MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Jamiroquai – από τα σύννεφα στο Νερό – Release Αthens #3

Kαι ενώ ετοιμαζόμαστε με ενθουσιασμό να υποδεχτούμε τον Διαστημικό Καουμπόϊ, κοινώς Jamiroquai, για την πρώτη του συναυλία στην Ελλάδα, επιτρέψτε μου να σημειώσω πως είναι η δεύτερη. Απλά την πρώτη φορά δεν απομακρύνθηκε από το αεροδρόμιο. Συναυλία όμως έδωσε. Και ήταν πάρα πολύ καλός.

author-image Μαρία Μαρκουλή

Έτσι έγινε και όσοι είχαμε βρεθεί εκεί απολαύσαμε ένα απογειωμένο gig in the sky (περίπου sky, γιατί είχε πατήσει έδαφος) – καθώς ούτε εμείς κάναμε βήμα από τις Αφίξεις του Ελ. Βενιζέλος. Έλεγχο – έναν κάποιον έλεγχο, αν δεν με απατά η μνήμη μου _είχαμε περάσει.

Ήταν 27 Φεβρουαρίου του 2007 και ο Space Cowboy έδινε συναυλία στα σύννεφα. Μέσα στο αεροπλάνο – high times στην κυριολεξία.

Eίχε απογειωθεί το απόγευμα από το Μόναχο με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιβάτες (στην πρώτη θέση) οι νικητές διαγωνισμού της Sony Erickson (τότε) ήταν το κοινό της συναυλίας του.

«Εισιτήριο» είχα και εγώ μαζί με μερικούς ακόμη αθηναίους κυρίως δημοσιογράφους και ανθρώπους της δισκογραφίας, όχι ακριβώς για να πετάξουμε, αλλά για να τον δούμε. Δείξαμε το χαρτί _τυπωμένο σαν boarding pass_ και συνοδοί εδάφους μας οδήγησαν σε αίθουσα του αεροδρομίου που θύμιζε αίθουσα αναμονής χωρίς καρέκλες αλλά και κλαμπ, με φώτα, ντεκόρ, μουσική.

H αίθουσα εκτός των άλλων διέθετε και την καλύτερη θέα καθώς βλέπαμε και διάδρομο… Είδαμε έτσι την πτήση από Μόναχο να φτάνει και το Boeing 757 με διακριτικά τα γνωστά κερατάκια του Μινώταυρου, σήμα κατατεθέν του Jamiroquai, να προσγειώνεται. Η μουσική είχε αρχίσει να δυναμώνει και ο καλλιτέχνης εμφανίστηκε ανάμεσά μας –Travelling without moving, Feels just like it should: Αυτό ήταν, έπιασε δουλειά: Disco, jazz, funk, soul ανακατεμένα στο χαρμάνι που φτιάχνει από τα 90ς και δεν αποκαλύπτει το μυστικό συστατικό.

Πάρτι από αυτά που δεν ξεχνάς, η εμφάνισή του στο Αεροδρόμιο. Και από τους καλλιτέχνες ο Jamiroquai που δεν ‘απογειώθηκαν’ τυχαία στη φήμη. Επέστρεψε πέρσι με το άλμπουμ Automaton, επτά χρόνια από το προηγούμενό του και αυτή τη φορά στην Αθήνα όλα δείχνουν ότι θα αφήσει το αεροδρόμιο αμέσως μόλις προσγειωθεί. Τον περιμένουν στο Release.

#Στην τρίτη μέρα του Release, την Κυριακή στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, πριν από τον Jamiroquai και την μπάντα του (θα βγουν στις 23.00), θα παίξει ο Parov Stellar (21.00), οι Cigarettes After Sex (19.30), oι Sillyboy’s Ghost Relatives (18.30) και η Σtella (17.45)

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b