Bar Theater

Το Faust Bar Theater, από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου έως και την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, παρουσιάζει την performance Follicle/Θύλαξ, σε σκηνοθεσία Σεβαστιάνας Αναγνωστοπούλου.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Θύλαξ: θήκη ή περίβλημα οργάνων του σώματος: ~δοντιών / τριχών.

Ένας παράξενος κήπος που αναπνέει, ένα κορίτσι με τερατωδώς μακριά μαλλιά, η Γιαγιά με το «λεπτό της γούστο», ο κος Λεό έμπιστος και αντάξιός της, μια μαμά-υδάτινη, ένας-μπαμπάς-που, η Σοφία με τον «έξω κόσμο» της, ο διάστικτος Πάτροκλος και η Φανή που πασπαλίζει με τη σκόνη του «λιγοστού δρόμου» μας περιμένουν από την 1η Οκτωβρίου στο Faust Bar Theater.

To Follicle ακολουθεί τις αναμνήσεις ενός Κοριτσιού: τα μυστηριώδη παιδικά χρόνια μέσα σε ένα υπερπροστατευτικό, κλειστοφοβικό περιβάλλον, η αποκοπή της από τον πραγματικό κόσμο, η ενηλικίωση υπό «αιχμαλωσία» μέσα σε ένα περίεργο σπίτι, περιτριγυρισμένο από έναν κήπο που σχεδόν διαθέτει μια δική του ζωή. Το Kορίτσι είναι η αφηγήτρια της ιστορίας, η οποία ξεκινάει ήδη από τη μήτρα, εκεί όπου δημιουργείται η πρώτη της αντίληψη για τον εαυτό της και το σώμα της. Το Κορίτσι έχει γεννηθεί με μη αποδεκτά χαρακτηριστικά που τρομάζουν το στενό περιβάλλον της, μία μητριαρχική οικογένεια που κυβερνάται από τη σιδερένια θέληση της Γιαγιάς. Το Κορίτσι πάσχει από στραβισμό και επιπλέον έχει μακριά, πλήρως ανεπτυγμένα, μαύρα μαλλιά. Η αποδοκιμασία από μέρους της Γιαγιάς είναι αναπόφευκτη, όπως επίσης και η απόφασή της να διορθώσει τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά.

Τι θα δει το Κορίτσι με τα καινούρια του μάτια; Ποια μουσική επιτρέπεται; Τι γεμίζει τις πορσελάνες; Πώς προσφωνούνται οι άνθρωποι όταν χάνονται; Πώς γεννιούνται τα όνειρα; Τι σπρώχνει το χρόνο; Τι υπάρχει εκεί έξω; Πόσο αναπόδραστη είναι η… απόδραση; Και τελικά πόσο επιθυμητή;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σεβαστιάνα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Σεβαστιάνα Αναγνωστοπούλου

Κοστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου
Μουσική: Ελένη Λομβάρδου
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης

Παίζουν: Στη σκηνή: Φαίδρα Σούτου, Στην οθόνη: Μαρία Αλιφέρη, Νίκος Ψαρράς, Σοφία Μαραθάκη, Χρήστος Καπενής, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Μαρίνα-Χλόη Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Σταυριανός

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 01/10/2018 έως και 06/11/2018
Πληροφορίες: Προπώληση: Στο Faust: Τηλεφωνικά στο 210 323 4095 και ηλεκτρονικά στα [email protected], www.faust.gr και www.viva.gr.
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30
Φωτογραφίες: Νίκος Βούλγαρης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b